Eski Beşikleri Değerlendirmenin 20 Güzel Yolu

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Çocuklarınız büyüyünce bebekliklerinde onlara aldığınız mobilyaları ne yapacağınızı düşünürsünüz. Ya bir yakınınıza verir yada satmaya çalışırsınız. İkisini de yapamıyorsanız artık kullanmadığınız bebek beşiğini atarsınız. Atmayın eski beşikleri değerlendirmenin güzel yolları var desem. Nasıl mı? Hem bütçenize hemde çevreye katkınız olacak güzel geri dönüşüm projeleri ile bu mümkün. Gelin birlikte inceleyelim.

Geri Dönüşüm Projeleriyle Bebek Beşikleri

1. ÇOCUKLAR İÇİN OYUN MASASI

Geri Dönüşüm Projeleriyle Eski Bebek Beşikleri

Beşiğin yatak kısmından kurtularak çocuklarınız yada çocuğunuz için bir oyun masasına dönüştürebilirsiniz.

2. ÇOCUKLARINIZIN EŞYALARI İÇİN BİR DEPOLAMA ALANI

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Çocuklarınızın boya malzemeleri, oyuncakları gibi eşyalarını depolamak için kullanabilirsiniz.

3. ÇALIŞMA MASASINA DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ

Eski Beşikleri Değerlendirmenin 20 Güzel Yolu 1

Kendiniz yada çocuğunuz için eski beşikleri çalışma masasına dönüştürebilirsiniz. Üst kısmına ölçülerine göre cam kestirip yapıştırmanız yeterli.

4. PARÇALARI DUVARDA BİRER ORGANİZATÖR

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Beşiğin korkuluk yada bariyerlerini sökerek mutfağınızda yada balkonunuzda organizatör olarak kullanabilirsiniz.

5. ÇOCUĞUNUZ İÇİN OKUMA KÖŞESİ

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Eski bebek beşiğini çocuğunuz için geri dönüşümde değerlendirmenin en faydalı yollarından biri de onu okuma köşesine dönüştürmek olsa gerek.

6. OKUMA KÖŞESİ VE OYUN ALANI BİR ARADA

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Eski beşikten katlı şirin bir yapı 🙂 Üstü oyuncakları için depolama alanı, altı hem oyun alanı hem okuma köşesi.

7. BALKON YADA BAHÇE İÇİN BİR SALINCAK

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Eski bebek beşiklerini geri dönüşüm projeleri ile değerlendirmeye tam gaz devam ediyoruz. Balkonunuz yada bahçeniz için salıncağa dönüştürebilirsiniz.

8. BAŞLIKLARINDAN VİNTAGE ASKILIK

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Beşiğin başlıklarını kullanarak vintage askılık elde edebilirsiniz. Antre girişinde vintage dekorasyon sevenler için güzel bir fikir.

9. OTURMA ODASI İÇİN SEDİR

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Beşiğin yan bariyerlerini çıkartarak oturma odanızda sedir olarak kullanabilirsiniz.

10. KAPI GİRİŞİ İÇİN DİNLENME YERİ

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Kapı girişinizde yada bahçenizde birer dinlenme alanlarına dönüştürebilirsiniz. Tabi ki kullanım alanı çoğaltılabilir. Balkon da koltuk olarak dekore edebilirsiniz. Kullanım yeri size kalmış.

11. BEŞİK ARTIK KOCAMAN BİR SAKSI

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Beşiği eminim daha önce böyle hiç görmemişsinizdir. Oldukça ilginç bir geri dönüşüm projesi.

12. BAHÇE İÇİN SERVİS DOLABI

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Eski beşikleri değerlendirmenin bir başka yolu da bahçede servis dolabı olarak kullanabilirsiniz.

13. BEŞİK BARİYERLERİNDEN DERGİLİK

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Beşik korkuluk yada bariyerlerini geri dönüşümde dergilik olarak değerlendirebilirsiniz.

14. HEM BİR YATAK HEM BİR OYUNCAK

15. BEŞİK KORKULUĞU ARTIK BİR TAKILIK

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Beşiğin, korkuluklarını çıkartarak yatak odanızda takılarınızı asmak için organizatör olarak kullanabilirsiniz.

16. GERİ DÖNÜŞÜMLE COUNTRY BİR SALINCAK

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Sizi biraz uğraştıracak ama maharetinizi kullanarak salıncağa dönüştürebilirsiniz. Eminim bu fikir çocuğunuzun çok hoşuna gidecektir.

17. ÇAMAŞIR ODASINDA KURUTMA ASKILIĞI

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Beşiğin korkuluklarını çıkartarak çamaşır odanızda kurutma askılığı olarak kullanabilirsiniz.

18. ESKİ BEŞİKTEN ÇOCUK KORKULUĞU

Eski Beşikleri Değerlendirmenin 20 Güzel Yolu 1

Bir usta yardımı alarak eski beşiğin bariyerlerini çocuk korkuluğu olarak kullanabilirsiniz.

19. EVİNİZİN KORUYUCU DOSTU İÇİN YATAK

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Çocuğunuzun artık beşiğini sevgili dostuyla paylaşmasının zamanı geldi. Biraz da o yatsın 🙂

20. BAHÇE İÇİN VİNTAGE BİR SANDALYE

Geri dönüşüm projeleriyle eski bebek beşikleri

Eski beşikleri değerlendirmek için sunabileceğimiz geri dönüşüm projeleri şimdilik bu kadar. Sizde kullanmadığınız eşyalarınızı değerlendirmenin yollarını arıyorsanız geri dönüşüm projeleri alt kategorisindeki yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

1. Kim nasıl akıl ediyor bunları anlamıyorum? Hepsi mükemmel bir şekilde dizayn edilmiş. Keşke evim biraz daha büyük olsa da bende bazı modelleri yapardım.

2. evde beşik süsleme nasıl yapılır bilen var mı? bebeğimin 40’ı çıkacak dua okunacak evde süslemek istiyorum beşiği misafirler gelmeden. kısa süre içerisinde evde beşik süsleme yapmam lazım teşekkürler

• Merhaba Merve Hanım, Allah analı babalı büyütsün inşallah ?. Renkli keçelerden yıldız, bulut yada aklınıza gelen şekiller kesin, içini elyafla doldururup dikin. Beşiğin kenarlarına iple asabilirsiniz.

3. Selam diğer evde kullanmadığımız eşyaları nasıl değerlendirebiliriz yani beşikten ziyade bunun gibi farklı önerileri olan var mı acaba, elimde çok sayıda karton mevcut bir de eşim marangoz olduğu için artık ahşap parçası var çok sayıda teşekkürler

4. Başıma gelenler, ne harika şeyler bunlar. Ben çocukların beşiklerini çocuğu olanlara verdim tutmayayım evde diye. Bilsem böyle şeyler yapardım ama olsun hayra gitti 😀