İlham Veren Yemek Odası Tasarımları

Bugün sizleri farklı tarzlarıyla dikkat çeken canlı renkleriyle hareketli ilham verebilecek yemek odası tasarımlarınıa götüreceğim. Bu yemek odası modellerinin hepsi yabancı tasarımcılar tarafından oluşturulmuş. Bu yüzden beğendiğiniz almak istediğiniz modeli yaptırmak dışında üzgünüm ki pek de bir alternatifiniz yok.

ilham-veren-yemek-odasi-tasarimlari

İlk olarak beyaz yemek masası, zarif ayak tasarımıyla dikkat çeken gri deri sandalyeler ve cam sehpadan oluşan modern yemek odasında ağırlıyoruz sizleri. Perdelerde koyu kremler tercih ederken salon kısmında beyaz koltuklardan oluşan bir takım seçiyoruz. Gösteriş sevmeyenler, renk ve desenleriyle sadelikten yana mobilyalar tercih edenler için güzel bir alternatif.

ilham-veren-yemek-odasi-tasarimlari-1

Şimdi ise tarzımızı biraz eklektik yöne çeviriyor, üç farklı renk sandalye, ahşap masa tablası ve yeşil masa ayaklarından oluşan renkli yemek masasıyla hareketli bir tasarıma geçiş yapıyoruz. Bildiğiniz üzere son zamanların modası yemek masasında sandalyelerle beraber tercih edilen divanlar. Mobilyalar arasında renk bütünlüğü yakalamak için kullanılan farklı renklerde divan yastıkları ve şişe aydınlatmasıyla vurgulanan eklektik tarz.

ilham-veren-yemek-odasi-tasarimlari-2

Siyah yemek masası ve siyah sandalyeler, yemek odasına asil bir duruş vermek istiyorsanız kesinlikle tek renk siyah. Tabi simsiyah olması da yemek yerken boğucu bir atmosfer oluşturabilir. Bu yüzden aksesuarlarda renkli seçimler yapmak en mantıklısı. Örneğin, konsol, büfe yada raf ünitesinin iki yanına canlı bitkiler koyarak ortamı yumuşatabilir, mavi ve beyaz aydınlatma ürünleri tercih ederek de biraz ortamı renklendirebilirsiniz.

ilham-veren-yemek-odasi-tasarimlari-3

Babaannemizden yadigar halıları evimize sermekten çekiniriz. Halbuki doğru dekorasyon yapılırsa ne de güzel yakışır yemek odamıza. Retro dokunuşlar mı eklemek istiyorsanız yemek odanıza kaldırdığınız eski yadigar halıları serebilirsiniz. Ahşap yemek masası ve toprak renklerinde sandalyelerle güzel bir yemek odası dekorasyonu elde edebilirsiniz.

ilham-veren-yemek-odasi-tasarimlari-4

Havaların iyice soğuduğu şu günlerde yemek odanıza turuncu sandalyelerle sıcak dokunuşlar ekleyebilirsiniz. Dikdörtgen cam yemek masası ile güzel bir uyum yakalayabilirsiniz. Yanılmıyorsam bu tarz sandalyeleri ikeada görmüştüm. Cam yemek masasını ise hemen hemen her yerde bulabilirsiniz.

ilham-veren-yemek-odasi-tasarimlari-5

Ahşap yemek masası ve konsol, son yılların moda sandalye tarzı, hepsi mükemmel bir uyumla bir araya getirilmiş. Pembe çizimlerden oluşan tablolar asarak hafif renklendirilmiş ortam.

ilham-veren-yemek-odasi-tasarimlari-6

Şimdi ise rustik tarz yemek odasına konuk oluyoruz. Masif ahşap yemek masası, ilginç çelik masa ayaklarıyla dikkatlerimizi çekiyor. Sandalyeler yerine tabureler, düz masif ahşaptan üretilen kapaksız büfe tercih edilerek doğallığı korunmuş mobilyalar kullanılmış yemek odası dekorasyonunda. Aydınlatmada ise rustik avize tercih edilerek konsept bozulmamış.

ilham-veren-yemek-odasi-tasarimlari-7

Son olarak da hoşunuza gidebilecek farklı ve renkli endüstriyel yemek odası tasarıma göz atıp bitirelim isterseniz. Yemek masanızda daha fazla kişiyi ağırlamayı sağlayan ve trend olan banklı modellerimizi de unutmadık. Gri ve sarı renklerle hoş bir kombinasyon sağlanırken sarı bank yemek odasına ayrı bir hava katmış. Sizlerde ilham veren yemek odası tasarımlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.