2021’de Trend Olacak Modern Ev Modelleri

0
2370
iskandinav ev dekorasyonu

Önümüzdeki on yılda iç mekan tasarımları söz konusu olduğunda, bireyselliğin ve minimalizmin son derece önemli olacağı aşikardır. Bireysellik ve minimalist hatların yanı sıra tabiat anayı taklit eden doğal elementlerde tasarımların ana odak noktasını belirleyecektir. 2021 yılı da tabi ki bu özel akımlardan etkilenecek ve tasarım unsurlarının da temelini oluşturacaktır. Dahası gelişen teknoloji ile modern hale gelen birçok ev dekorasyonu ürünü 2021 yılında da boy gösterecektir. Eğer 2021 yılında evinizin dekorasyonunu değiştirecek  yeni tasarım fikirleri arıyorsanız, “2021’de trend olacak modern ev modelleri” yazımıza göz atmanızda fayda var.

İskandinav İç Dekorasyon Stili

İskandinav tarzı dekorasyon modern ve minimalizm üzerine kuruludur. Bu temeller üzerinde yüksek miktarlarda bireysel hatlara sahiptir. Tarzın ana belirleyici özelliklerinden olan beyaz renk, ortamda ana unsurdur. Diğer farklı renkler ise asla beyaz rengin ve tonlarının önüne geçmemelidir. Adeta diğer renkler beyaz ile kompozisyonu tamamlamalı, beyaz rengin yanında bir figüran olarak yer almalıdırlar. İskandinav iç dekorasyon tarzı İskandinav yarım adasında doğduğundan dolayı coğrafyanın özelliklerini taşır. Nadide örneklerini İsveç, Norveç, Danimarka gibi ülkelerde görebileceğimiz tarz, tüm dünyada da herkes tarafından kabul görmüştür. Yaratıcılığın ana rolde olduğu ev dekorasyon stilinde basitlik ve rahatlıkla kombine edilmiş estetik tarzın ana hatlarını oluşturur.

İskandinav stili dekorasyonu evlerinizde uygulamak basittir. Beyaz ve tonlarını mekanda üstünlüğü korumasına izin vererek, geniş ve ferahlığı koruyarak tarzın ilk adımlarınızı iç mekanınızda uygulayabilirsiniz. Ahşap mobilyaların bolca kullanıldığı ev dekorasyonunda mobilyalarınızın basitliğine ve zarifliğine özen göstermelisiniz. Süslü ve renkli objelerden kaçınmalı, ortamı küçük bir kilimle taçlandırmalısınız.

iskandinav yaşam alanı

Unutmayalım ki duvarlarınızın beyaz olması da önemli olan noktalardan birisidir. İskandinav modeli 2021’de trend olacak modern  ev modelleri içerisinde rahatlıkla yer alacaktır.

Japandi İç Dekorasyon Stili

Japon ve İskandinav dekorasyon tarzlarının birleşmesiyle ortaya çıkan Japandi tarzı, İskandinav tarzında gelen modernlik ve Japon iç mekan geleneksel estetiğinin melezlenmesi ile meydana gelmiştir. Minimalizmin referans noktası olduğu ev dekorasyonunda bol miktarda dekordan ziyade az ama etkili bir avuç obje ülküsünüde taşımaktadır. Japon renk paletinin mükemmeliği de, İskandinav rustik soğukluğuna sıcaklık katar.

Japandi iç dekorasyon stilini evlerinize uygulamanın anahtarı ortamda kontrast oluşturmanızdır. Japon renk paleti ile heyecan verici bir görünüm yarattığınızdan emin olmalısınız. Japandi dekorasyon stilinde alt taban daha nötr bir ton ile başlarken üst tavana doğru çıkıldıkça farklı tonlarla ortam içerisinde kontrast yaratılır. Bu tasarım stilinde yeşil yapraklı bitkiler tasarımda odağın dağılmasını amaçlar.

japandi yaşam alanı

Diğer taraftan ise Japandi stilinin en büyük özelliklerinde birisi mobilyalarının hemen tanımlanabilir olmasıdır. Ekseriyetle ahşaptan oluşan mobilyalar ile ortamlarınızda sitili yaratmak için uygulamalara başlayabilirsiniz. Ortamda kullandığınız aksesuarlar ise ikinci planda yer almalıdır.

Biyofilik İç Dekorasyon Stili

İnsanlar yaşam alanlarını ve ekosistemlerini şimdilik betonarme binalara dönüştürse de doğaya olan özlemleri son bulmamakta. Gün geçtikçe tabiattan uzaklaşan insan farklı ruhsal sorunlarla da baş başa kalmakta. Biyofilik iç dekorasyon stili ise bu uzaklaşmaya karşı doğmuş bir dekorasyon stilidir. Doğaya dair anahtarlar ve objelerin bulunduğu, tabitatı abartsısız bir şekilde yaşam alanlarına dahil eden tasarım anlayışı 2021’de trend olacak modern ev modellerinin arasında yer alacaktır.

Biyofilik ev dekorasyonunda evi tabiata dönüştürmek doğallaştırmak ne kadar ana ilkeler olsa da iç mekanda bu uygulamaları hayata geçirmek zor olabilir. Evinizde bu tasarım anlayışını uygulamak isterseniz mekanınızda bir çok canlı bitkiye yer vermeli ve mekanın yeterince doğal ışık aldığından emin olmalısınız.

biofilik yaşam alanı

İç dekorasyonun yanı sıra mekanın genel hatlarında da doğallık tarafı olmanız gerekmekte. Mobilyalarda bu doğallık az işlenmiş ahşaplarla rahatça sağlanabilir. Dahası iç mekanın inşasında kullanılacak malzemeler doğal olmalıdır. Böylelikle tabiat ananın huzur verici havasını ortamlarınızda yakalayabilirsiniz. Doğal yaşamın iyileştirici gücünden yararlanabilirsiniz.

