2017 Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

2
362
2017 oturma odası dekorasyon trendleri

Oturma odası, evinizde gerçekten yatırım yapmanız gereken odalardan biridir. Hem ailenizi hem de misafirleri rahat ettirebileceğiniz, konforlu bir alandır. Oturma odası, aynı anda birden fazla amaca hizmet eder. Bunlardan bazıları; televizyon izlemek, yemek yemek, uyumak, kitap okumak ve hatta sosyalleşmek. Bu nedenle, size en uygun oturma odası dekorasyon fikirlerini seçerken evdeki yaşam biçiminizi göz önünde bulundurmak hayati önem taşır. Yazımızın devamında, 2017 yılında uygulayabileceğiniz oturma odası dekorasyon fikirleri ve örnekleri bulabilirsiniz…

Aydınlatmayı Atlamayın

Bir oturma odasının en önemli faktörlerinden biri aydınlatmadır. Odanın ışıklandırmasını çeşitli şekillerde etkileyebilir, bu nedenle oturma odasında doğru aydınlatmayı tercih etmek önemlidir. Odanın tavanında standart lambalar, masa lambaları ve hatta zemin lambaları gibi artık çok daha fazla seçenek var. Oturma odasının aydınlatmasını, odanın dekorasyonunu vurgulayacak şekilde ayarlamalısınız.

Kendi Stilinizi Yaratın

Oturma odası dekorasyonu için mekanı canlandıran bir stile gitmelisiniz. Her ev farklı şekilde inşa edilir, bu da her evin farklı bir stile sahip olduğu anlamına geliyor. Bu stili; çerçeveler, masa ve sandalyeler gibi oturma odası detayları ile tamamlarken, kendi stilinizi yansıtacak seçimler yapın. Oturma odasında doğru mobilya seçimi, mekanda doğru atmosferi yaratmak için de önemlidir. Seçtiğiniz mobilyaların renkleri de sizin tarzınızı ve zevklerinizi yansıtmalıdır.

Duvar Sanatı

Oturma odanızın duvarlarına biraz sanat eseri ekleyerek; misafirleriniz geldiğinde sohbetinize konu olacak bir şeyler eklemiş de olursunuz. Örneğin en sevdiğiniz müzik aletinin resmi, daha önce gittiğiniz bir ülkenin haritasını içeren bir tablo ya da elegan bir heykelin tablosunu tercih edebilirsiniz.

Zemin Tasarımını Atlamayın

Oturma odanızın genel stiline ve rengine uyacak doğru halı ve kilimleri tercih etmelisiniz. Odanın rengini tamamlayacak bir halı seçin. Şık ve modern bir görünüm yaratmak için birden fazla kilimi üst üste koyarak kullanabilirsiniz.

Doğru Renk Seçimi

Oturma odası dekorasyonu için en doğru olanı genellikle sıcak renklerdir. Altın rengi, kırmızı, sarı ve turuncuyu kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, çoğu insan normalde canlı renkleri kullanmaktan çekinirler ama siz biraz daha cesur davranabilirsiniz. Canlı tonları duvarlarda kullanmaktan çekiniyorsanız, bu renkleri aksesuarlarda kullanmayı seçebilirsiniz.

Çizgilerin Dışına Çıkın

Modern ya da klasik tarzda mobilya ve aksesuarları bir arada kullanarak, dekorasyonda klasik çizgilerin dışına çıkabilirsiniz. Geometrik, modern bir sehpanın üzerinde antika bir vazo kullanmak, iyi bir fikir olabilir.

Duvar Kağıdı Kullanın

Eğer büyük bir oturma odanız varsa, duvar kağıdı kullanmaktan çekinmeyin. Hatta duvarlardan birinde 3 boyutlu bir duvar kağıdı kullanarak daha canlı bir mekan görünümü yaratabilirsiniz.

Doğru Mobilyayı Seçin

Dekorasyon trendleri değişse de, bazı detaylar hiç değişmiyor. Mobilya seçiminde doğru tercihler yapmak da onlardan biri. Oturma odası dekorasyonu için mobilya seçimi yaparken, mekanın genişliğini göz önünde bulundurun. Küçük bir odanız varsa, koltuk seçiminde köşe koltukları tercih ederek, odada fazladan yer açılmasını sağlayabilirsiniz.

2 YORUMLAR

  1. Bazen gerçekten mağazada beğendiğimiz bir şey eve gelince hiç o kadar çekici olmayabiliyor. Mağazalarda aydınlatmayı çok iyi kullanıyorlar ve mobilyalar daha güzel gösteriyor kendini. O yüzden doğru aydınlatma çok önemli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz