Avize Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Avizeler genellikle yemek odalarınızı daha zarif ve lüks gösterir. Evimizi şık gösteren bu avizeleri alırken bazı hususlara dikkat etmeliyiz. En önemlisi de avizeyi evinizin hangi odasına alacağınıza karar vermek. Çünkü yemek odasına alacağınız bir avize ile mutfağa alacağınız bir avize aynı olmamalıdır. Avize alırken dikkat etmemiz gereken hususlara madde madde bakalım isterseniz.

ARALIK BIRAKMAYI UNUTMAYIN

avize-alirken-nelere-dikkat-edilmeli

Eşyalarınızı yerleştirirken aralık bırakmak dekorasyon için önemli unsurdur. Herhangi bir mobilya yada aksesuarı etkili bir biçimde yerleştirmek için çevresinde ki eşyalarla arasında belli bir alan açıklık bırakmak gerekir. Bu yüzden yemek masasıyla avize arsında ne kadar aralık bırakmak istediğinize karar verin ve ölçün. Genellikle avize ile yakınında bulunan dolap yada duvarla arasında en az 4 metre mesafe olacak şekilde bırakın.

BOYUTU İLE KENDİNİZİ SINIRLAMAYIN

avize-alirken-nelere-dikkat-edilmeli-1

Yemek odası için ayırdığınız alanınız geniş ise büyük bir tane avize yerine birkaç tane küçük avize alabilirsiniz. Aldığınız avizelerle ışığı eşit bir şekilde dağıtmaya çalışın.

AVİZENİN İŞLEVİNİ UNUTMAYIN

avize-alirken-nelere-dikkat-edilmeli-2

Avizeler genellikle estetik için satın alınıyor. Elbette avizeler odalarınıza zarafet ve gösteriş katar fakat aydınlatmanın da temel parçalarından biri olduğunu unutmayacağız. Bu yüzden avize satın alırken ışığı iyi bir şekilde dağıttığından emin olun. Örneğin; çalışma odası için seçtiğiniz avize yeterli ışığı sağlayamazsa rahat bir şekilde çalışamazsınız ve ışık bir süre sonra gözünüzü yorar.

KABLOLARIN SAĞLAMLIĞINDAN EMİN OLUN

Öncelikle güvenlik! Avize satın alırken kabloların sağlamlığından emin olun. Avize alırken verdikleri kutuyu açın ve parçaların yeni olduğundan emin olun.

AVİZEYE TARZINIZI YANSITIN

avize-alirken-nelere-dikkat-edilmeli-3

İlla gösterişli bir avize almak zorunda değilsiniz. İnce, zarif tasarımlardan hoşlanıyorsanız yağmur damlarından esinlenen şık bir tasarım alabilirsiniz. Faklı stilleri denemekten korkmayın.

İTHAL AVİZELERE DİKKAT!

avize-alirken-nelere-dikkat-edilmeli-4

Aldığınız ürünün duy, kablo, trafo, kaplama ve boya kalitesine dikkat etmelisiniz. Çünkü kalitesiz duy yüzünden avizenin cam parçaları düşebilir, bazı metal kısımları kararabilir ve paslanabilir. Avize bozulduğunda yedek parçalarını sağlayabilecek firmaları tercih etmeyi unutmayın.

ANTİKA AVİZELER

avize-alirken-nelere-dikkat-edilmeli-5

Antika avizeler tarihi yansıtan tasarımlar taşır ve evimizin en süslü parçalarıdır. Antika avize aldıktan sonra bir profesyonel tarafından yeniden kablolandırma yaptırmalısınız yada almadan önce aldığınız yere yaptırmalısınız.