Modern Yer Sofraları

Yerde yemek yeme Anadolu kültürünün en belirgin özelliğidir. Atalarımızdan bize kalan yerde yemek yeme kültürü yemek masası kavramı hayatımıza girmeye başladığından beri kaybolmuştur. Bizler kaybolan bu kültürü günümüz modern çizgileriyle buluşturarak tekrar yaşatmak istiyoruz. Sizin için seçtiğimiz tasarımlar hem yer sofralarını sevdirecek hemde sizleri şaşırtacak tasarımlar.

modern-yer-sofralari

Çiftlik evinde otantik bir yer sofrası. Ahşap yer sofrası ve yer sandalyelerinden oluşan Asya tarz yemek odası. Bildiğiniz üzere Asya kültüründe de çok yaygındır yer sofrası. Yemek odasında yeni bir tarz olan Asya yemek odası stili ile yer sofraları yeniden moda olmaya başlamıştır. Bizi eskiye, kültürümüze geri götürdüğünden midir bilinmez yer sofraları yemek masalarına göre daha sıcak ve samimi gelir insana.

modern-yer-sofralari-1

Bu yer sofrası minimal alanlar için güzel çözümler sunuyor. Yer sofrası için parke içerisinde özel bir bölme yapılmış. Yemek yeme sırasında masayı mekanizması sayesinde parke içerisinden çıkartıp, yemek yeme işlemi bittikten sonra da geri yerine koyabiliyorsunuz. Dört kişilik kare yer sofrasının etrafına renkli minderler koyarak keyifle yemeğinizi yiyebilirsiniz. Gereksiz eşya kalabalığından uzak ferah Asya yemek odası tasarımı. Ne kadar ilginç değil mi? Bizim yer sofrası olarak bildiğimiz mobilyalar şu an Asya yemek odası olarak tekrar moda.

modern-yer-sofralari-2

Siyah yer masası, beyaz minderler, siyah ve beyaz kombinasyonundan oluşan küçük büfe. Sade modern bir tasarım. Gösterişten ve eşya kalabalığından uzak samimi Asya yemek odası. Çiçekler ve pembe aydınlatma ile yemek odası hareketlendirilmeye çalışılmış. Seçilen aksesuarlar bile sade ve yeteri kadar.

modern-yer-sofralari-3

Siyah ve kahverengi kombinasyonundan oluşan sade modern bir yer sofrası. Yer sandalyeleri için renk seçimi siyahtan yana yapılırken koyu bordo minderlerle güzel bir uyum yakalanmış. Yemek masasında ise iki farklı kahve tonu seçilmiş.

modern-yer-sofralari-4

En çok bu yemek odasına bayıldım. Masada en çok sevdiğim ahşap tonu, ahşap aydınlatma, sıcak Asya yemek odası. Yemek takımlarınızı koymanız için duvara monte edilen dolaplar yaparak eşya kalabalığını engellemişler. Dolaplar üstüne seçtiğiniz aksesuarları sergilemeniz için ahşap raflar bile düşünülmüş. Oturmak için ne yer sandalyelerine ne de yer minderlerine yer verilmiş. Oturmak için serilen halı ile aynı renk ve desende kare parçalar kesilerek ince yer minderi yapılmış.

modern-yer-sofralari-5

Sadece oturma odası ve yatak odanız varsa bu seçim çok mantıklı. Bu kadar küçük bir oturma odası için yemek masası anlamsız kalabalık olur. Bu şekilde bir yer sofrası ile yemek alanı darlığı problemini çözebilirsiniz. Odanızda beyaz mobilyalar hakimse yer sofrasında beyaz minderler kullanarak güzel bir uyum yakalayabilirsiniz. Yer sofranızda toprak tonlarında runner kullanarak sevdiklerinize yemeklerinizle güzel bir sunum yapabilirsiniz. Büfe, konsol ve vitrin yerine duvara gömülü dolaplar yaptırabilir ve duvar içerisinde niş oluşturarak aksesuarlarınızı koyabilirsiniz.