En Moda Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Bir çoğumuz için hayatta başka şeyleri deneyimlemek daha önemli olduğundan, oturma odasını yenileme fikrini genellikle ileri bir tarihe atarız. Yatak odalarının aksine oturma odalarında, huzurlu ve hoş bir alan sağlamak amaçlanır. Bu nedenle oturma odası dekorasyon fikirleri mutlaka ciddiye alınmalıdır, zarif bir görünüme ters düşecek dekorasyon hatalarından kaçınılmalıdır. Oturma odanızı potansiyel bir şıklık merkezine dönüştürmek için oturma odası dekorasyonu için bazı ipuçları yazımızın devamında…

1. Uzun Perdeler

Uzun perdeler cömertliği çağrıştırır. Bu nedenle beyaz ya da çiçek desenli perdeleri kaldırın. Zarafet sadeliğe dayalıdır, bu nedenle sahip olduğunuz şeyden çok, onu nasıl kullandığınız önemlidir. Kestane rengi ve lacivert gibi derin ve zengin renkleri tercih edebilir ya da bunun tam tersi, daha açık renklere gidebilirsiniz.

2. Cam Orta Sehpa

Geleneksel ahşap orta sehpaları tercih etmeden de oturma odanızı sade ve bir o kadar şık tutabilirsiniz. Doğru bir seçim olarak, cam sehpaları tercih edebilirsiniz. Böylece dağınıklığa neden olmadan dergileri rafa yerleştirin. Her şekil ve ebatta oldukları için, yuvarlak, dikdörtgen veya hatta oval bir orta sehpa isteyip istemediğiniz konusunda karar vermek size kalmış. Modern bir şıklık yaratmak istiyorsanız, metal ayaklar hoş bir dokunuş olabilir. Biraz daha mütevazi bir şey istiyorsanız, eski ahşap ayaklar da harika bir seçim olacak.

3. Krem Tonları

Krem tonları, dikkat çekici derecede zengin, ancak bir o kadar da şık tonlardır. Açık beyaz, ten rengi, kum ve pastel renkleri gibi krem ​​tonları, oturma odanıza sıcaklık katan zengin tonlardır. Krem kanepe ve halılara yatırım yapın ve gün boyunca olduğu gibi akşamları da çekici bir zarafet ortamı yaratmak için duvar ve tavanları da krem tonlarına boyayın.

4. Avize

Oturma odasında sade ve elegan bir dekorasyon yaratmanın en etkili yolu, doğru aviyezi bulmaktır. Tabi yine de odanıza büyük gelecek ölçülerde avizelerden uzak durun. Ayrıca hem açıkken hem kapalıyken iyi göründüklerinden emin olmalısınız. Salonunuzun geri kalanı için özel bir renk olmadıkça, avize için siyah gibi sert tonlardan uzak durun.

5. Çiçekler

Oturma odanızda dikkat çekici ve bir o kadar da doğal bir ortam yaratmak istiyorsanız, çiçeklere yatırım yapın. Güzel ve taze çiçekler ile, aynı anda odanın hem tarzını hem de kokusunu değiştirebilirsiniz. Gül, karanfil, orkide gibi seçimler yapabilirsiniz. Koltuğun önündeki orta sehpanın üzerine ya da koltukların yanındaki küçük sehpalara yerleştirebilirsiniz. Oturma odanızda şömine varsa, çiçekleri onun üzerine yerleştirmeyi de düşünebilirsiniz. Bunu yaparken, mekanda karmaşık bir görünüme neden olacak çiçeklerden ve yoğun renklerden uzak durun ve zarafetin sadelikte olduğunu unutmayın.

En moda oturma odası dekorasyon fikirleri için galerimize de göz atabilirsiniz…

1. Buradan görüp görüp evde değişiklikler yapıyorum. Bana çok iyi geliyor vallahi ama eşim için aynı şeyleri söyleyemem 😀 Bıktı benden artık, ama ne yapayım çok güzel fikirler oluyor 🙂