Konsol Modelleri

Konsol modelleri, yemek odasının ve dolayısıyla evinizin en önemli ünitelerinden biridir. Konsol, çoğunlukla yemek takımlarımızı koyduğumuz ünite olarak görev yapar. Üst kısmını ise aksesuarlarımızı sergilemek için kullanırız. Sizler için seçtiğimiz konsol modelleri umarım alternatif fikirler sunabilir.

Konsol Modelleri Nedir?

Yemek odasında, salonda ve antrede kullanabileceğiniz, ortama lüks izlenimi katan eşyadır.

Konsollar, çekmece ve dolaplardan oluşur. Üzerlerine süs eşyası veya televizyon koymak için de kullanılabilir. Bunların tamamı sizin aradığınız fonksiyonoliteye göre değişkenlik göstermektedir. Üzerine TV konulacağı zaman, tv ünitesi, tv konsolu olarak da anılmaktadır. 1980’lerin başında Türkiye’de yaygınlaşan konsollar, bir evin vazgeçilmez eşyasıdır. Konsol modelleri, fonksiyonelliği yanı sıra evi oturaklı göstermek ve ciddiyetini arttırmak için de kullanılmaktadır.

Şimdi gelin, adım adım konsol modellerini inceleyelim ve konsol modelleri evimize nasıl renk katıyor görelim!

Ahşap Konsol Modelleri

Ahşap Konsol Modeli

4 adet kapaklı dolap, 2 adet çekmeceden oluşan ahşap konsol. Kapaklarda bas-aç kapak sistemi kullanılmıştır. İkea’da bulabileceğiniz bu konsol modelinin fiyatı 449 TL’dir. İsterseniz bir de konsolun iç kısımlarını inceleyelim.

Ahşap Konsol Modeli İnceleme

Konsolun sol kapaklı kısımın iç dizaynında 2 adet raf sistemi bulunmaktadır. Raflı sistemi sayesinde yemek takımlarınızı düzenli bir şekilde yerleştirebilir doğal ahşap rengine sahip konsolu her renk yemek masasıyla kullanabilirsiniz.

Masif Konsol Modelleri

Masif Konsol Modeli

4 adet çekmece, 4 adet cam kapaklı dolaplardan oluşan masif ahşap konsol modeli. Dolapların her birinde birer tane raf kullanılmıştır. Aksesuarlarınızı sergilemeniz için kapaklarda cam tercih edilirken bir pencere izlenimi verilerek country tarzı oluşturmak istenmiştir. Kapak ve çekmecelerinde düğme kulp kullanılan tasarımıyla yemek odanızda nostalji yaratırken masif tasarımıyla modern country bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

Sarı Siyah Konsol Modelleri

Sarı Siyah Konsol Modeli

Siyah ve sarı kombinasyonundan oluşan konsol modeli. İki dolap arasında kullanılan raflara ön planda olmasını istediğiniz eşyalarınızı koyabilirsiniz. Üst kısım aksesuarlarınızı koyabileceğiniz genişliktedir. Kapakları ray üzerinde kaydırarak dilerseniz orta bölümü kapatıp yan kısımı açabilirsiniz. Eşyalarınızı alacağınız zaman kapağı kaydırmanız yeterlidir.

Deri Kapaklı Konsol Modelleri

Deri Kapaklı Konsol Modeli

Doğal ladin ağacından üretilen konsol modelinde sunta malzeme kullanılmamıştır. Kapak ve çekmecelerin yavaş kapanması için menteşe ve ray sistemlerinde frenli sistemler kullanılmıştır. Kapak kulpları kordondan, çekemece kulpları ise pirinç kulptur. Konsolun iki uç kısmında bulunan kapakların yüzeyinde deri kullanılmış olup yemek odasına ayrı bir estetik katmıştır.

Deri Kapaklı Konsol Modeli İnceleme

Dolapların iç dizaynını inceleyecek olursak şekildeki gibi iç kısmı bölen raftan oluşmaktadır. Diğer kısımlarında iç dizaynı bu şekildedir.

