Mutfak Dekorasyonu İçin Göz Alıcı Fikirler

Mutfak dekorasyonu fikirleri

Mutfağınızı evdeki herkesin sevdiği bir alan haline getirmek için aradığınız ilham kaynağı bu yazımızda…

Mutfak dekorasyonunuza biraz hareket katmaya ne dersiniz? Onu baştan aşağı yenilemek için zamanınız ve bütçeniz yoksa, bazı dokunuşlar yaparak, mutfağınızı bir cazibe merkezine dönüştürebilirsiniz. Özellikle kadınlar için bir evde en önemli alanların başında gelen mutfaklar, sıradan bir oda olmaktan çok daha fazlası. Televizyon karşısında kahve keyfi yapmak ya da pazar kahvaltısı için zaman geçirdiğiniz mutfakta, sizi huzurlu ve biraz da eğlenceli bir ortam karşılasın istiyorsanız, bu önerileri bir yerlere not etmeyi unutmayın!

Bir zamanlar büyük bir hevesle yaptırdığınız beyaz mutfak dolapları artık gözünüze fazlasıyla sade ve sıkıcı mı görünmeye başladı? O halde mutfağa biraz renk katma zamanı! Mutfağınızda yeşil bir duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Ya da büyük bir mutfağınız varsa, fotoğraftaki gibi yeşil bir mutfak adası, mutfağınızdaki o sıkıcı görüntüyü anında giderecek.

Mutfak zemininde siyah ve beyazı bir arada kullanmak, modası hiç bir zaman geçmeyen ve her zaman şık bir görünüm yaratan bir seçim. Mutfakta ahşap zemininiz varsa ve artık bu görünümden sıkıldıysanız, siyah ve beyazın uyumunu yansıtan bu modern mutfak zeminlerini tercih edebilirsiniz.

Özellikle açık mutfaklarda, mutfak dolapları göz yoran bir görünüme neden olur. Mutfağınızdaki alanı açmak istiyorsanız, mutfak planlamasını alt dolaplara göre yapıp, üst mutfak dolaplarını devre dışı bırakabilirsiniz. Bu, çok fazla mutfak eşyası olanlar için biraz ürkütücü gibi görünebilir ancak çok kalabalık bir aile değilseniz, çok fazla mutfak eşyasına da ihtiyacınız yok demektir!

Siyah mutfak aletleri, bir mutfak dekorasyonunda yenilik yaratmak için harika bir seçimdir. Ocak, fırın, buzdolabı ve bulaşık makinesi; özellikle büyük mutfaklarda her bir mutfak aletinde tercihinizi siyahtan yana kullanarak, şık ve lüks bir mutfak dekorasyonu yaratabilirsiniz.

Farklı materyalleri bir arada kullanmak, mutfak dekorasyonunda değişiklik yapmak için iyi bir fikirdir. Ahşap mutfak dolapları ile modern mutfak eşyalarını bir arada kullanın.

Siyah mutfak dolapları, mutfakta göz alıcı bir görünüm sağlamak ve mutfağı yeniden yaratmak için harika bir seçimdir. Lake ya da mat siyah, hem büyük hem de küçük mutfaklar için uygun bir seçimdir.

Mutfak dekorasyonunda göz alıcı ama bir o kadar da doğal bir görünüm yaratmak istiyorsanız, mutfağı tamamlayan detaylarda doğal ürünlerden yardım almak en iyisidir. Tezgah üzerine ahşap bir açık raf konumlandırarak, mutfakta yeni bir tarz yakalayabilirsiniz.

Rustik depolama fikirleri, mutfakta göz alıcı bir tarz yaratmanıza yardımcı olacak. 1950’li yılların modasını yansıtan bu mutfak görünümü, bir o kadar da modern bir tarza sahip.

Mutfakta Amerikan tarzını yansıtan retro görünümler, son yıllarda oldukça moda. Mutfağınıza kırmızı ya da sarı renk şemaları katarak, retro bir tarz yaratabilirsiniz.

1. Ama kıskanıyoruz paylaşmayın böyle şeyler 🙂 Hepsi çok çok güzel. Benim mutfağım da siyah, ben de buradaki önerilerle mutfağımda birkaç değişiklik yapacağım.

• Merhaba Nadide Hanım, mutfak dekorasyonunuz siyahsa aydınlatma probleminiz yok o zaman. Mutfağınızı renklendirmenizi tavsiye ederim ?.