Konsol Modelleri

1931

Yemek odasının en önemli ünitelerinden biri de konsol. Konsol, çoğunlukla yemek takımlarımızı koyduğumuz ünite olarak görev yapar. Üst kısmını ise aksesuarlarımızı sergilemek için kullanırız. Sizler için seçtiğimiz konsol modelleri umarım alternatif fikirler sunabilir.

Ahşap Konsol

konsol-modelleri

4 det kapaklı dolap, 2 adet çekmeceden oluşan ahşap konsol. Kapaklarda bas-aç kapak sistemi kullanılmıştır. İkea’da bulabileceğiniz bu konsol modelinin fiyatı 449 TL’dir. İsterseniz bir de konsolun iç kısımlarını inceleyelim.

konsol-modelleri-1

Konsolun sol kapaklı kısımın iç dizaynında 2 adet raf sistemi bulunmaktadır. Raflı sistemi sayesinde yemek takımlarınızı düzenli bir şekilde yerleştirebilir doğal ahşap rengine sahip konsolu her renk yemek masasıyla kullanabilirsiniz.

Masif Konsol

konsol-modelleri-2

4 adet çekmece, 4 adet cam kapaklı dolaplardan oluşan masif ahşap konsol modeli. Dolapların her birinde birer tane raf kullanılmıştır. Aksesuarlarınızı sergilemeniz için kapaklarda cam tercih edilirken bir pencere izlenimi verilerek country tarzı oluşturmak istenmiştir. Kapak ve çekmecelerinde düğme kulp kullanılan tasarımıyla yemek odanızda nostalji yaratırken masif tasarımıyla modern country bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

Sarı Siyah Konsol

konsol-modelleri-3

Siyah ve sarı kombinasyonundan oluşan konsol modeli. İki dolap arasında kullanılan raflara ön planda olmasını istediğiniz eşyalarınızı koyabilirsiniz. Üst kısım aksesuarlarınızı koyabileceğiniz genişliktedir. Kapakları ray üzerinde kaydırarak dilerseniz orta bölümü kapatıp yan kısımı açabilirsiniz. Eşyalarınızı alacağınız zaman kapağı kaydırmanız yeterlidir.

Deri Kapaklı Konsol

konsol-modelleri-4

Doğal ladin ağacından üretilen konsol modelinde sunta malzeme kullanılmamıştır. Kapak ve çekmecelerin yavaş kapanması için menteşe ve ray sistemlerinde frenli sistemler kullanılmıştır. Kapak kulpları kordondan, çekemece kulpları ise pirinç kulptur. Konsolun iki uç kısmında bulunan kapakların yüzeyinde deri kullanılmış olup yemek odasına ayrı bir estetik katmıştır.

konsol-modelleri-5

Dolapların iç dizaynını inceleyecek olursak şekildeki gibi iç kısmı bölen raftan oluşmaktadır. Diğer kısımlarında iç dizaynı bu şekildedir.

Modern Beyaz Konsol

konsol-modelleri-6Yerden yüksek nükens ayakları sayesinde temizlik sırasında işinizi kolaylaştırırken beyaz modern tasarımı sayesinde, siyah, beyaz yemek masalarıyla kombin yapabilirsiniz. Örneğin tek renk bir yemek odası takımı almak yerine beyaz konsol, beyaz yemek masası ve mavi sandalyelerden oluşan bir takım yemek odasında dekore edebilirsiniz.

Şık Konsol Modeli

konsol-modelleri-7

İki adet kapaklı raf ünitesi ve 3 adet çekmeden oluşan şık konsol modeli. Cam kapaklar üzerinde kullanılan ahşap işlemelerle yemek odanızda zengin bir hava katarken kapaklardaki estetik görüntü kulp kullanılarak örtülmemiştir. Kulp yerine bas-aç kapak sistemi tercih edilmiştir. Konsolu siyah ahşap çerçeveli bir ayna ile tamamlayabilir, gümüş renk aksesuarlara konsol üzerinde yer verebilirsiniz.

Modern Konsol

konsol-modelleri-8

4 adet kapaklı dolaplardan oluşan modern konsol modeli. Konsol kapaklarında kulp yerine bas-aç kapak sistemi kullanılmıştır. Yemek odasında ahşap tonlardan modern tasarımlardan vazgeçmeyenler için güzel bir alternatif.

Eskitme Konsol Tasarımı

konsol-modelleri-9Konsolda, bir kaç kat kök boya uygulandıktan sonra kumlama ve el işçiliği uygulanarak eskitme görünümü verilmiştir. Çekemece kulplarında metal sarkıt kulplar ve düğme kulplar kullanılarak farklı bir tasarım elde edilmiştir. Konsol sağlam ve dayanıklılığı ile bilinen çam ağacından üretilmiş olup iç kısımlarda MDF kullanılmıştır.

konsol-modelleri-10Konsolun iç kısmı küçük olduğu için yemek takımlarından ziyade masa örtüsü, runner, peçete gibi servis takımlarını alabilecek genişliktedir. Yemek odasında orijinal tasarımlara yer vermek isteyenlerin düşünebileceği bir konsol modeli.

Klasik Konsol Modeli

konsol-modelleri-11

Yemek odasında Fransız klasik stillere yer vermek isteyenlerin düşünebileceği güzel bir alternatif. Üst kısımda 3 adet çekmece, orta kısımda 4 adet çekmece ve 2 adet kapaklı dolaplardan oluşan klasik konsol modelinde düğme kulplar kullanılmıştır. Konsolda uygulanan ince el işçiliği sayesinde yemek odanıza zengin bir hava katabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız modeller bu kadar. Düşüncelerinizi bizlere yazarak paylaşabilirsiniz.

Please enter your comment!