Ev Dekorasyonunda Halı Seçimi Nasıl Yapılır ?

Salonlar için kullanılan mobilyaların yanında halı da çok büyük önem taşır. Bunun için halı seçimi çok önemlidir. Halının ev ile olan uyumunda halının rengi, halının şekli, halının desenleri çok önemlidir. Peki, ev için alınan halı seçiminde nasıl bulunmalıyız bir bakalım.

Salonlarda halı seçiminde bulunurken yapmanız gereken büyük bir halı tercih etmek olsun. Koltukların altına gelecek şekilde halınızı seriniz. Böylece salonunuz için halınız salonla olan uyumu güzel olacaktır. Ayrıca halının rengi mobilyalarla uyumlu olsun.

hali-secimi

Yatak odası için halı seçiminde ise yapılması gereken uzun tüylü halılar seçmek olsun. Çünkü bu halılar yatak odasına daha güzel hava katacaktır. Evin diğer bölümü olan bebek odası ve ya çocuk odası için ise uzun tüylü halılardan uzak durunuz. Bebek odalarında seçilen halıların kaymaz ve bakteri bulundurmayan halıların olması çok büyük önem taşır.

Bir oda için halı kullanırken halılarınızın faklı boyutta olmasına dikkate ediniz. Yoksa odanız olduğundan daha küçük gösterilmiş olacaktır. Odanızın daha rahat, daha canlı ve daha sıcak ortamlı olmasını istiyorsanız yapmanız gereken sarı, turuncu ve kırmızı renkler tercih ediniz.

Odanız eğer çok süslü ve mobilyalarınız çok desenli olanlardan ise halınız çok daha sade olması çok önemlidir. Odalarda tek halı kullanıp diğer alanın çıplak zemin kalması alanı daha büyük göstereceğinden bu fikir daha iyi olacaktır.Odaya daha farklı bir hava katmak için kabartılı olan halıları tercih ediniz.
Halı seçerken odaya olan uyumunda hem gündüz hem de gece olan uyumu çok önemlidir.

1. Uzun tüylü halılar bana çok toz topluyor gibi geliyor. Sizce kullanışlı mı bu açıdan bakarsak? Bir de temizlemesi de düz halılara göre daha sıkıntılı bence.