Modern Beyaz Konsol Modelleri

Modern Beyaz Konsol Modeli

Yerden yüksek nükens ayakları sayesinde temizlik sırasında işinizi kolaylaştırırken beyaz modern tasarımı sayesinde, siyah, beyaz yemek masalarıyla kombin yapabilirsiniz. Örneğin tek renk bir yemek odası takımı almak yerine beyaz konsol, beyaz yemek masası ve mavi sandalyelerden oluşan bir takım yemek odasında dekore edebilirsiniz.

Şık Konsol Modelleri

Şık Konsol Modeli

İki adet kapaklı raf ünitesi ve 3 adet çekmeden oluşan şık konsol modeli. Cam kapaklar üzerinde kullanılan ahşap işlemelerle yemek odanızda zengin bir hava katarken kapaklardaki estetik görüntü kulp kullanılarak örtülmemiştir. Kulp yerine bas-aç kapak sistemi tercih edilmiştir. Konsolu siyah ahşap çerçeveli bir ayna ile tamamlayabilir, gümüş renk aksesuarlara konsol üzerinde yer verebilirsiniz.

Modern Konsol Modelleri

Modern Konsol Modeli

4 adet kapaklı dolaplardan oluşan modern konsol modeli. Konsol kapaklarında kulp yerine bas-aç kapak sistemi kullanılmıştır. Yemek odasında ahşap tonlardan modern tasarımlardan vazgeçmeyenler için güzel bir alternatif.

Eskitme Konsol Modelleri Tasarımı

Eskitme Konsol Modeli Tasarımı

Konsolda, bir kaç kat kök boya uygulandıktan sonra kumlama ve el işçiliği uygulanarak eskitme görünümü verilmiştir. Çekemece kulplarında metal sarkıt kulplar ve düğme kulplar kullanılarak farklı bir tasarım elde edilmiştir. Konsol sağlam ve dayanıklılığı ile bilinen çam ağacından üretilmiş olup iç kısımlarda MDF kullanılmıştır.

Eskitme Konsol Modeli Tasarımı İnceleme

Konsolun iç kısmı küçük olduğu için yemek takımlarından ziyade masa örtüsü, runner, peçete gibi servis takımlarını alabilecek genişliktedir. Yemek odasında orijinal tasarımlara yer vermek isteyenlerin düşünebileceği bir konsol modeli.

Klasik Konsol Modelleri

Klasik Konsol Modeli

Yemek odasında Fransız klasik stillere yer vermek isteyenlerin düşünebileceği güzel bir alternatif. Üst kısımda 3 adet çekmece, orta kısımda 4 adet çekmece ve 2 adet kapaklı dolaplardan oluşan klasik konsol modelinde düğme kulplar kullanılmıştır. Konsolda uygulanan ince el işçiliği sayesinde yemek odanıza zengin bir hava katabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız modeller bu kadar.

Konsol modelleri ile alakalı düşüncelerinizi bizlere yazarak paylaşabilirsiniz.

1. mrb beyaz konsol modelleri var mı elinizde? salonumun duvarı gri ile siyah arasında bir renk, tüm mobilyalarım beyaz, konsol da beyaz olsa güzel durur diye düşünüyorum aynı renk olsun

• Merhaba Canan Hanım, beyaz konsol tercih edebilirsiniz. Fakat aksesuar seçiminde, koltuk kırlentlerinde adaçayı yeşili gibi sıcak renkler ekleyin derim.

2. klasik konsol modelleri denince bu siteyi tek geçiyorum. lakin bir sorum olacaktı? bu konsol modellerini nereden satın alabiliyoruz ve fiyatı ne kadar oluyor?

• Merhaba Dilek Hanım, konsol modellerinde fiyat yelpazesi çok geniş. Malzeme cinsi, renk ve markaya göre fiyatlar çok değişken.

3. daha fazla beyaz konsol modelleri paylaşabilir misiniz? internette bulması çok güç. ben yemek odasında bulurum diye geldim ama 3-4 tane bulabildim. gerçi diğer sitelerde daha az.

4. yemek odası konsol modelleri olarak hangisini tavsiye edersiniz? benim evim biraz dar ve dekorasyonu bu yemek odası konsol modellerine göre zor.

5. Deri kapaklı olan modeli hiç beğenemedim, bence modele yakışmamış. Ahşap ve eskitme olanlar çok hoşuma gidiyor benim. Hem de bu eskitme modelin modern versiyonunu da yapıyorlar, eskitme görünümlü ama değil gibi. Onlar da çok güzel