Ev Dekorasyonunda Perde Seçimi

Perdeler, hem evimizin mahremiyetini koruyan hem de dekorasyonu tamamlayan en önemli unsurdur. Perdesiz bir ev eksik kalmış demektir. Bu yüzden perde seçimi ev dekorasyonunda çok önemlidir. İşte size perde seçimiyle ilgili birkaç ipucu…

Salon: Salonumuz için perde seçerken mobilyaları göz önünde bulundurmalıyız. Mobilyanın kumaşının renginden bir ton açık ya da bir ton koyu renkler perdelerde daha uygun olur. Eğer mobilyalarınız desenli ise perdeleri de desenli almaktan kaçının. Çünkü çok karışık ve iç sıkıcı bir hava yaratır. Perde kumaşı ise mobilya kumaşı ile uyumlu olmalı. Örneğin mobilyaların kumaşı keten ise perdeleri kadife veya saten seçmek yanlış olur.

Mutfak: Genelde bazı evlerin mutfaklarında tek pencere bulunuyor. Ve bu pencere tezgaha yani lavaboya veya ocağa yakın olursa hem perdenin uzun süre kullanımı açısından hem de evin güvenliği açısından sorun teşkil edebilir. Yana doğru açılan perdeler lavabodan ıslanabilir veya ocağa yakın olursa yanma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Bu yüzden mutfaklar için en uygun perde seçimi stor perdedir. Aşağı yukarı hareket edebilir yapısıyla mutfakta oldukça rahat ve kullanışlıdır. Sonuç olarak mutfağınızın rengine göre istediğiniz renge karar verip dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Yatak Odası: Romantik bir havaya sahip olan yatak odaları için seçilecek perdeler de elbette romantik ve gizemli olmalıdır. Bunun sağlamanın en iyi yolu perdelerin kumaşlarını saten ya da kadife seçmektir. Yere kadar uzanan boyda olmaları da önemli bir ayrıntı. Renkleri ise yatak örtüsünün renginin bir ton açık ya da koyu rengini kullanabilirsiniz.

1. Ay benim bazen perdeleri söküp atasım geliyor. Nasıl bunalıyorum anlatamam size. Bana böyle sade mi sade, dümdüz perdeler lazım. Bir hevesle yaptırdım şimdi kullanasım gelmiyor.

• Merhaba Tuğsem Hanım, hemen hepimiz benzer seçimler yapıyoruz. Gösterişli perde modelleri ilk etapta hoşumuza gitse de zamanla bu perdeler bizi darliyor ? ve daha sade, düz perde modellerine yöneliyoruz.