Küçük Evler İçin Yemek Odası

Mobilyaları seçmek kadar onları yerleştirmek ve dekore etmek de bir o kadar zordur. Aslında zorluğun en büyük nedeni ayırdığımız alanı verimli kullanamamaktır. Doğrusu İsveçliler bu problemi çok güzel çözüyor. Bizde sizlere küçük evler için yemek odası modelleri ile dekorasyon fikirleri sunmaya çalışacağız.

Siyah Yemek Odası

kucuk-evler-icin-yemek-odasi

Kare yemek masası ve bank sandalyeler kullanarak sekiz kişinin rahatlıkla oturmasını sağlayabilirsiniz. Bank sandalyeleri seviyorum hem alandan tasarruf sağlıyor hemde daha fazla kişinin oturmasını sağlıyor.

Köşe Yemek Odası

kucuk-evler-icin-yemek-odasi-1

Yemek alanı için ayırdığınız alanınız yeteri kadar geniş değil ama uzun hatta L şeklinde ise köşe koltuk, dikdörtgen yemek masası düşünebilirsiniz. Siyah sandalyelerinize turuncu minderler koyarak köşe koltuklarınızla kombin yapabilirsiniz.

Beyaz Yemek Odası

kucuk-evler-icin-yemek-odasi-2

Kolçaklı sandalyeler küçük alanlarda hantal görünür ve odayı daraltır.Bu yüzden kolçaksız ve ince sandalyeler tercih ederek yemek odanızda daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle yemek odası daha büyük görünecektir. Mavi duvarlar, renkli perde ve çok renkli tablo küçük alanları hareketlendirmek için birebir.

Cam Masa ve Sandalyeler

kucuk-evler-icin-yemek-odasi-3

Cam yada akrilik malzeme kullanılarak tasarlanan mobilyalar tercih ederek büyük bir yemek odası izlenimi verebilirsiniz. Ayna kullanmadan ferah görünen bir yemek odası şık ve sofistike duruyor.

Kırmızı Yemek Odası

kucuk-evler-icin-yemek-odasi-4

Yemek odanızı pencere kenarına koymayı düşünüyorsanız ve  kalabalık görünmesini istemiyorsanız jaluzi kullanarak ferah bir ortam oluşturabilirsiniz. İsterseniz size jaluzi perdenin kısaca hikayesini anlatayım. Fransızca jalousie kelimesinden gelir ve kıskançlık demektir. Kocası çok kıskanç olan bir kadın, ama adam öyle böyle değil, eşini kimsenin görmesini istemiyor. Anlayacağınız adam psikopata bağlamış. Neyse kadıncağızda “hadi evde oturdum, pencereden dışarıya bile bakmayacak mıyım ben ? der. Adamda düşünür, taşınır ve dışarıdan içeriyi göstermeyen jaluzi perdeyi icat eder.

Minimalist Yemek Odası

kucuk-evler-icin-yemek-odasi-5

Ahşap yuvarlak yemek masası seçimi ve arakaya doğru uzanan sandalye ayakları sayesinde 4 kişilik bir aileyi içine alan bir tasarım. Aydınlatma için küçük sarkıt lambalar ve sadelikten yana tercih yapmalısınız.Bu sayede yemek odası daha ferah görünecektir. Küçük alanlar için dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de küçük mobilyalar kullanmanız ve sade renkler tercih etmeniz.

Eski Yemek Odası Yenileme

Yukarıda anlatmak istediğimi bu yemek odasının öncesi ve sonrası şeklinde göstereceğimiz fotoğrafla daha iyi anlayacaksınızdır.

kucuk-evler-icin-yemek-odasi-6

Gördüğünüz üzere siyah yemek masası seçimi ortamı basık gösterirken beyaz yemek masası daha ferah bir ortam yaratmış. Duvarda gereğinden fazla fotoğraf kullanılması ortamı kalabalık gösteriyor, daha az fotoğrafla daha düzenli bir ortam oluşturabilirsiniz. Büyük bir büfe yerine küçük ahşap konsol tercih edebilirsiniz. Ahşap sandalyelerle kombin yaparak sıcak bir yemek odası oluşturabilirsiniz. Küçük alanlar için yemek odası fikirlerine ilerleyen zamanlarda tekrar değineceğiz.

1. Eviniz küçük olabilir ama bu onu zevkle döşemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Ufak dokunuşlarla hem evinizi boğmaz hem de muhteşem bir görünüme sokabilirsiniz.

2. Küçükse bence ferah renkler daha kullanışlı olur. Hem küçük oda hem de koyu renk mobilyalar daha da daraltır ortamı diye düşünüyorum. Tabi ki bu benim zevkim 🙂