Yemek Odası Niş Modelleri

Yemek odasında yeni bir tarz olan niş modası, dekoratif bir duvar uygulaması olup duvar içerisinde yapılan oyuklara denir. Yemek odası niş modellerinde ise niş tarzı duvar dekorasyonunun yemek odasında ki uygulamalarıyla tanışacağız. Fotoğraflarımıza bakarken niş tarzı dekorasyon üzerine biraz konuşalım isterseniz.Niş yeni ortaya çıkmış bir uygulama değildir.

yemek-odasi-nis-modelleri

Osmanlı gibi eski imparatorluklar ve Hititler eski uygarlıklar da aslında niş tarzı duvar dekorasyonunu mimarilerinde kullanmışlardır. Tabi ki onlar estetik ve şık göründüğünden ziyade kullanış açısından yapmışlar. Örneğin, kandil ve benzeri ışık kaynaklarının koyulması için, saraylarda ve çeşmelerde kuşların da su içebilmesi için, ibadethanelerde mum koymak ve yüklük amaçlı kullanmak için duvar içerisine hücreler yapmışlardır.

yemek-odasi-nis-modelleri-1

Büfeler yerine yemek odasında niş tekniği tercih ederek aksesuarlarınızı farklı bir şekilde sergileyebilirsiniz. Niş tarzı duvar dekorasyonu küçük evler için güzel alternatifler sunuyor. Faklı, ferah ve sevimli bir yemek odasında vintage sandalyelerinize oturarak kahvenizin keyfini çıkarabilirsiniz.

yemek-odasi-nis-modelleri-2

Niş tarzı duvar dekorasyonu ile yemek odasında üniteler oluşturabilirsiniz. Büfe yada gümüşlük kadar kullanışlı olmasa da renkli cam aksesuarlarla yemek odasını hareketlendirebilirsiniz.

yemek-odasi-nis-modelleri-3

Duvar içerisinde çok fazla hücre istemiyorsanız sadece bir tane de tercih edebilir ve yemek odanızdaki gösterişi azaltabilirsiniz.  Fakat şu bir gerçek ki aksesuarlarınızı en güzel şekilde sergileyen üniteler oluşturuyor evinizde.

yemek-odasi-nis-modelleri-4

Asya tarzı aksesuarlar, koyu kahverengi deri sandalyeler, ahşap yemek masası ve siyah konsoldan oluşan eklektik yemek odası dekorasyonu yemek odasında niş tarzı duvar süslemesiyle bizi karşılıyor.

yemek-odasi-nis-modelleri-5

Bizde atalarımızı örnek alabilir yemek odamıza sadece estetik görünüm kazandırmak için değil aynı zamanda alan açmak ve daha kullanışlı hale getirmek için niş tekniğinden yaralanabiliriz. Konsol için yemek odanızda alan açabilir ve daha ferah bir görünüm katabilirsiniz.

yemek-odasi-nis-modelleri-6

Yada bu yemek odası dekorasyonunda olduğu gibi niş tekniği ile koltuğunuzu duvar içerisine gömerek mutfağınızda daha fazla alan açabilir ve kırmızıya boyatarak mutfağınızı renklendirebilirsiniz. Yeni teknikler sayesinde yemek yerken daha fazla keyif alacaksınız.

yemek-odasi-nis-modelleri-7

Rustik yemek masası, modern sandalyeler, klasik konsol ve niş tekniği dekorasyonla duvarlarda sergilenen şık aksesuarlar. Mobilya kalabalığından uzak fakat bir o kadar da bol aksesuarlarla gösterişli. Rustik yemek masalarını seviyorum. Çünkü yemek odasına daha samimi bir hava katıyor. Daha fazla rustik yemek masası modeli görmek isterseniz rustik yemek masaları başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

yemek-odasi-nis-modelleri-8

Yemek odasında niş ile aydınlatma için alan oluşturabilirsiniz. Küçük karelerde hücreler oluşturarak içerisine mumluklar koyabilirsiniz. Gördüğünüz üzere her boyutta niş uygulaması örnekleri bulunmaktadır. Tek yapmanız gereken duvarınızda nasıl bir uygulama istediğinize karar vermek.

yemek-odasi-nis-modelleri-9

Niş tekniği ile yemek odasında dokulu duvar oluşturabilirsiniz. Aynı tonlarda ahşap yemek masası ve bank tercih ederek modern bir yemek odası oluşturabilirsiniz. Koltuk, sandalye ve banktan oluşan üç farklı tarz sandalye grubu. Yemek odalarında ki bu farklılıkları seviyorum. İnsanı tek düzelikten ve sıradanlıktan uzaklaştırıyor.

yemek-odasi-nis-modelleri-10

Niş duvar tekniği ile yemek odası duvarınızda raflar oluşturabilirsiniz. Hem kitaplarınızı hem de aksesuarlarınızı koyabilirsiniz.

yemek-odasi-nis-modelleri-11

Niş duvar tekniği uygulanarak duvar içerisine cam raflar konulmuş ve bardaklarınızı sergilemeniz için bir duvar ünitesi oluşturulmuştur. Gümüşlüğe ihtiyacınız olmayan bir klasik yemek odası tasarımı. Şamdan avize ve mumlar ile sağlanan aydınlatma yemek odasına romantik bir hava katmış.

yemek-odasi-nis-modelleri-12

Yemek odasını daraltmak için nişten faydalanabilirsiniz. Büyük bir konsola bu şekilde yer açılmış. Bu uygulamalar tabi biraz masraflı kolaylıkla yapabileceğiniz duvar dekorasyonları değil ve üzerine iyi düşünmeniz gerekiyor. Çünkü geri dönüşü de yapılması kadar zor ve pahalı uygulamalar. Kesinlikle bir iç mimara danışmalısınız. Çünkü duvarların taşıyıcı özellikleri nedeniyle istediğiniz her yere niş uygulayamazsınız.

1. Birçok kişiden bu niş kelimesini duyuyordum ama anlamını bilmiyordum. Yazınız sayenizde bende öğrenmiş oldum. Bu arada 4. resimdeki yemek odası modeline de bayıldım.

2. Niş olayıyla evim şahane zamanı mimar Selim bey sayesinde tanışmıştım 😀 o zamanlar ben de evimde niş istiyordum hep. Gösterdiğiniz örnekler de çok güzel, niş gerçekten evi şık gösteriyor diye düşünüyorum.