Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır ?

Antre evimizin girişi ile diğer odalar arasındaki bağlantıyı sağlar. İlk izlenim çok önemlidir. Evimize gelen misafirlerin önce antreden geçecek olması bizi antre dekorasyonuna önem vermeye iten ön önemli sebeptir.

antre-dekorasyonu

Antrenin, evin diğer odalarıyla bütünlük sağlaması da güzel bir dekoratif geçiş sağlar. Örneğin salonda kullandığınız zemin rengiyle aynı rengi burada da kullanabilirsiniz. Günümüzde evler ne yazık ki çok dar antreye sahip. Haliyle pencere de bulunmadığı için karanlık bir bölümdür. Ortamı biraz daha aydınlık ve ferah bir hale dönüştürmek için zeminde ve duvarda açık renkler kullanabilirsiniz. Tabi aydınlatmanın da önemi büyük… Ne kadar fazla avize, spot aydınlatma kullanırsanız o kadar fazla aydınlık ortamınız olur. Aydınlatma görevinin yanı sıra dekoratif etkisi de büyüktür. Ayrıca sensörlü lambalar da antreler için oldukça pratik. Çoğu zaman alışverişten elimiz kolumuz dolu döneriz ve kapıyı açtığımızda karanlıkta ışığı bulmakta zorlanırız. Sensörlü lambalar en ufak hareket halinde bile kendiliğinden yanıyor.

Gelelim aksesuarlara. Antre deyip geçmeyin. Orası da evinizin bir bölümü ve aksesuarlarla güzelleşmeyi hak ediyor. Örneğin birbirinden modern ve tamamen sizin zevkinize göre tasarlanabilecek dolaplar hem depolama açısından hem de dekoratif olarak büyük kurtarıcınız olacaktır. Dolaplar ne kadar geniş olursa, sizin eşyalarınızın dışında misafirlerinizin eşyalarına da o kadar yer kalır. Duvarlarda ise aile fotoğraflarınızdan oluşan çerçeveler veya sizin tarzınızı yansıtan tablolar çok şık duracak. İlginç ve dekorasyonu tamamlayacak bibloları kullanmayı da unutmayın.

Please enter your comment!