Küçük Salonlar İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük Salonlar İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük salonunuz için dekorasyon fikirleri arıyorsanız, alandan en iyi şekilde yararlanmak için bu yazımızda yer alan küçük salonlar için dekorasyon önerilerinden ilham alabilirsiniz. Salonunuzu yeniden dekore ederken, küçük bir salonu daha geniş hissettirmenin en kolay yollarından biri, mekanı sıcak tutmak ve davetkat olmasını sağlamak için, dekorasyon şemasına yumuşak, pastel tonlar eklemektir.

Küçük salonlar, iyi seçilmiş bir saklama alanı ile her zaman canlı ve düzenli tutulmalıdır. Mekanı düzenli tutmak da küçük bir salonu daha büyük hissettirmek için harika bir yoldur. Bunun için odadaki her şeyin uygun bir yere sahip olması gerekir. Duvara monte raflar, küçük mekanlar için idealdir, çünkü bir duvarda çok şey tutulabilir.

Perdeleri sade tutarak odadaki doğal ışıktan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Yüksek bir tavan gibi bir avantajınız varsa; yerlere kadar uzanan perdeler iyi bir seçimdir çünkü dikkatinizi yukarıya doğru çekerek mekan yanılsaması yaratacaktır. Belli belirsiz ya da açık renkli şeritli tasarımlar, salonunuza ekstra derinlik duygusu katar. Salon için perde seçimi yaparken, ışığın pencereden uzaklaşmadığından ve doğal ışığın içeri girebileceği bir renk ve kumaş seçtiğinizden emin olun.

Salonunuzdaki doğal ışığı en üst düzeye çıkararak daha büyük bir mekan hissi yaratmak için, dekorasyon şemasına yansıtıcı yüzeyleri olan geniş duvar aynaları ve mobilyalar eklemeyi deneyebilirsiniz.

Sevimli ve rahat bir salona sahip olmak isterseniz, tutarlı bir görünüm yaratmak için renk olarak uyumlu nesneleri birlikte kullanmayı deneyebilirsiniz. Dekorasyonu tamamlamak için, salon için duvar kağıdı modellerini değerlendirmeyi düşünebilirsiniz.

Eviniz bir kır evi ya da stüdyo daire olsun, salonda kapınız içeri doğru açıldığında, alan kullanımını rahatlatmak zor olabilir. Dikkatle düzenlenmiş bir odak noktası oluşturarak girişten uzaklaşın. İnce, iki taraflı ve rahat bir koltuğu, ince bir yan sehpa ve lambaya 90 derecelik bir açı ile yerleştirmeyi deneyebilirsiniz. Nötr bir renk paleti, rustik görünüm ile iyi bir uyum yakalar ve doğal tonlar, odaya ekstra bir katman kazandırmak için en iyi şekilde çalışır.

Küçük salon dekorasyonunda alan sınırlı olduğundan, dekorasyon öğelerini yukarı kaldırmayı deneyebilirsiniz. Parlak beyaz renkli duvarlara sahipseniz, yüksek bir tavan algısı yaratmak için, bakışlarınızı yukarı doğru çeken bir geometrik desenli duvar kağıdından yardım alabilirsiniz. Duvar kağıdını tüm duvarlarda değil, belirli bir duvarın belirli bir alanında kullanmak, küçük salonlar için daha iyi bir seçimdir.

Küçük bir oturma odası ya da salona sahipseniz, geleneksel mobilyaların alternatiflerini değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. Daha az yer kaplayan mobilyalar ile de dinlenip kitap okumak için rahat bir alana sahip olmak mümkündür. Ahşap bir sallanan sandalyeyi, berjerin yerine koyarak yerden tasarruf edebilirsiniz. Hemen yanı başına duvara birkaç katlı raf monte edip, aksesuarlar ve kitaplarla süslemeyi deneyin. Böyle geleneksel bir sandalye, rustik bir dekorasyon yaratmak için iyi bir seçimdir.

1. Merhaba,mutfak masamı, uygun bir koltuk takımı alarak yemek odasına uyarlamak istiyorum.Masam sekiz kişilik,dikdörtgen,üzeri ahşap görünümlü,orta kısımda tek bir ayağı var (metal). Sandalyeler kırmızı kadife,ayakları metal.alacağım koltuk takımının rengi ve modeli nasıl olmalı?

• Gri yada bej kullanabilirsiniz koltuk takımınızda. Dilerseniz ikili ve üçlüler de gri teklilerde bej de tercih edebilirsiniz. Sandalyeleri yalnız bırakmamak adına koltuklarda kırmızı bir şal kullanmanızı tavsiye ederim. Kırmızıyı koltuk yastıkları yada aksesuarlarda da kullanabilirsiniz.Yine aklınıza takılan sorular olursa konuşuruz.

2. Benim de odam küçük ve yemek masasını da sığdıracağız diye bize hiç yer kalmadı. Ya masadan vazgeçeceğim ya da mobilyaları değiştireceğim. Mobilya az olunca da sanki sığmayacakmışız gibi geliyor 😀 İkilemde kaldım