15 Muhteşem Vintage Salon Dekorasyonu

Salon dekorasyonu örnekleri

Salon aile bireylerinin birlikte en fazla vakit geçirdiği alandır. Ayrıca salonlar, misafirlerimizi ağırladığımız oda olduğu için nasıl dizayn edildiği önemlidir. Salon dekorasyonu için pek çok dekorasyon örnekleri vardır. Ama öncelikle hangi dekorasyon tarzı sizi yansıtıyor ve nasıl bir salon istiyorsunuz bu soruları zihninizde yanıtlayıp size uygun dekorasyon tarzıyla salon dizaynına başlayabilirsiniz. Biz bugün salon dekorasyonunda vintage dekorasyon tarzını ele alacağız. Salonlarımıza vintage objeler ekleyerek dekore edeceğiz. Ama öncelikle biraz vintage dekorasyon üzerine konuşalım isterseniz. Vintage dekorasyon; 1920 ile 1960 arasında üretilen objelerin günümüzde kullanılmasıyla elde edilen dekorasyon tarzıdır.

Nostalji Kumaşlar

Vintage salon dekorasyonu

Eski moda kumaşların kullanıldığı yastık ve koltuklara salonunuzda yer vererek vinatge salon dekorasyonu elde edebilirsiniz.

Renkli Vintage Dekorasyon

vintage salon dekorasyonu

Eski dönemlerin modası bir halı, yastıklar ve koltuk takımından oluşan renkli vintage salon dekorasyonu. Aksesuarlarda eski dönemlere ait benzersiz ürünleri bir araya getirerek muhteşem bir vintage dekorasyon elde edebilirsiniz.

Fotoğraflarla Vintage Salonlar

vintage salon dekorasyon örnekleri

Alışık olduğumuzun dışında fotoğraflar ve nostalji desenli yastık kılıflarıyla vintage salon dekorasyonu.

Vintage Salon Aydınlatması

Vintage salon dekorasyonu

Tekli koltukta tercih edilen kumaş deseni, koltuklarda kullanılan yastıklar ve aydınlatma tarzıyla vintage salon. Gördüğünüz gibi salonlarınızda eskiden moda olan yastıklar ve aksesuarlar kullanarak vintage dekorasyon elde edebilirsiniz.

Duvarda Büyük Bir Fotoğraf

Vintage Salon

Salonunuzda 1960’larda eşinizle birlikte çekildiğiniz fotoğrafı büyük bir tabloya dönüştürerek vintage esintiler yaratabilirsiniz. Ayrıca aydınlatmada renkli şamdan avize tercih edebilirsiniz.

Bu Salonda Her Şey Vintage

Vintage salon dekorasyonu

Yüksek tavanlı büyük bir salon. Bu salon dekorasyonu için tercih edilen bütün objeler vintage stil. Yüksek tavanlı bir eve sahipseniz daha fazla dekorasyonu önerisi için yüksek tavanlı ev dekorasyonu fikirleri başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Vintage Perdeler Salon Dekorasyonunda Vintage salon dekorasyonu

1960’ların modası perde modellerini salonlarınızda kullanarak vintage dekorasyon tarzını salonunuza yansıtabilirsiniz.

Vintage Çizgileriyle Koltuk Takımı

Salon dekorasyonu örnekleri

Koltuk takımında eskinin modası çizgiler hemen göze çarpıyor. Özellikle de mobilya kumaşlarında kullanılan renk ve desenlerle bu büyük salon vintage tarzını ön plana çıkarıyor. Ayrıca bu salonda sehpa olarak yadigar bir sandık kullanılarak kapı girişinde dekore edilmiş. Ailenizden hediye çeyiz sandıklarınız varsa salonunuzda bu şekilde değerlendirerek vintage dekorasyon elde edebilirsiniz.

Vintage Fotoğraf Çerçeveleri

15 Muhteşem Vintage Salon Dekorasyonu 1

Salon dekorasyonuna vintage esintiler eklemek istiyorsanız şekildeki gibi bakır ve altın sarısı renkli fotoğraf çerçeveleri kullanabilirsiniz. Lokal aydınlatmada renkli çiçekli abajura yer verirken, koltuk önünde eskitme bir sehpa kullanabilirsiniz.

Vintage Stil Bir Şömine

Salon dekorasyonu örnekleri

Çiftlik yada köy evlerinizde vintage bir salon dekorasyonu düşünüyorsanız eski tip bir şömine kullanabilirsiniz.

Vintage Esintilerle Renkli Bir Salon

Salon dekorasyonu örnekleri

Salondaki iddialı pembe koltuk dikkatleri hemen üzerine topluyor. Ev dekorasyonunda iddialı görünmeyi seviyorsanız göz alıcı açık renk tonlarını kullanabilirsiniz. Ahşap merdiven renkli yastıklarla süslenerek vintage dekorasyonda farklılık yaratılmış. Dekorasyonda orijinal temalara yer vermek istiyorsanız salonunuza bu tarz eklemeler yapabilir, farklılık yaratabilirsiniz.

Modern Vintage Salon Dekorasyonu

15 Muhteşem Vintage Salon Dekorasyonu 1

Vintage salon dekorasyonu için illa eski stil mobilyalar kullanmak zorunda değilsiniz. Modern mobilyalar kullanarak da vintage dekorasyon tarzını salonunuza yansıtabilirsiniz. Nasıl mı? Örneğin, salonunuzda eski moda bir halı kullanabilirsiniz.

Soft Renklerle Vintage Dekorasyon

Salon dekorasyonu örnekleri

Gri ve soft renklerden oluşan dekorasyonda etekli tablo gerçekten dikkat çekiyor. Dekorasyona vintage eklemeler yapmanın bir başka yolu da duvarlarda eski moda tablolar kullanmak.

Siyah Beyaz Çizgilerle Vintage Dekorasyon

Salon dekorasyonu örnekleri

Siyah beyaz çizgili bir perde, pudra tonlarında bir koltuk, beyaz yemek masası ve avize ile sade vintage salon dekorasyonu.

Büyük Posterler ve Tablolarla Vintage Salon

Salon dekorasyonu örnekleri

Duvarlarda eskiye dair tablo ve posterler, 1940’ları anımsatan bir halı ile vintage salon dekorasyonu.

1. Vintage resimli salon modeline bayıldım. Salon dekorasyon örnekleri gerçekten güzel de sanki bunların güzel görünmesini sağlayan duvarın rengi gibi ya da ben mi öyle düşünüyorum bilemedim.

2. Vintage fotoğraf çerçeveleri ve vintage salon aydınlatmaları çok güzel. Fakat vintage ürünlerin daha pahalı satılması olayı beni üzüyor. İstediğim her ürünü alamıyorum vintage olan. Salonumda birkaç farklılık istiyorum ben de 🙂