Bebek Odası İçin Dekorasyon Fikirleri

Bebek Odası İçin Dekorasyon Fikirleri

Bebeğinizin odasında değişiklik yapmak istiyorsanız, işe koyulmadan önce bu yazımızda yer alan önerilerden yardım alabilirsiniz. Bebeklerin dünyasında saflık ve masumiyet var. Onları rahatsız edecek detaylardan kaçındığınızdan emin olabilirsiniz. Yeni anneler ve anne adayları için, bebek odası dekore ederken işe yarayacak fikirleri bu yazımızda listeledik. Hem küçük hem büyük bebek odaları için, renk şemalarından aksesuar detaylarına kadar ilginizi çekebilecek bebek odası için dekorasyon fikirleri bu yazımızda…

Soft renkler, küçük odalarda her zaman en iyi seçeneklerden biridir. Bebeğinizin odasının duvarını, derin bir tonda boyamak, aslında odanın daha büyük görünmesini sağlar. Duvarın ön planda olmaması, diğer detayların öne çıkmasını sağlar. Duvara uygun monte raflar, tavana kadar olduğunda, bebek odasındaki önemli malzemeleri depolamanızı da sağlar.

Bebek odasında, bebeğini uyutmak için orada olan anne ve babalar için de bir dinlenme alanı olmalı. Beyaz kumaş kaplamalı bir tekli koltuk, bebek odasını dekore ederken, odanın bir köşesinde kullanmanız gereken detaylardan. Bebeğinizin başında beklerken, bir fincan çay için, koltuğun yanında bir de yan sehpa kullanmayı bir düşünün.

Bebek odasında, duvar kağıdını kişiselleştirin. Herkes gibi bebek temalı bir duvar kağıdı yerine, klasiklerin dışına çıkarak, 1960’lar ya da 70’lerden bir manzarayı, modern bir yorumla duvar kağıdı olarak tercih edebilirsiniz.

Vintage mobilyalar, bebek odası dekorasyonunda artık daha fazla öne çıkıyor. Bebeğinizin kıyafetlerini depolamak için kullanacağınız komodin için, vintage bir mobilya tercih edebilirsiniz.

Soft renklerin öne çıktığı, birbirine yakın tonların kullanıldığı bir renk paleti, küçük bebek odaları için akıllıca bir seçimdir. Odaya ayrıntı ve doku katmak için, tek notalı bir renk şemasından yararlanabilirsiniz.

Küçük bir bebek odanız varsa, her alanı iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Bu bağımsız iki kapaklı dolap, bebek odası dekorasyonunda, boşta kalan bir köşe için gömme dolap havası yaratır. Bebek kıyafetleri, önlükler ya da bebek oyuncakları için böyle bir dolap kullanabilirsiniz.

Ekonomik ürünler kısa vadede bütçeniz için daha uygun görünse de, çoğu zaman uzun vadede bunun tam tersidir. Fonksiyonel bir beşik, bebeğiniz büyüdükte çocuk yatağına ve daha sonra da divana dönüşür. Her yıl bebeğiniz için yeni bir mobilya satın almak yerine, uzun vadede size kar ettirecek, kaliteli mobilyalar tercih edin. Hem bebek odalarında kaliteyi arttırmaya değer!

Bebek odası dekore ederken, dikkat edilmesi gereken bir diğer detay da, sadeliğin daha önemli olduğudur. Çok sayıda mobilya ve aksesuar kullanmak, hiç de bebek odasına uygun bir seçim değil. Odada çok fazla dekorasyon öğesine ihtiyacınız olmadığını zamanla göreceksiniz. İnanın, bebek odasındaki fazlalıklardan kurtulduktan sonra, yarattığınız sade görünümden sonra bize teşekkür edeceksiniz.

Bebek odasında dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta da bebeğinizin güvenliğidir. Bebek odası için seçtiğiniz mobilyaların, bebeğiniz için güvenli olduğundan emin olmalısınız. Hem kaliteli hem de bebeğiniz için yüksek güvenlik seviyelerine sahip mobilyaları tercih edin. Böylece bebeğiniz için sağlıklı bir ortam sağlamış olacaksınız.

1. Bebek odaları sanki ayrı dünyalarmış gibi değil mi ♥ Ne kadar huzurlu ve güzeller. İkinci fotoğraf ile sarı gri konseptli olanları çok beğendim. Tam istediğim gibi.