Bebek Odası Hamak Fikirleri

Bebeğinizin gelişini büyük bir heyecanla beklerken tam gaz hazırlıklara devam ederiz. Bugün heyecanlı anne ve baba adaylarını daha da çok heyecanlandıran bebek odası hamak modelleri hazırladık. Bebek odası dekorasyonunda farklı ve orijinal tasarımları seviyorsanız hamak fikirlerinin hoşunuza gideceğini düşünüyorum. Sözü fazla uzatmadan bazılarını kendinizin yapabileceği, bazılarını ise hazır almanız gereken hamak modellerine birlikte göz atalım isterseniz.

Bebek Odası Hamak Fikirleri 1

Hamak, bebeklere anne rahminde bulundukları ortamı sağladığı için bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlar. Bu da bebeklerin mutlu ve hızlı bir şekilde uykuya dalmalarını kolaylaştırır. Eğer bebeğinizi sallamaya alıştıysa ve sallamadan uyumuyorsa hamak size bu imkanı da sunmaktadır. Uzmanlar bebeğin sallamadan uyumasından yana olsa da uyku problemi yaşayan bir çok anne adayı bu metoda başvurmuştur. Tabi ki uyku probleminiz yoksa bebeğinizi kucakta ve sallayarak uyumaya alıştırmayın.

hamak modelleri

Hamak size pek güvenli gelmiyor olabilir. Fakat şekildeki gibi yerden çok hafif yüksek hamak modelleri de bulunmaktadır. Bence hem güvenli hem de bir çok yere kolaylıkla taşıyabileceğiniz bu tarz hamak modellerini tercih edebilirsiniz.

Bebek Odası Hamak Fikirleri 1

Yine tavandan bağlanan modellere göre oldukça güvenli olan bir hamak modeli. Bu hamak modelini de rahatlıkla her yere taşıyabilirsiniz. Bebek odasında sabit bir yere monte edilmediği için, evin bütün odalarında, bahçede, balkonda, tatilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bebek Odası Hamak Fikirleri 1

Hamağı sadece bebeğinizin odasında kullanmayı düşünüyorsanız bu modelde olduğu gibi tavana sabitlenebilen hamakları düşünebilirsiniz. Hamak kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri sabitlenebilen modelleri doğru bir şekilde tavana asmak, bir de hamak içinde kullandığınız kumaşın pamuk olmasına lütfen özen gösterin.

Bebek Odası Hamak Fikirleri 1

Hamak bebeklere sadece sırt üstü uyuma imkanı sunduğu için bebek kolaylıkla pozisyon değiştiremez. Buda bebeklerin boğulma riskini önler. Ayrıca portatif hamak modelleri tercih ederek bebeğinizle seyahat ettiğiniz yerlere taşıyabilirsiniz. Bu da bebeğinizin yerini yadırgamasını engellemiş olur.

Bebek Odası Hamak Fikirleri 1

Bebek odasında hamak düşünüyorsanız fakat bunun için ayıracak bir bütçeniz yoksa şekildeki gibi kendinizin kolaylıkla yapabileceği hamak modellerini düşünebilirsiniz. Bu tarz bir hamak yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kenarlar yükseltilmiş olduğu için hava sirkülasyonu zor olabilir. Bu yüzden iki kenar arasına şekildeki gibi birleşmesini önleyen bir çıta koymanız gerekmektedir.

Bebek Odası Hamak Fikirleri 1

Bebeğinizin hamağını koyduğunuz yerin etrafında metal yatak, mobilya gibi çarpabileceği eşyaların olmamasına özen gösterin. Özellikle iki çocuklu aileler için bu çok önemli. Kardeşini sallamak isteyen çocuğunuz hamağın etrafındaki mobilyalara çarpıp kardeşine zarar verebileceğini düşünemeyecek yaşta olabilir.

Bebek Odası Hamak Fikirleri 1

Hamak alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de bebeğinizin yaşına uygun bir model almanız gerekir. Bebeğiniz hareketlenmeye başladıysa, uyanınca kendisi yatağından kalkıyorsa yere çok yakın korumalı modellere bakmanız gerekir. Bebek odası dekorasyonuna dair daha fazla öneri görmek isterseniz bebek odası kategorimizdeki diğer yazılarımızı inceleyebilir, görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Please enter your comment!