Artan Duvar Kağıtlarını Değerlendirmenin Yolları

Artan duvar kağıtlarınızı sakı atmayın. Çünkü onlar tahmin etmediğiniz yerlerde işe yarıyor. Bugün artan duvar kağıtlarını değerlendirmenin yollarından bahsedeceğiz. Sizde hoşunuza giden yöntemlerden birini seçerek duvar kağıtlarınızı değerlendirmek için kolları sıvayabilirsiniz.

Elektirik Düğmelerinizi Süsleyin

artan-duvar-kagitlarini-degerlendirmenin-yollari

Arta kalan duvar kağıtları ile odalarınızı aydınlatan lambaların anahtarlarını süsleyebilirsiniz. Plastik kalıbı yerinden çıkarın ve bir yapıştırıcı ile duvar kağıdını yapıştırın. Sonra geri takarak odanızda yenilik sağlayabilirsiniz.

Abajuru Yenileyin

artan-duvar-kagitlarini-degerlendirmenin-yollari-1

Odanızda ki abajurdan sıkıldıysanız arta kalan duvar kağıdını abajuru yenilemek için kullanabilirsiniz. Abajurun çevresini ölçün, duvar kağıdınızı ona göre kesin ve tutkal ile yapıştırın.

Çalışma Masanızı Güzelleştirin

artan-duvar-kagitlarini-degerlendirmenin-yollari-2

Çalışma masanızı yıpranmış ve artık yüzeyi çatlamaya başladıysa arta kalan duvar kağıdınız ile çalışma masanızı güzelleştirebilirsiniz. Çalışma masanızın boyutlarını ölçün ve duvar kağıdını aynı boyutlarda kesin. Kestiğiniz duvar kağıdını tutkal ile yapıştırın. Kağıdı masaya yapıştırırken kırışıklık ve hava kabarcığı kalmamasına dikkat edin.

Telefon Kapağınızın Tarzını Değiştirin

artan-duvar-kagitlarini-degerlendirmenin-yollari-3

Elinizde farklı renk ve desenlerde artan duvar kağıtları varsa telefon kapağınızın tarzını değiştirebilirsiniz. Duvar kağıtlarını telefon kapağının genişliği kadar dikdörtgen olacak şekilde kesin. Kestiğiniz duvar kağıtlarını paralel olacak şekilde kapağa yapıştırın.

Yeni Bir Tepside Servis

artan-duvar-kagitlarini-degerlendirmenin-yollari-4

Yeni bir tepsi satın almak yerine duvar kağıdınız ile yeni bir tepsi yapabilirsiniz. Maliyeti oldukça ucuz olan bu tepsi ile ev ekonominize katkıda bulunabilirsiniz. Tepsinizin içine göre duvar kağıdınız kesin ve yapıştırın.

Mutfak Duvarlarında Sanat

artan-duvar-kagitlarini-degerlendirmenin-yollari-5

Arta kalan duvar kağıtlarınızı mutfak dolapları ile tezgah arasında kalan duvarlara yapıştırabilirsiniz. Böylelikle sıfır maliyete mutfağınızın dekorasyonunu yenileyebilirsiniz. Hatta araları yazılı duvar çıkartmaları yapıştırarak  mutfağınızı daha da ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

Mobilyalarda Yeni Kombinasyonlar

artan-duvar-kagitlarini-degerlendirmenin-yollari-6

Arta kalan duvar kağıtlarınızı mobilyalarınızın çekmece ve dolaplarına yapıştırarak yeni kombinasyonlar elde edebilirsiniz. Örneğin çocuğunuzun odasına hayvan desenli duvar kağıtları kullanabilirsiniz. Eminim ilgisini çekecektir.

Yemek Odasındaki Rafları Renklendirin

artan-duvar-kagitlarini-degerlendirmenin-yollari-7

Yemek odasındaki sadelikten sıkıldıysanız arta kalan duvar kağıtlarınızı rafların içine yapıştırarak yemek odalarınızı renklendirebilirsiniz. Aynı renk ve desen kullanmak zorunda değilseniz her bir rafı farklı renk ve desenlerdeki duvar kağıtları ile süsleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken elinizdeki duvar kağıtlarını rafların ölçülerine göre kesip yapıştırmak.

Duvar Kağıtları İle Yeni Bir Nefes

artan-duvar-kagitlarini-degerlendirmenin-yollari-8

Bu fotoğrafta gördüğünüz her şeyde duvar kağıtları var. Dresuar çekmeceleri, abajur ve duvardaki asılı çerçeveler duvar kağıtları ile yenilendi. Elinizde bulunan duvar kağıtlarını ölçülere göre kesin ve yapıştırın. Yapıştırırken kırışıklıkları azaltmak için elinizle iyice bastırın ve fazla gelen duvar kağıtlarını maket bıçağı ile temizleyin.

Duvar Kağıdından Ayna Çerçevesi

artan-duvar-kagitlarini-degerlendirmenin-yollari-9

Artan duvar kağıtlarından küçük bir ayna yapabilirsiniz. İstediğiniz çerçeve boyutlarında aynanıza göre duvar kağıdından kesin ve yapıştırın. Elinizde fazla olan ve arta kalan hiç bir eşyanızı atmayın. Gördüğünü üzere farklı şekillerde dekorasyon amaçlı değerlendirebilirsiniz.

1. Siz bir harikasınız. Çok güzel fikirler verdiniz bana. Çalışma masası çok güzel olmuş rengarenk. Ben de çalışma masamı kaplama kağıtlarıyla kaplıyordum ama bu da bir yolmuş, teşekkürler. Ellerinize sağlık.

• Merhaba Gülbin Hanım, yorumlarınız için teşekkür ederiz ?. Artan duvar kağıtları ile yapılan geri dönüşüm projeleri çok güzel ?.