Endüstriyel İç Dekorasyon Stili

Depoların ve eski fabrikaların evlere dönüştürülmesiyle başlayan endüstriyel dekorasyon tarzı son yıllarda dünyada kabul gören tasarımların arasında yer alıyor. Açıklık ve gizliliğe karşı olan stili eğer evlerinizde uygulamak isterseniz bazı tasarım kurallarına uymanız gerekebilir.

İç mekandaki borular, tuğlalar hatta kirişler gizlenmemeli ortamdaki kompozisyonun parçaları olmalıdırlar. Kurgusal bir endüstriyel alana dönüştürülen mekan, tüm yapısal elemanlarını ortaya çıkarmalıdır. Havalandırma boruları tüm açıklığı ile ortada durmalı, elektrik tesisatı gözükmelidir. Mekandaki sıvalar alçı yapılmadan durmalıdır. Dahası mekanlarınızda ağırlıklı olarak paslanmaz çelik ve ahşap öğelerinden yararlanmalısınız.

Endüstriyel dekorasyon modelinde gri ve tonlarına saygı göstermeniz gerekir. Lambalar, objeler, mobilyalar gibi kompozisyonu oluşturan eşyaların gri renk tonlarında olması tasarım açısından önem arz eder. Bu renk tonunu ise siyah, beyaz ve bej gibi renklerler zenginleştirebilirsiniz.

endüstriyel yatak odası

Ortamlarınızda yüksek miktarda metal kullanacak olmanızdan dolayı mekanın aydınlatmasına da özen göstermelisiniz. Metallerin şıklığı iyi aydınlatılmış mekanlarda ortaya çıkar.

Modern Rustik İç Dekorasyon Stili

Doğanın iç mekanda vurgulanmasının önemli olduğu kadar eklektik bir görünüm yaratılmasının gerekli olduğu stil modern rustiktir. Doğal tonların, el yapımı ürünlerin, el sanatlarının, kısacası doğal malzemelerle zenginleşen doğal tonlarda cümleyi bitiren bir ev dekorasyonudur. Modern rustik dekorasyonunu mekanlarınıza uygularken rustik ve modern ilkelerine bağlı kalmakta fayda var. Ağırlıklı rustik hatlarının oluşturduğu bir dekorasyon ne yazık ki modern rustik anlayaşına terstir. Modern ilkesini de ortamlarınızda yeterince uyguladığınızdan emin olmalısınız.

Evlerinizde uygulamak isterseniz rustik kirişlerle yahut ahşap ve taş zeminlerle başlayabilirsiniz. Bu unsurlar modern rustik tarzının referans noktalarını oluştururken bir yandan da kompozisyonu yumuşatmaya yardımcı olurlar. Eğer evinizde buna benzer hali hazırda mekan yapılarınız yoksa replika şekilde yaptırmak mümkün olacaktır.

rustik yaşam alanı

Mekanınızın zeminini ise ahşap bir yüzeyle kaplayabilirsiniz. Mobilya seçimlerinde demir, ahşap ve taş olan mobilyaları tercih etmeniz gerekecektir. İç dekorasyonu sisal, kil, metal içeren farklı objelerle zenginleştirebilirsiniz.

Wabi Sabi İç Dekorasyon Stili

Günümüz popüler kültürünün yarattığı rekabetten kurtulmak üzerine yaratılmış olan Wabi Sabi akımı, iç mekanlarda uygulanıyor. Savurganlığın, müşaşanın, manevi körlüğe karşı olan stil bu özelliklerini tasarım ilkelerini yansıtıyor. Adeta özgürce düşünmeyi, hissetmeyi, küçük ayrıntıları engelleyen büyük sorunları yok etmeyi iç dekorasyonda amaçlıyor. Dahası doğallığı ve samimiyeti de mekanlarımızda uygulamak için en iyi tercihlerden birisi.

Wabi Sabi dekorasyonda renkler doğadan gelmelidir. Koyu yeşil, toprak rengi, bej renkler gibi doğada sıkça karşılaştığımız renkleri bu dekorasyon biçiminde mekanlarımıza uygulamalıyız. Duvarlara eskimiş ahşap, sıvasız tuğla, sıvasız beton ve doğal taşlar tercih edilebilir. Materyallerin organik olmasına dikkat edilmeli, sentetik ve samiyetsiz malzemeleri kullanmaktan kaçınılmalıdır. Kil, taş, çizilmiş tahtalar, kumaşlar ana malzemelerinizi stilde oluşturabilir.

wabi sabi stili yaşam alanı

Minimalist tavrı önemseyen Wabi Sabi tarz, materyalist çizgilerdeki övünmeye karşıdır. Mobilyaların görevinden başka yerlerde kullanılmalarına karşı çıkar. Dahası az sayıda mobilya kullanımını önemsemektedir. Bu yüzden dekorasyon genelinde rustik görünümlere yer verebilirsiniz.

Eğer sizde 2021’de trend olacak ev modelleri hakkında belirtmek istediğiniz yorum ve fikirleriniz varsa sitemizin yorumlar kısmında görüşlerinizi belirtebilirsiniz. Artık yazımızın sonuna gelmiş bulunduk, öyleyse veda vakti, yeni yıla şimdiden yeni dekorasyonlarla girmeniz dileğiyle.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz