Ev Dekorasyonunu Yenileyecek 10 Kendin Yap Projesi

Ev dekorasyonunuzdan sıkıldıysanız ve yenilik istiyorsanız bunu da düşük bir bütçeyle yapmayı planlıyorsanız doğru yerdesiniz. Öncelikle evinizde neler eski nelerin modası geçti gözden geçirin sonrada onlara neler yapabileceğinizi düşünün. Biz sizlere fikir vermesi açısından 10 kendin yap projesini bir araya getirdik. Umarım sizler için alternatif olur. İyi seyirler!

1. Ahşap Merdiveni Boyayın

Ahşap merdiveniniz varsa onu boyayın. Boyadıktan sonra kullanacağınız yere siz karar verin. Mesela, banyoda organizer olarak kullanabilirsiniz.

Yada şekildeki gibi basamak aralarına raf koyarak mutfağınızda organizer olarak kullanabilirsiniz.

2. Yastıklarınıza Desenler Çizin

Tekstil kalemi alarak yastıklarınıza farklı desenler çizebilir, salonunuza farklı bir hava katabilirsiniz. Biraz hareketlilik katmak istiyorsanız desenleri farklı renklerde kalemlerle çizin.

3. Paletlerden Küçük Bir Kitaplık Yapın

Son zamanlarda paletlerden yapılan mobilyalar çok revaçta. Sizde evinizde bu tarz objelere yer vermek istiyorsanız küçük basit bir kitaplık yapabilirsiniz. Sonrasında ise ahşap boyama uygulayarak salonunuzda oturma odanızda dekore edebilirsiniz.

4. Eski Telefonunuza Geri Dönüşüm Uygulayın

Bu tarz eski bir telefonunuz varsa ona güzel bir geri dönüşüm uygulayarak eviniz için yepyeni bir aksesuara dönüştürebilirsiniz.

Bu arkadaşım Zehra’nın yaptığı güzel bir çalışma. Eskicide neler alabilirim diye dolaşırken yukarıdaki eski telefonu görüyor ve kaçırır mı hiç hemen alıyor 🙂 Sonra onu bu şekilde boyayarak antresinde bulunan dresuarda bu şekilde dekore ediyor. Sizde antrede, salonda aksesuar olarak değerlendirebilirsiniz. Oldukça düşük bir bütçeyle, sadece boya alarak dekorasyona vintage bir aksesuar eklemesi yapabilirsiniz.

Sitemizdeki diğer geri dönüşüm çalışmalarını görmek isterseniz geri dönüşüm projeleri kategorimizdeki diğer yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

5. Çok Amaçlı Sallanan Raflardan Yapın

Çocuğunuzla birlikte onun odasının dekorasyonunu yenilemeye ne dersiniz?

İhtiyacınız olan malzemeler, 3 adet beyaz raf, pembe halat ip, tutkal, makas, pembe ahşap boyası, sprey boyada kullanabilirsiniz. Oldukça basit önce boyama işlemini yapın. Dilerseniz şekildeki gibi sadece kenarları boyayın. Sonrasında ise ipleri raflara tutkal ile yapıştırıp matkapla bu şirin kitaplığı duvara sabitleyin.

Bu tarz rafları sadece çocuk odası için düşünmeyin, salonunuzda mutfağınızda ihtiyacınız olan her yerde kullanabilirsiniz.

6. Ağaç Parçasını Dekoratif Bir Objeye Dönüştürün

Bu tarz bir ağaç parçası görürseniz hemen atlayın. Çünkü onlar evimiz için birer rustik aksesuarlar. Burada ağaç parçasına stencil çalışması uygulamanız gerekiyor. Sonrasında ise biraz hayal güzü ile evimiz için rustik objeler.

7. Bar Sandalyelerinden Sıkıldıysanız Geri Dönüşüm Uygulayın

Site olarak bildiğiniz üzere geri dönüşüme kafayı takmış durumundayız. Bu yüzden elimizden geldiği kadar yazı içlerinde geri dönüşüm fikirlerine yer vermeye çalışıyoruz. Buda bar sandalyelerine geri dönüşüm uygulanarak antrede, salonda kullanabileceğiniz dekoratif sehpalar. Tabi sandalyeleriniz hangi renk ve sizin dekorasyonda kullanacağınız yerde hangi renk olmalı? Ona göre boyayın ve dekore edin.

Size fikir vermesi açısından şekildeki gibi bir çalışmayı paylaştık. Burada siyah bar sandalyelerine daha klasik ve ve zengin bir hava katması için ayaklarda küçük bir alan altın sarısı ile boyanmış. Üzerine ise saksılar koyularak antrede dekore edilmiş.

8. Eski Televizyon Şimdi Vintage Bir Bar Dolabı

Gerçekten insanların hayal dünyası çok zengin. Kimin aklına gelir demi? İşte birileirnin aklına gelmiş ve yapmış. Eski televizyonu vintage bir bar dolabına dönüştürmüş.

9. Salon Duvarınızda Şaşırtıcı Bir Aksesuar

Burada ise atılmak için ayrılmış hoparlörlerden yapılan farklı bir duvar dekoru görüyoruz. Eskileri biriktirin ve yeniden dekore edin.

10. Kiremit Artık Bir Komidin

Baş ucu için gri kiremitleri şekildeki gibi yatak odanızda dekore ederek komidin olarak kullanabilirsiniz. Vintage dekorasyon sevenler için ilham olabilecek düşük bütçeli bir proje. Boş zamanlarınızı değerlendirebileceğiniz daha fazla etkinlik görmek isterseniz kendin yap kategorisindeki diğer yazılarımızı inceleyebilir, görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

1. Paletler küçük kitaplık fikrini en kısa zamanda deneyeceğim. Bir de ahşap merdiveni boyama fikri hoşuma gitti lakin evimde ahşap bir merdiven yok. 🙂 Yinede olursa aklımda bulunacaksınız.

2. Bazen kendin yap projeleri ben bunu evde kullanmam ki dedirtiyor fakat bunların hepsi de çok güzel olmuş. Ben merdiven fikrini çok sevdim, kullanışlı da olabilir.