Eski Konsolları Yenileme

Yemek takımlarımızı, aksesuarlarımızı koyduğumuz yemek odasının en önemli ünitelerinden biri olan konsolları kendi çabamız ile yeniliyor ve değiştiriyoruz. 16 martta ki yazımızda sizlere salon büfesinde yapılan değişiklikleri sunarak sıkıldığınız mobilyaları nasıl değiştirebileceğinizi göstermiştik. Bugün ise aynı uygulamaları konsollara uyarlayarak sizleri şaşırtacak tasarımlara dönüştürüyoruz.

Klasikten Modern Tarza Geçiş

eski-konsollari-yenileme

Kimse bu tarz bir konsolu salon yada yemek odasında kullanmak istemez. Atmaya da kıyamıyorsanız, iş başa düştü demektir.

eski-konsollari-yenileme-1

Bu dönüşüm için ihtiyacımız olan malzemeler, zımpara, beyaz ahşap boyası, boya fırçası ve renkli, çizgili desenli yapışkanlı folyo. Öncelikle konsola zımpara yapıyor, daha sonra astar sonrada boyama işlemini yapıyoruz. Mobilya boyama nasıl yapılır öğrenmek isterseniz mobilya nasıl boyanır başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. Boyama işlemi bittikten sonra kurumaya bırakıyoruz ve boya kuruduktan sonra şekildeki gibi çizgili desenli yapışkanlı folyoyu yapıştırıyoruz. Folyoyu yapıştırırken alttan kabarcıkların olmaması için iyi bir şekilde bastırarak yapıştırın.

Kahverengiden Beyaza Dönüşüm

eski-konsollari-yenileme-2

Böyle bir konsolu yemek odanızda kullanmak pek de eğlenceli olmasa gerek. O zaman mobilya boyama sanatımızı kullanarak değişime hazırlanıyoruz.

eski-konsollari-yenileme-3

Fotoğrafta ki gibi beyaz modern bir konsola dönüşüm için ihtiyacımız olan malzemeler, beyaz ahşap boyası, zımpara ve fırça. Yine yukarıdaki mobilyaya uyguladığımız adımları uyguluyoruz. Öncelikle zımpara, sonra astar son olarak da boyama. Sonrası boyanın kuruması için beklemek ve konsolu yemek odamıza yerleştirmek.

Siyahtan Sıcak Renklere Geçiş

eski-konsollari-yenileme-4

Bu konsolu sadece boyamak pek yeterli gibi görünmüyor. Çünkü konsolun tek kapısı kırılmış. Peki neler yapabiliriz dönüşümünü göstererek konuşalım isterseniz.

eski-konsollari-yenileme-5

Biraz önce de söylediğimiz gibi bu konsolu sadece boyamak yeterli olamayacak. Konsol kapaklarında ki problemi aşmak için kapaklardan kurtulduk. Kapak yerine desenli ve renkli bir kumaştan kapaklar ölçüsünde perde yaptık. Tabi ki ilk işlem, siyah konsolu doğal ahşap tonlarına boyamak oldu. Boya kuruduktan sonra kumaştan konsolun ölçülerine göre perde yaparak işlemimizi sonlandırdık.

Rustik Beyaz Konsol

ÖNCE

eski-konsollari-yenileme-6Konsolunuzun yapıldığı ahşap malzeme kalitesi ise onu atmaya kıyamaz ve kullanmaktan vazgeçemezsiniz. Ama kaliteli malzemesine rağmen biraz değişime ihtiyacı varsa ihtiyacınız olan sadece biraz zaman.

eski-konsollari-yenileme-7

Konsola farklı bir hava yemek odanızın dekorasyonuna yenilik getirmek o kadar da zor görünmüyor. Hem de çok fazla bütçe ayırmadan dekorasyonunuzu değiştirebilir ve yenileyebilirsiniz. Değişime hazırız ve başlıyoruz.

ADIM 1 ZIMPARA

eski-konsollari-yenileme-8

Konsola kalın bir tabaka zımpara geçiyoruz. Böylelikle altta kalan boyayı tamamen siliyoruz.

ADIM 2 ASTAR VE BOYAMA

Astarı ilk rengin boyama sırasında rahat bir şekilde kapanması için yapıyoruz. Astar kuruduktan sonra bir kat boya yapıyor ve kurumaya bırakıyoruz.

ADIM 3 KULPLAR

eski-konsollari-yenileme-9eski-konsollari-yenileme-10

Boyama işlemi bittikten sonra kulpları metal sprey boya ile yeniliyor ve kurumaya bırakıyoruz.

ADIM 4 VERNİK

eski-konsollari-yenileme-11

Son olarak da boyanın uzun ömürlü olması ve mobilyanın fiziksel darbelerden korunması için vernik atıyoruz. Tekrar kurumaya bırakıyoruz. Kuruduktan sonra yemek odasında konsolunuz kullanıma hazırdır. Sizlerde yapmak istediğiniz değişiklikleri bizlerle paylaşabilir aklınıza takılan soruları bizlere yazabilirsiniz.

1. Perdeli olan o kadar tatlı olmuş ki, bayıldımm 🙂 Çok güzel şeyler çıkmış ortaya. Annemin eski bir konsolu var ama o çok çok eski. Onun üzerinde böyle bir proje yapabilir miyim bilmiyorum. Belki deneriz beraber 🙂