2017 Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

2
729

Yatak odaları, en güvenli alanlarımızdan biridir. Gece huzurlu bir ortamda uykuya dalmak ve sabah güne huzurlu bir ortamda başlamak için yatak odasının doğru bir şekilde dekore edilmesi oldukça önemli. Bir yatak odası; hem dinlenip hem kitap okuduğumuz, hem televizyon izlediğimiz hem de dünyanın gürültüsüne kulaklarımızı kapattığımız yerdir. Kullanılan renkler, kumaşlar kadar genel tasarım da önemlidir. Yatak odasında kullanılan her detay, ruh halimizi etkiler. O nedenle yatak odasının nasıl dekore edildiği çok önemlidir. Yatak odanızı güvenli bir sığınağa dönüştürmeye hazır mısınız? Yazımızın devamında, size ilham kaynağı olacak 18 farklı yatak odası dekorasyon fikrini bulabilirsiniz…

1. Siyah ve Beyazın Sofistike Birlikteliği 

Siyah, yatak odası dekorasyonunda genellikle çok sık kullanılan bir renk değildir; ancak odaya derinlik katmak için en iyi renklerden biri olabilir. Parlak beyaz bir halı ve beyaz perdeler ile kontrast oluşturacak siyah yatak odası mobilyaları, sofistike bir dizayn yaratacak. Ayrıca siyah renkli aydınlatma seçenekleri de yatak odası dekorasyonunda siyah ve beyaz kombinasyonunu kullanmak için idealdir.

2. Geleneksel ve Modern Karması 

Eski bir çatı katını ya da endüstriyel alanları daha samimi bir yatak odasına dönüüştürmek oldukça moda. Yenilenen evler için yatak odası dekorasyon fikirleri çok çeşitli. Onlardan biri de geleneksel ve modern tarzın bir odada buluştuğu tarzlar. Klasik mobilyaları modern aksesuarlarla tamamlayacağınız yatak odanızda, hem şık, hem de sofistike bir tarz yaratabilirsiniz.

3. Canlı Renkler 

Yatak odalarında alışılmışın dışında bir çeşitlilik sunan canlı renkler, odanıza renkli bir atmosfer katmak için harika bir seçim. Yeşil, pembe, turuncu, kırmızı, mavi gibi birçok farklı rengi yatak odanızda kullanabilirsiniz. Kahverengi mobilyalarınız varsa, aralarda bu renkleri kullanmak da akıllıca olacaktır.

4. Doğal Dokunuşlar

Yatak odası evinizde çoğu zaman unutulmuş bir oda olabilir, çünkü bu odayı kimse görmez. Ancak aslında durum tam olarak tersidir, çünkü yatak odası, günün yorgunluğunu atıp kendinizi şarj ettiğiniz yerdir. Yatak odanıza doğal dokunuşlar yaparak, doğayı evinize getirebilirsiniz. Yatak başlığında bir ağaç mobilya kullanarak, yatak odanızda doğal bir atmosfer yaratabilirsiniz. Yatağın üzerindeki yastıklarda da kahverengi ve yeşil tonlarında yastıklar kullanarak, o doğal atmosferi tamamlayabilirsiniz.

5. Grinin 50 Tonu 

Son birkaç yılda, griyi çok fazla duyar olduk. Özellikle dekorasyonda grinin birçok farklı tonu kullanılıyor. En açık tonlar ve en koyu tonları bir arada kullanacağınız gri, yatak odanıza çok yakışacak. Yatak odanızın ana rengini gri ve tamamlayıcı renkleri sonbahar renklerinde tercih ederek, tamamlayıcı bir dekorasyon yaratabilirsiniz.

6. Rahat ve Romantik 

Yatak odası hem rahat, hem de romantik olmalı. Romantizm denince akla ilk gelen renk kırmızı oluyor. O halde yatak odanıza biraz kırmızı katmayı deneyin. Rahatlığı da yatak odasında kullandığınız mobilyalar ile sağlayabilirsiniz. Konforlu bir yatak, bir yatak odasında en önemli detay olmakla beraber, kullanacağınız yatak örtüsü, yastık, perde gibi tekstil ürünleri de yatak odasında doğru atmosferi yakalayabilmek için önemli detaylar. Galerimizde yatak odası dekorasyon fikri için 12 farklı örnek daha bulabilirsiniz…

2 YORUMLAR

  1. Geleneksel ve modern karması en beğendiğim oldu. Ama rengarenk olan çok karmaşık geldi. Sanırım ben daha sade, daha şık seviyorum. Her şey birbirine girmiş gibi geliyor diğer türlü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz