Farklı Aydınlatma Türleri İle Dekorasyon

Aydınlatma ev için önemli bir unsurdur. Işık, doğru aydınlatma yapıldığı müddetçe her zaman işlerimizi kolaylaştırır ve evlerimizi güzelleştirir. Evlerinizde  aydınlatma ile dekorasyon değişikliği yapmayı düşünüyorsanız sizin için seçtiğimiz tasarımlar alternatif fikirler oluşturabilir. Öncelikle doğal aydınlatmanın önemi ve evimizde gün ışığından daha iyi faydalanabilmek için neler yapılabilir biraz bunun üzerine konuşalım isterseniz.

Doğal Aydınlatma

farkli-aydinlatma-turleri-ile-dekorasyon

Doğal aydınlatma türlerinin en güzelidir güneş. Gün ışığından tamamen faydalanabilecek şekilde dizayn edebilirsiniz evlerinizi. Örneğin; küçük pencereler yerine büyük camlara yer verebilirsiniz. Yemek masanızı pencere önünde olacak şekilde koyabilirsiniz. Berrak ve temiz bir güne muhteşem bir  kahvaltıyla başlayabilir ve güneşli bir günün keyfini evinizde çıkarabilirsiniz.

farkli-aydinlatma-turleri-ile-dekorasyon-1

Romantik aydınlatma ve mumlar, daha çok yemek odası ve yatak odasında tercih edilen mumlar dış mekan aydınlatması olarak da kullanılabilir. Harika bir ortam görünüyor, doğa ve huzur iç içe.

Ortam Aydınlatması

farkli-aydinlatma-turleri-ile-dekorasyon-2

Ortam aydınlatmasına aynı zamanda genel aydınlatma da denir. Çünkü bulunduğu alanı tümüyle ışıklandırır ve netlik sağlar. Yani işlerimizi kolaylaştıran asıl aydınlatma birimidir. Ortam aydınlatmasının da tabi ki en has yeri tavandır ve genellikle avize, yada sarkıt lambalar tercih edilir.

farkli-aydinlatma-turleri-ile-dekorasyon-3

Ortam aydınlatmasında elbette sadece avizeler ve sarkıt lambalar kullanılmaz. Örneğin yatak odaları için ideal olan aplikler de tercih edilebilir. Yatak odasında okuma gibi bazı faaliyetleri yapmak için bize yardımcı olur.

Görev Aydınlatması

farkli-aydinlatma-turleri-ile-dekorasyon-4

Bu aydınlatma bize, yemek pişirme, yazma, okuma ve diğer işlerimizi yaparken yardımcı olur. Belirli görevler için kullanılan bu aydınlatmalar dikkat dağıtıcı ve parlama gibi problemleri yoktur. Görev aydınlatması daha çok bölgesel aydınlatmaya yarar. Örneğin, masa başı lambaları, duvara gömülen spotlar ve zemin lambaları gibi.

farkli-aydinlatma-turleri-ile-dekorasyon-5

Bu portatif aydınlatma ürünlerini yemek masanıza yakın koyarak akşamları loş bir ortamda yemek yiyebilir yada koltuğunuzun yanına koyabilir ve kitap okumanın keyfini çıkarabilirsiniz. Pembe koltuklarınız varsa beyaz aydınlatma tercih ederek hoş bir uyum yakalayabilirsiniz.

Vurgu Aydınlatması

farkli-aydinlatma-turleri-ile-dekorasyon-6

Vurgu aydınlatmasından yemek odası aydınlatması nasıl olmalı? yazımızda bahsetmiştik. Vurgu aydınlatması ile istediğiniz aksesuarları ön plana çıkartabiliyorsunuz. Duvara astığınız tabloları, cam sehpa üzerindeki aksesuarları duvara gömülü aydınlatmalar kullanarak ön plana çıkartabilirsiniz.

farkli-aydinlatma-turleri-ile-dekorasyon-7

Koridor tavanına boydan boya spot lambalar takabilir heykellerle süslediğiniz koridora vurgu yapabilirsiniz. Vurgu aydınlatması ile hem nesneler daha güzel görünüyor hem de bu aydınlatma evinizde hiç yer işgal etmiyor.

Estetik Aydınlatma

farkli-aydinlatma-turleri-ile-dekorasyon-8

Salonda bulunan dolapların üst raflarına gömülü ledler tercih edebilir odanıza estetik bir görünüm katabilirsiniz. Emin olun salonunuzu daha cazibeli hale getirecek.

farkli-aydinlatma-turleri-ile-dekorasyon-9

Evinizin içi kadar girişi de önemlidir. Misafirlerini konuklarınızı ilk karşıladığınız yerdir orası. Girişte duvara gömülü lambalar tercih ederek daha estetik bir duruş sergileyebilirsiniz.

1. En güzeli tabi ki doğal aydınlatma ama hepimiz o kadar şanslı olmuyoruz maalesef. Estetik aydınlatmaları çok seviyorum hem doğal duruyorlar. Görev aydınlatması terimini de ilk kez duydum, teşekkür ederim bir şey öğrenmiş oldum 🙂

• Yorumlarınız için teşekkür ederiz ?. Aydınlatma ev dekorasyonunda çok önemli. Bu yüzden evimiz için en doğru aydınlatma modelini kullanmak gerekir.