Evdeki Artık İpliklerle Yapabileceğiniz Geri Dönüşüm Projeleri

Boş zamanlarınız değerlendirmek için güzel bir önerimiz var sizlere. Artan iplikleri değerlendirerek birbirinden farklı geri dönüşüm projeleri yapacağız. Sizler için seçtiğimiz bu projeleri yapmak hem çok kolay hemde masrafsız. Hatta bazılarını çocuklarınızla birlikte yaparak onların boş zamanlarını hem daha verimli hem daha eğlenceli bir şekilde değerlendirmesini sağlayabilirsiniz.

İplikleri Saralım ve Bir Kalp Yapalım

Evdeki Artık İpliklerle Yapabileceğiniz Geri Dönüşüm Projeleri 1

Eski kalp şeklinde resim çerçevesi ve kırmızı istediğiniz kalınlıkta bir iple güzel kırmızı bir kalp yaparak dekorasyona aşk teması ekleyebilirsiniz. Bakalım iplikleri sarınca bu kalp neye dönüşecek.

Evdeki Artık İpliklerle Yapabileceğiniz Geri Dönüşüm Projeleri 1

Ve ipliklerle süslenmiş kırmızı bir kalp. Salon dekorasyonunda şekildeki gibi kullanabilirsiniz.

Sevdiklerinizin Baş Harfleri

Evdeki Artık İpliklerle Yapabileceğiniz Geri Dönüşüm Projeleri 1

Mukavva yada kartondan sevdiklerinizin baş harflerini kesin ve ipliklerle süsleyin. Nasıl mı olur?

Evdeki Artık İpliklerle Yapabileceğiniz Geri Dönüşüm Projeleri 1

Bence çok hoş olur. Hatta iplikleri harf kartonlara sardıktan sonra, kırmızı kartondan güller yaparak ve evdeki aksesuarları kullanarak biraz süsleyebilirsiniz. Özellikle çocuk odası için güzel bir dekorasyon fikri. Tabi bu kadar koyu renk iplikler yerine daha renkli çocuk odası dekorasyonuna uygun renkler seçip hayvan yada çocuklarınızın sevdiği çizgi kahramanlarla süsleyebilirsiniz.

İpliklerden Avize Yapmaya Ne Dersiniz?

Evdeki Artık İpliklerle Yapabileceğiniz Geri Dönüşüm Projeleri 1

Avize yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler, kalın istediğiniz renkte akrilik iplik yumağı, makas, tutkal, mısır nişastası ve balon.

Öncelikle tutkalın içerisine yarım fincan mısır nişastası ve 1/4 su bardağı su katıp bir kapta karıştıralım. Balonu şişirelim ve altına gazete sererek çalışma yapacağımız alana asalım. Hazırladığımız, nişasta, su ve tutkal karışımına ipi batırıp şekildeki gibi balonun etrafına saralım ve bir kaç saat kuruması için bekleyelim.

Evdeki Artık İpliklerle Yapabileceğiniz Geri Dönüşüm Projeleri 1

Ve kuruduktan sonra şekildeki gibi bir avize elde edeceğiz.

Renkli İpliklerle Aşk

Evdeki Artık İpliklerle Yapabileceğiniz Geri Dönüşüm Projeleri 1

Kartonlarla love yazalım ve şekildeki gibi renkli iplikleri etrafına saralım. Cam önünde harika bir dekorasyon aracı.

Renkli İpliklerle Renkli Dekorlar

Evdeki Artık İpliklerle Yapabileceğiniz Geri Dönüşüm Projeleri 1

Renkli iplikleri kullanarak şekildeki gibi aksesuarlar elde edebilir, ev dekorasyonunuzu hareketlendirebilirsiniz.

İpliklerle Şişeleri Süsleyelim

Evdeki Artık İpliklerle Yapabileceğiniz Geri Dönüşüm Projeleri 1

Boş şişeleri renkli ipliklerle süsleyerek şirin vazolar elde edebilir evinizde dekore edebilirsiniz.

İplik ve Teneke Kutudan Hem Mumluk Hem Vazo

Evdeki Artık İpliklerle Yapabileceğiniz Geri Dönüşüm Projeleri 1

Boş konserve kutularına renkli iplikler sararak mumluk ve vazolar elde edebilir evinizin dekorunu yenileyebilirsiniz. Umarım sizler için seçtiğimiz bu geri dönüşüm projelerini hoşunuza gitmiştir. Daha fazla etkinlik için geri dönüşüm projeleri kategorimizdeki diğer yazılarımızı inceleyebilir, görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

1. artık ipleri değerlendirme için kedi oyuncağı yapıyorum ben eğer evinizde kediniz varsa artık ipleri değerlendirme için top şeklinde yapın ip artıklarını bir araya gelsin bir yere bağlayın oradan sarksın çok eğleniyorlar

2. İpliklerden avize yapma fikrini daha önce de görmüştüm, denemedim ama çok şık duruyor gerçekten. Ben sanırım baş harfi yapmayı deneyeceğim, konsolumun üstüne güzel duracaktır 🙂

• Baş harf çalışması geri dönüşüm projesi olarak hem daha kolay çalışma bir denemiş olursunuz. Ona göre ipliklerden avize de yaparsınız ?.