Küçük Yemek Odaları İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük Yemek Odaları İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük bir yemek odanız mı var? Endişelenmeye gerek yok! Bu 10 ipucuyla küçük yemek odasını, evinizin odak noktasına dönüştürün.

1. Aynalar

Aynalar, kullanıldığı odada alan algısını arttırır; daha ferah ve genişlik hissi katar. Özellikle ayna ile tüm bir duvarı kaplar ve tablonuzu yansıtılan duvara asarsanız, harika bir sonuç elde edebilirsiniz. Bu sayede 4 kişilik yemek masanız, birden bire 8 kişilik bir masa gibi görünecektir.

2. Alçak Mobilyalar

Küçük yemek odası için alçak koltuklu sandalyeleri seçin. Alçak yükseklikte mobilyalar, mekandaki görsel alanı engellemeyerek, odanın gerçekten ferah görünmesini sağlar. Sandalyelerin önünde uzun ve alçak bir masa, mütevazi bir yemek odasında, yerden tasarruf sağlamak için harika bir konsepttir.

3. Küçük Mobilyalar

Yemek odalarında koltuklar daha fazla yer kapladığı için, kolsuz sandalyeler küçük yemek odası için en iyi seçim olacak.

4. Masanın Şekli

Küçük yemek odanızı aşırı kalabalık bir görünümden uzak tutmak için oval bir masa tercih edin. Tamamen yuvarlak bir masa, küçük alanlara uygun değildir, küçük bir mekanda hareket kabiliyetini zorlaştırır.

5. Avize

Avizeler, bir yemek odasında lüks ve zarafet hissi yaratıyor. Küçük yemek odası dekorasyonu için avize seçiminde hangi boyutun en iyi olduğuna karar vermek kafa karıştırıcı olabilir. Çok büyük ya da cesur bir avize odanın tamamına hakim olabilir ve dengesiz görünebilir. Onun yerine daha mütevazi seçimler yapabilirsiniz.

6. İşlevsellik

Küçük bir yemek odasında, mekanın kullanım alanını maksimum seviyeye çıkarmak önemlidir. Büyük aileler için uygun olacak, uzun bir masa tercih edin. Böylece partiler ve bayramlar için yemek alanınız genişlemiş olacak.

7. Transparanlık

Akrilik sandalyelerden, plastik cam masalara; şeffaf mobilya parçaları ile küçük odalar her zaman daha büyük ve daha parlak görünür. Küçük yemek odası için dekorasyon fikirlerine ihtiyacınız varsa, bir mobilya mağazasına giderek cam ve cam görünümlü eşyalar satın alarak işe başlayabilirsiniz.

8. Renk Paleti

Beyaz gibi açık renkler doğal ışığı, koyu renklere göre çok daha iyi yansıtır. Bu da, özellikle küçük alanlarda daha geniş ve daha ferah hissi katmak için idealdir. Küçük odalarınızı, soft renklere boyamalısınız. Koyu renkleri çok seviyorsanız, aksesuarlarda kullanarak açığı kapatabilirsiniz. Farklı renkler kullanmak yerine, tek bir rengin farklı tonlarını kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Ton hileleri ile birbirine yakın renkler kullanmak, yemek odanızın olduğundan daha büyük görünmesini sağlayacak.

9. Doğal Aydınlatma

Küçük alanlarda, doğal aydınlatma kritik bir noktadır. Odada kullanacağınız perdelerin malzemeleri, gün boyunca alana ışığın girmesine izin verecek şekilde havadar ve hafif yapıda olmalıdır.

10. Sadeleşin

Küçük yemek odası dekorasyonu için sadelik, size çok yardımcı olur. Bununla birlikte sadelik kazandırmak, her zaman göründüğü kadar kolay bir süreç değildir. Dekorasyonda İskandinav tasarımlar, dengeleyici ve sadelik olarak tanımlanır. Yemek odanız küçükse ve mekanı daha büyük ve daha parlak göstermek istiyorsanız, doğal bileşenleri, açık renkleri ve düz çizgileri kullanın.

1. Ayna kullanmayı pek seven biri değildim ama doğu ayna kullanılınca gerçekten hem çok şık oluyor hem de dediğiniz gibi alanı geniş gösteriyor. Aynalarla ilgili bir içeriğiniz de var mı acaba, ya da yapabilir misiniz?