Bohem Dekorasyon Önerileri

Bohem dekorasyon

Arkadaşınızın evinde ya da bir dergide gördüğünüz bohem dekorasyon ilginizi çekiyor mu? Salonda, yatak odasında ya da oturma odasında, böyle zarif ve eşsiz bir stile sahip olmaya ne dersiniz? Bohem dekorasyon fikri, tarzınızı tanımlayan bir mekan anlamına gelir, yalnızca dekorasyon değil. Bohem tarzda ev dekorasyonu, sınırsız olanağa sahip başka bir dünyada olduğunuz hissi yaratır; burada fikirler ve yaratıcılığın sınırı yoktur. Yazımızın devamında, bohem dekorasyon tarzını evinize yansıtmanıza yardımcı olacak ipuçları bulabilirsiniz…

Renklerle Oynayın

Seçtiğiniz renkler evinizin ruh halini belirler. Hemen herkes, ev dekorasyonunda farklı renkleri eşleştirmeyi sever. Bazıları pembe kanepeyi kahverengi yastıklar ile eşleştirmeyi sever; bohem dekorasyon tarzı elde etmek için ise renkleri eşleştirmekten çok, renkleri karıştırmanız gerekir. Farklı renkte aksesuarlar arayın ve onları evinizin farklı alanlarına derinlik ve zamansız güzellik katacak şekilde harmanlayın.

İlginç Aydınlatmalar Kullanın

Odanızın rahat olması için aydınlatmanın sıcak ve seçici olmasına özen gösterin. Odanıza klasik bir görünüm vermek için antika bir abajur ya da avizeler kullanabilirsiniz. Kullandığınız abajur renkleri, kırmızı, yeşil, mavi, turuncu ya da mekana çeşitlilik eklemek için farklı renkte malzemeler içerebilir.

Benzersiz Mobilyalar Kullanın

Seçeceğiniz mobilyalar, normal mobilyalardan farklı ve ilginç olmalı, ancak aynı zamanda da rahat olmalı. Kullandığınız mobilyalarla, misafirlerinizin hayal gücünü zorlayın. Böylece dekorasyonunuzun ne kadar çarpıcı olduğu, diğerleri tarafından da her zaman merak edilecektir.

Tablo ve Aksesuar Kullanın

Hayal gücünüze göre mekanda eğlenceli ve vahşi eserler sergileyin. Benzersiz ve güzel el yapımı aksesuarlar satın alın; onları şömine gibi herkesin görebileceği ve tadını çıkarabileceği bir yere koyun. Ayrıca, duvara eski resimler de asabilirsiniz. Eski bir resim demode bir fikir gibi görünse de, sizi hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmaz. Yeni bir seyahata gittiğinizde ya da bir sergide yeni bir sanat eseri görürseniz, satın almaktan çekinmeyin. Salonda bohem dekorasyon stili yaratmak için enstrümantal parçalardan yardım alabilirsiniz.

Doğru Seçimler Yapın

Odanızda kullandığınız aksesuarları birbiriyle uyumlu tercih etmek de önemlidir. Seçtiğiniz her aksesuar, oturma odanızdaki diğer detaylarla da iyi bir uyum yakalamalıdır. Ancak günün sonunda eviniz, kim olduğunuzu ve kişisel zevkinizi temsil etmelidir.

Bohem Dekorasyona Giriş

Modern,şık ve bohem tarzın karışımı; ev dekorasyonunda genellikle belirli bir temaya sahip olanlar için en iyi yoldur. Bu karışım, klasik bir bohem dekorasyondan çok daha kolaydır.

Oturma odanıza ya da salonda tamamen bohem tarz yaratmak yerine; birkaç renkli kilim, bol desenli peluş, Osmanlı motifleri ve farklı dokuları bir araya getiren detaylar ekleyerek işe başlayın. Bazen, koltukların üzerine, geleneksel desenler içeren yastıklar eklemek de, olağanüstü bir yenilemeye girmeden mekana bohem bir dokunuş katmanızı sağlar.

Please enter your comment!