Küçük Mutfaklar İçin Dekorasyon Önerileri

Büyük, profesyonel tarzda bir mutfak herkesin hayali olsa da, birçok insan için gerçeklik, çok daha küçük bir mutfaktır. Küçük bir mutfağın kullanışsız olması gerekmez. Sıkışık bir mutfak dekorasyonu yerine; rahat, eksiksiz ve düzenli görünmesi için yapabileceğiniz çok fazla şey var.

Çoğu insanın mutfağında bulunan ancak her gün kullanmadığı çok fazla mutfak eşyası vardır. Bu, tezgahın üzerinde duran blender, baharat seti ya da mutfak rafında duran şarap kadehleri olabilir. Bununla birlikte küçük bir mutfakta, alanın oldukça değerli olduğu bir yerde, düzenli olarak kullanmadığınız eşyalara yer açmak çok mantıklı değildir. Peki, küçük mutfak dekorasyonu nasıl yapılır?

Gereksiz Eşyalardan Kurtulun

İşe ilk olarak mutfaktaki tüm eşyaları gözden geçirerek başlayın ve mutfakta gerekli olmayan her şeyden kurtularak, mutfağınızda yer açın. Aralarında atmaya kıyamadığınız şeyler varsa, ihtiyaç olduğu zaman erişebileceğiniz yerlere; örneğin yemek odasındaki dolaba ya da çatı katına kaldırabilirsiniz. Unutmayın, mutfaktaki dağınıklıktan kurtulmak, mutfağın daha büyük ve daha işlevsel görünmesi için uzun bir yol kat etmenizi sağlayacak! Düzenli olarak kullanmadığınız eşyaları kaldırmak dağınıklığı azaltırken, daha sık ihtiyaç duyduğunuz şeylere de erişiminizi kolaylaştırmış olursunuz.

Depolama Alanlarını Yukarı Taşıyın

Küçük bir mutfağı olan birçok kişi eşyalarını zemine yakın noktalarda depolamayı tercih ederken, duvarlarda depolama fırsatlarını kaçırıyor. Küçük mekanlarda, duvar rafları, mutfaklarda duvara monte dolaplar, mutfakta daha fazla kullanım alanı yaratır. Mutfak dolabı ile tavan arasında yeterli alan varsa, eşyalarınızı dolabın üzerine koymayı deneyin. Dolap içlerini boşaltarak, daha kullanışlı alanlar yaratabilirsiniz.

Dolap Yerine Raf Kullanın

Küçük mutfak dekorasyonu için yapabileceğiniz bir diğer şey de, mutfak eşyaları için dolap sayısını arttırmak yerine, daha fazla raf kullanmaktır. Dolaplar, sandığınızdan daha fazla yer kaplar ve söz konusu kısıtlı alan olduğunda, mekanın daha küçük görünmesine neden olur. Mutfak eşyalarınızdan bazılarını raflara koyarak, geri kalan alanın daha iyi kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

Hareketli Mutfak Adası Kullanın

Sakin ve Havalı Dekorasyon

Küçük mutfak dekorasyonu yaparken, mutfağın daha büyük görünmesine yardımcı olmak için, mekanı hem daha havalı hem de daha kullanışlı gösterecek seçimler yaptığınızdan emin olun. Soft renkler, mekanın daha büyük görünmesini sağlar. Dolayısıyla, mutfağınızda beyaz ve buz mavisini bir arada kullanmak, koyu kırmızı gibi iddialı bir renkten daha iyi bir seçim olacaktır.

Doğru Aydınlatma

Tüm bunların yanında, küçük mekanlarda aydınlatmanın kalitesini en üst seviyeye çıkarmak, mutfağın da daha geniş görünmesini sağlar. Işığın engellenmemesine özen gösterin. Mutfağınızı daha aydınlık göstermek istiyorsanız, pencere kenarlarına aplikler yerleştirebilirsiniz. Küçük mutfak dekorasyon örnekleri için galerimize de göz atabilirsiniz…

1. Mutfak dolabı yerine raf kullanmak görüntü açısından daha ferah durabilir ama o rafları sürekli temizlemek lazım değil mi ya 😀 Açıkta olunca eşyalar da toz olur hem 🙂