Küçük Evleri Daha Büyük Göstermenin Yolları

Küçük evlerde ahşap zeminler, çok yönlülük için yüksek potansiyele sahiptir. Ahşap zeminler hem karo zeminler kadar karmaşık ve eşsiz, hem de bir o kadar çarpıcı olabilirler. İç mekan tasarımında uzun tahta kullanıldığında bile, sunduğu çeşitlilik oldukça şaşırtıcı. Küçük mekanlarda kullanılan ahşap döşemeler, mekana zenginlik ve yaşanmışlık hissi katar. Her odada kullanacağınız özel malzemeler ile her odanın tarzını ayrı kılın!

Küçük dairelerde, her odada kendine özgü çekiciliği ile pratik mobilyalar göze çarpar. Stüdyo daireniz varsa, uyku alanının yanında küçük bir oturma düzeni yerleştirerek şık bir mekan yaratabilirsiniz. Ancak alan kalabalık görünmemelidir. Odayı daha canlı kılmak için, çoklu renkli, örgülü kilimleri tercih edebilirsiniz.

Bu tip halı ve kilimler, mekana doğru miktarda renk katıyor. Ahşap sandalyelerinizi tamamlamak için, yemek alanının altında turkuaz renkli bir halı kullanmayı deneyebilirsiniz. Küçük dairenizde beyaz renkli duvarlar varsa, mekana düz dokular katabilirsiniz.

Eski ve antika dolaplar, mekandaki modern mobilyalar ile mükemmel bir şekilde çalışır. Küçük mekanları mümkün olduğunca fazla oranda kullanmak istiyorsanız; pratik raflardan ve depolama seçeneklerinden yardım alabilirsiniz. Zemin aydınlatmalarından yardım almaya ne dersiniz? Mekana doğal bir ışık getiren zemin aydınlatmalar, diğer detaylar ile birlikte sorunsuz çalışır.

Ayrıca siyah, dairenizin genel alanına hava katmakla birlikte, dekorasyonu daha estetik bir hale getirmede belirgin bir rol oynamaktadır. Herhangi bir ev dekorasyonunda siyah, öncelikli renk olarak kullanılacak cesur bir gölgedir, bu yüzden özellikle küçük alanlarda dikkatli kullanılmalıdır. Mekanı olduğundan daha küçük gösterecek detaylardan kaçınılmalıdır. Odanın duvarlarını siyaha boyamak, küçük bir mekan için cesur ve yanlış bir seçim olabilir. Ancak siyah bir koltuk takımı, mekana şık bir tarz katmak için iyi bir seçim olacaktır.

Küçük bir mutfak söz konusu olduğunda, raf kullanımı gözden kaçırılmamalıdır. Birkaç farklı ebatta rafı, tabaklar, kupalar ve mutfak eşyaları ile süsleyerek hem yerden tasarruf edebilir hem de şık ve etkileyici bir görünüm yaratabilirsiniz.

Açık renkli perdeler, küçük mekanlarda, içeriye daha fazla güneş ışığı girmesini sağlar. Bu da, odanızı daha geniş ve daha ferah göstermek için iyi bir seçenektir. Eviniz ne kadar güneş ışığı alırsa, o kadar ferah görünecektir.

Stüdyo dairede yaşıyorsanız, evin bölümlerini perdeler ile ayırarak, kendi özel yaşam alanlarınızı oluşturabilirsiniz. Yatağın hemen yanı başında bir perde, oturma alanı ile yatak alanının birbirinden ayrılmasını sağlar.

Küçük bir eviniz varsa, fonksiyonel ürünler kullanmak çok işinize yarar. Açılır kapanır bir masa, hem mutfakta hem de salonda yerden tasarruf ettirir. Altı sandıklı bir koltuk gibi fonksiyonel ürünler kullanmak, küçük ev dekorasyonu için önemli ipuçları sağlar.

Ev dekorasyonunda endüstriyel tasarımlar ve sanat eserlerini bir arada kullanmak, çağdaş ve modern tarzı güçlendirmenizi sağlar. Özellikle küçük bir eviniz varsa, her iki tarzda da ürünleri bir arada kullanarak, evinizi en doğru şekilde dekore edebilirsiniz.

1. Bu perdeyle ayırma fikri çok iyiymiş. Öğrencilik yıllarımda stüdyo dairelerde kalıyordum genellikle ve yok misafir geldi yatak toplu olsun, yatıya gelince hele ki biri uyur biri tv izler aynı yerde çok zor olurdu. Böyle çok pratikmiş 🙂