Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu

Kahverengi ve bej kombinasyonuyla salonlarınızı daha sakin ve davetkar göstermeye ne dersiniz? Cevabınız evetse doğru yerdesiniz. Bugün bu iki rengin salon dekorasyonunda kullanıldığı modelleri göstermek istiyorum. Dekorasyonunu yenileyecek yada yeni ev düzen arkadaşlarımız bu iki rengi salonlarında kullanmayı düşünüyorsa onlara ilham olabilecek fikirler var.

Bu yazımızda, salonda kahverengi nasıl kullanılır ve bejle nasıl tamamlanır? sorularının cevaplarını bulacaksınız.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 1

Kahverengi doğal bir renktir ve nötr renk olarak kabul edilir. İşin güzel yanı kahverengi her dekorasyon tarzıyla uyumlu olduğu için rahatlıkla kullanılabilir. Salonlarınızı zengin göstermek istiyorsanız kahverengini kullanmayı ihmal etmeyin.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 2

Salonunuzda rahatlatıcı renkleri kullanmayı düşünüyorsanız kahverengi ve bej kombinasyonunu deneyebilirsiniz. Örneğin mobilya aksanlarında kahverengi, oturma minderlerinin ise bej olduğu bir köşe koltuk tercih edebilir, yastıklarda ise açık kahve ve açık bej tonlarını kullanabilirsiniz. Duvarda ise kahve tonlarının da kullanıldığı renkli bir tabloya yer verebilirsiniz. Hatta biraz hareketlilik diyorsanız duvarda canlı bir renk tercih edebilirsiniz.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 3

Koltuk takımının bir kısmında koyu kahve bir kısmında ise koyu bej tercih edebilir, koyu kahve orta sehpa ve bej bir halıya uyumlu bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 4

Bej, kahve morla salonda kadınsı renkler. Salonunuzda kadınsı ve zengin bir dekorasyon istiyorsanız bu üç renk kombinasyonu tam size göre. Bej koltuk, kahve ve mordan oluşan yemek masasıyla şık bir salon dekorasyonu.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 5

Kahve tonlarını daha çok, orta sehpa ve mobilya aksanlarında kullanmaya çalışın. Böylelikle kahverengi dekorasyona karanlık bir görünüm katmayacaktır.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 6

Örneğin burada olduğu gibi koltuklarda bej renk tonlarını kullanırken, yerlerde kahverengi parke ve yine güzel bir kahve tonunda orta sehpa tercih edebilirsiniz. Hatta kahverengi şık bir deri koltukla zengin bir salon dekorasyonu elde edebilirsiniz.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 7

Bej köşe koltuk, kahve konsol, beyaz ve bejin birlikte kullanıldığı yemek takımıyla uyumlu bir salon dekorasyonu.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 8

Bej koltuk, kahve orta sehpa, mavi ve turuncunun tonlarının birlikte kullanıldığı renkli bir tabloyla rahat ve ferah bir salon dekorasyonu elde edebilirsiniz.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 9

Genellikle insanlar kombinasyonu zor olduğu için kahverengi renk paletini kullanmaktan çekinir. Halbuki istediğiniz renk mobilyalarla kahvenin doğru tonunu kullanarak güzel bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Örneğin, koyu bej koltuklarla çikolata kahve deri koltukları salon dekorasyonunda birlikte kullanabilirsiniz.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 10

Bej koltuk ve kahve sandalyelerinin kullanıldığı salon dekorasyonunda orta sehpa olarak beyaz kullanabilirsiniz. Hatta salon duvarlarınızda koyu renkler kullanmışsanız kesinlikle mobilya ve aksesuarlarda beyazı, alanı ferahlatmak için bolca kullanmaya çalışın.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 11

Salonunuzda büyük pencereleriniz varsa ve aydınlıksa koyu kahve ve koyu bej tonlarını aynı anda kullanabilirsiniz.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 12

Bej koltuklar ve kahve mobilyalardan oluşan salon dekorasyonuna sıcak öğeler eklemek istiyorsanız turuncu kesinlikle uyumlu bir renk. Öreğin koltuklarda turuncu yastıklar ve şal tercih edebilirsiniz.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 13

Dekorasyonda nötr renkler hakim olsa bile doğru aksesuarlarla sıcak bir salon dekorasyonu elde edebilirsiniz.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 14

Bej, kahve ve çikolata tonlarının birlikte kullanıldığı nötr salon dekorasyonu.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 15

Koltuklarda bej, halıda kahve kullandıysanız orta sehpada renk olarak beyazı tercih edin.

Kahverengi ve Bej Renkte Salon Dekorasyonu 16

Kahve parkeler, bej koltuklar ve beyaz mobilyalarla şık salon dekorasyonu. Salonda kullanılan diğer renk kombinasyonlarını görmek isterseniz salon dekorasyonu başlıklı kategorimizdeki diğer yazılarımızı inceleyebilir, görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

• Maun koyu bir renk olduğu için koltuk seçiminde daha açık renkler kullanmaya çalışın. Doğru renk tavsiyesinde bulunabilmem için dekorasyonda kullandığınız diğer renkleri öğrenebilir miyim?

1. Turuncu fikrini kaptım hemen çünkü salonum kahve ve bej 🙂 Çok güzel oldu bu sayfaya denk geldiğim. Turuncuyu düşünemezdim yoksa salonumda. Önce yastıklardan başlayayım, yaza doğru da perdeleri değiştiririm artık 😀

• Kolay gelsin o zaman ?. Kahve ve Bej renkte salon dekoraayonunda turuncu tercih edeceksiniz abartılı kullanmamaya özen gösterin. Çünkü fazla kullanınca da salonu boğuyor ?.