El Yapımı Aynalar

Siz değerli okurlarımızdan gelen mailler üzerine el yapımı ayna modellerini bu yazımızda ele alamaya karar verdik. Sözü fazla uzatmayarak sizler için seçtiğimiz el yapımı ayna tasarımlarına hep birlikte göz atalım isterseniz.

Halattan Ayna Çerçevesi Yapımı

el-yapimi-aynalar

Kullanmaktan sıkıldığınız yada çerçevesini beğenmediğiniz yuvarlak bir aynayı halatlarla yeniden dekore ederek odanıza denizcilik teması ekleyebilirsiniz. Dilerseniz lavabo, dilerseniz de yatak odanızda yatak başının iki ucunda kullanabilirsiniz. Yuvarlak aynayı aynadan büyük bir mukavva yada kalın kartona kuvvetli bir yapıştırıcı ile yapıştırın. Daha sonra 4 sıra olacak şekilde halatı aynanın etrafına yapıştırıcı ile yapıştırın. Halatın ucundan şekildeki gibi boşluk bırakarak duvara asabilirsiniz.

Vintage Ayna

el-yapimi-aynalar-1

Eski tenis raketlerini kullanarak çocuklarınızın odası için vintage ayna yapabilirsiniz. Raketin file kısmına göre aynayı kestirin. Aynanın kalınlığının raketin yuvarlak kısmının kenarlarına göre olmasına dikkat edin. Son olarak çocuk odasının duvarına monte ederek kullanabilirsiniz.

PVC Boruları ile Lavabo Aynası

el-yapimi-aynalar-2

PVC borularını şekildeki gibi desenlerde kesip seçtiğiniz boyutta yuvarlak aynanın etrafına yapıştırarak lavabo için güzel dekoratif bir ayna yapabilirsiniz.

Rustik Yemek Odası Aynası

el-yapimi-aynalar-3

Yemek odanız için konsol üzerine rustik bir ayna çerçevesi yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler, 2 metre, 6 milimetre kalınlığında kontrplak, 22 cm çaplı ayna, doğal ahşap boyası, boya fırçası, ince tahta, testere, tutkal tabancası, kurşun kalem, cetvel ve duvara monte etmek için bir kaç tane küçük vida.

el-yapimi-aynalar-4el-yapimi-aynalar-5

Öncelikli hedefimiz, kontrplak da aynanın yerini belirlemek ve şekildeki gibi iç içe geçmiş kareler çizmek.

el-yapimi-aynalar-7el-yapimi-aynalar-8

İnce ahşap tahtadan testere ile 2 cm boyutunda eşit olacak şekilde küçük tahtalar keselim ve en dıştan başlayarak boşluk kalmayacak şekilde tutkal ile yapıştıralım.

el-yapimi-aynalar-9

Kestiğimiz tahtaları iki sıra yapıştırdıktan sonra tutkal ile aynayı yapıştıralım. Aynanın çevresinde kalan boş kısmı da küçük tahtaları yapıştıralım.

el-yapimi-aynalar-10

Doğal ahşap boyası ile küçük tahtaları boyayalım ve kurumaya bırakalım. Boya kuruduktan sonra yemek odamızda yada istediğimizde yerde kullanıma hazırdır. Biraz uğraştırıcı ama kesinlikle çabalarınıza değecek bir tasarım.

Deniz Kabukları ile Aynanızı Süsleyin

el-yapimi-aynalar-11

Aynanızı deniz kabukları ile süsleyip odanızın dekorasyonuna yeni bir duruş getirmeye ne dersiniz? Bunun için ihtiyacımız olan malzemeler, deniz kabukları, çerçeveli bir ayna, sıcak tutkal tabancası ve tutkal, düz jilet yada maket bıçağı ve sert boya fırçası.

el-yapimi-aynalar-12

Büyüklü, küçüklü deniz kabuklarını rast gele tutkal ile yapıştırın.

el-yapimi-aynalar-13

Boşlukları doldurmak için küçük kabukları kullanabilirsiniz. Ayna çerçevesini tamamen deniz kabukları ile doldurduktan sonra tutkalın kuruması için bekleyin.

el-yapimi-aynalar-14

Son olarak kalan tutkal kalıntılarını sert boya fırçası ile temizledikten sonra aynamız hazırdır. Kullanılması için sizleri bekliyor.

Kırık CD Parçalarından Ayna Çerçevesi

el-yapimi-aynalar-15

Kırık CD parçalarını kullanarak mozaik ayna çerçevesi yapabilirsiniz. İstediğiniz boyutlarda kontrplak, ayna, 4, 5 tane CD, tutkal, siyah ahşap boyası ve ince uçlu boya fırçası.

el-yapimi-aynalar-16

Kontrplak da aynanızın boyutuna göre tam ortada bir alan belirleyin. Ayna için ayırdığınız alan dışında kalan kısıma bir kontrplak daha geçin. Böylelikle aynayı yapıştıracağınız alan çukurda kalacaktır. Eski CD’lerinizi küçük parçalara ayırın ve tutkal ile yapıştırın.

el-yapimi-aynalar-17

Aynayı kontrplak da ayırdığınız alana tutkal ile yapıştırın. Son olarak da CD parçalarının aralarından kontrplak kötü görünmemesi için araları siyah ahşap boyası ile boyayın. Tutkal ve boya kuruduktan sonra kullanıma hazırdır.

Sunum Tepsisinden Ayna

el-yapimi-aynalar-18

Gümüş yada bakır tepsileri sunumda kullanmak yerine duvarda otantik bir ayna olarak kullanabilirsiniz. Tepsinizin ölçülerine göre aynayı kestirin ve yapıştırın. Tepsinin kulplarından dilerseniz oturma odası dilerseniz de yemek odası duvarlarına aynanızı asarak kullanabilirsiniz. Farklı ve daha fazla el yapımı ayna nasıl yapılır görmek isterseniz el yapımı ayna çerçeveleri başlıklı yazımızı inceleyebilir aklınıza takılan soruları bizlere yazabilirsiniz.

1. Hocam çok güzel bir paylaşım olmuş. Bende uzun zamandır kendin yap kursuna gidiyorum. Bizler için çok başarılı bir klavuz olacak. Tekrardan teşekkür ediyorum ve paylaşımlarınızın devamını diliyorum.

2. Aynalar hakikaten çok güzel de duvara ayna nasıl yapıştırılır bunu da söyleyebilir misiniz acaba? Düşmesinden korkuyorum ve japon yapıştırıcısı gibi ürünlerin duvara zarar vermesinden korkuyorum.

3. Cd den süs yapımı başlı başına bir uzmanlık alanı bence 😀 CD ile pasta kalıbı yapanı dahi gördüm, yaratıcılığın sınırı yok hakikaten.

4. Ayna odayı şık ve geniş gösteren bir detay bence. DIY projelerini çok severim ve yapmaya çalışırım. Sunum tepsisinden aynayı çok beğendim, çeyizimde bu büyüklükte bir ayna vardı onu rose-gold’a boyayıp bu tarz ayna yapmak için heyecanlandım. İlk işim ayna ve boya almak olacak. Fikriniz için teşekkürler