Eski Merdivenler İle Geri Dönüşüm Projeleri

eski merdivenler ile kendin yap projeler

Ev dekorasyonunda genel tasarımdan ödün vermeden odanın atmosferini değiştirmek için pek çok yol vardır. Bu yollardan biri de hem ev bütçenize katkı sağlayabileceğiniz hem de eski eşyalarınızı değerlendirmenizi sağlayan geri dönüşüm projelerinden yararlanmaktır. Bugün ev dekorasyonunu eski merdivenleri kullanarak yenileyeceğiz. Eski bir merdivene sahipseniz sizin için seçtiğimiz geri dönüşüm projelerinden birini seçin ve dekorasyonunuzu yenileyin.

geri dönüşüm projeleri

Eski merdivenleri değerlendirerek ev dekorasyonuna rustik ve vintage dokunuşlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, eski merdiveni mutfağınızda şekildeki gibi kullanarak mutfak dekorasyonuna vintage eklentiler yapabilirsiniz.

Eski Merdivenler İle Geri Dönüşüm Projeleri 1

Eski ahşap merdivenlere şekildeki gibi raf yaptırarak aksesuarlarınızı, kitaplarınızı koyarak oturma odası dekorasyonuna rustik dokunuşlar yapabilirsiniz.

Eski Merdivenler İle Geri Dönüşüm Projeleri 1

Küçük oturma odalarında minimal mobilyalar kullanmanız gerekir. Örneğin bir kitaplığa ihtiyacınız varsa eski ahşap merdiveni kitaplık olarak kullanabilirsiniz.

eski merdivenler ile kendin yap projeler

Bahçenizde, balkonunuzda yada salonunuzda eski ahşap merdivenlere geniş raflar yaptırarak saksılarınızı koyabilir, ev dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz. Bitkileri ve rustik dekorasyonu seviyorsanız bu geri dönüşüm fikri tam size göre. Tabi bu projede merdiveni direk kullanamıyorsanız. Şekildeki gibi basamaklar arasına geniş raflar yaptırmanız gerekir.

geri dönüşüm projeleri

Eski merdivenleri şekildeki gibi kullanmak mutfakta depolama için rustik bir çözüm. Küçük mutfaklar için pratik depolama alanı.

eski merdivenler ile kendin yap projeler

Eski merdivenleri basit bir şekilde kullanmak yerine biraz hayal gücünüzü yorarak şekildeki gibi bir dekorasyon aracına dönüştürebilirsiniz. İki merdivenin arasına bu dekorasyon örneğinde olduğu gibi geniş raflar yaptırarak mutfağınızda bir vitrin gibi kullanabilirsiniz.

geri dönüşüm projeleri

Merdiven raflar her odada kullanabilir. Yukarıda mutfak ve salonda kullanım şekilleri hakkında fikirler vermiştik. Bu dekorasyonda ise merdiven raflarının çocuk odasında depolama alanı olarak kullanıldığını görüyoruz.

Eski Merdivenler İle Geri Dönüşüm Projeleri 1

Bu dekorasyonda ise merdiven raflarının banyoda kullanım şeklini görüyoruz. Banyoda havlularınızı ve banyo aksesuarlarını merdiven raflara yerleştirerek şekildeki gibi dekore edebilirsiniz.

Eski Merdivenler İle Geri Dönüşüm Projeleri 1

Banyoda eski merdivenlerin bir başka kullanım şekli.

eski merdivenler ile kendin yap projeler

Eski merdivenleri çocuk odasında oyuncak ve kitap için depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Eski eşyalarınızı değerlendirebileceğiniz farklı fikirleri görmek isterseniz geri dönüşüm projeleri adlı kategorimizdeki diğer yazıları inceleyebilirsiniz.

1. Şu merdivenle yapılan dekorları pek bir beğeniyorum. Ben en çok balkon için olanı beğendim çünkü bitkilerle birlikte harika gözüküyorlar. Çiçeklerim için yeni bir alan oluşturacağım kendime.

• Ev dekorasyonunda merdiven kullanımını bende çok seviyorum ?. Özellikle depolama alanı olarak tercih edilenlerini, hem dekoratif hem de işlevsel. Balkon dekorasyonunda da bitkileri sergilemek için ideal ?.