Önce ve Sonra Büfe Dönüşümleri

Yemek odası ünitelerinden biri olan büfenizden sıkıldıysanız sizlere sunacağımız farklı fikirler ile onları yenileyebilir, yemek odalarınızın havasını değiştirebilirsiniz. Dolap ve barakalarında değişiklikler yaparak büfenize yeni bir tarz ekleyebilirsiniz.

Eski Büfeden Beyaz Sevimli Bir Büfe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ahşap, dışı çürümüş, alt ve üst kapakları çıkmış bir büfe. Kolları sıvayarak neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bence zımpara ve tamir yapıldıktan sonra beyaz ahşap boyası ile boyansa hiç fena olmaz. Alt kapaklar kurtulabilir gibi durmuyor. Fakat üst kapalar hala işe yarar. O zaman temizleyip güzelce zımpara yaptıktan sonra üst cam kapakları takabiliriz. Sonrasında neler yapacağımızı dönüşümüne bakarak konuşalım isterseniz.

SONRA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beyaz ahşap boyasına ihtiyacımız var. Boyayı iki kat atmayı ihmal etmeyin. Mobilya nasıl boyanır merak ediyorsanız mobilya nasıl boyanır başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. Alt kapaklar kurtulamadığı için buraya mavili beyazlı çiçekli şirin bir perde uyarlayabiliriz. Son olarak içerisine aksesuar ve yemek takımlarımızı koyduktan sonra yemek odasında dekore edebiliriz.

Fransız Country Stil Büfeye Dönüşüm

once-ve-sonra-bufe-donusumleri-2

Bildiğiniz üzere son yıllarda mobilyada counrty tarz moda olmaya başladı. Bütçeniz yok ve sizde counrty modası yemek odanızda olsun istiyorsanız iş başa düştü demektir. Beyaz ahşap boyası ile eskitme tekniği uygulayarak modayı takip edebilir evinize yenilik katabilirsiniz. Bakalım dönüşümümüz sizleri mutlu edecek mi?

once-ve-sonra-bufe-donusumleri-3

Beyaz ahşap boyası ile boyadıktan sonra mum ile eskitme tekniği uygulayarak büfenize şekildeki gibi eskimiş bir görünüm verebilir Fransız counrty stil bir büfe elde edebilirsiniz. Eskitme tekniğinin nasıl yapıldığını incelemek isterseniz ahşap eskitme nasıl yapılır başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yeşil Çin Tarzı Büfeye Dönüşüm

once-ve-sonra-bufe-donusumleri-4

Eski ve soğuk görünümlü bir büfeye sıcak bir duruş eklemek için, boya, fırça ve sarı metal kulplar, kapaklara uygun cam yeterli olacaktır.

SONRA

once-ve-sonra-bufe-donusumleri-5

Öncelikli hedefimiz büfeyi temizleyip zımpara yaptıktan sonra açık yeşil ahşap boyasıyla boyamak. Boyadan kuruması için beklerken kapakların ölçüsüne uygun cam kestirebilirsiniz. Cam kapaklar ile büfe kesinlikle daha şık görünüyor. Son olarak özenle seçtiğimiz kulpları da taktıktan sonra geriye eşyalarımızı yerleştirmek kalıyor.

Eskiye Yeni Bir Duruş

once-ve-sonra-bufe-donusumleri-6

Kesinlikle bu tonlar mobilyaya klasik ağır bir hava veriyor. Klasik tarzdan uzaklaşmak istiyorsanız yemek odası mobilyalarınızın tümüne uygulayabileceğiniz güzel bir fikrimiz var sizler için.

once-ve-sonra-bufe-donusumleri-7

Değişiklik için bir kutu ahşap boyası ve güzel bir fırçaya ihtiyacınız var. Biz renk olarak kirli mavi tonları tercih ettik. Siz evinizin mobilyalarınızın rengine uygun farklı bir boya kullanabilirsiniz. Boyamaya başlamadan önce büfenin kapağını çıkarsanız iyi olur. Çünkü cam kapak kullanıldığı için camlar boya olabilir.

once-ve-sonra-bufe-donusumleri-8

İki kat boya yaptıktan sonra tek yapmanız gereken boyanın kurumasını beklemek.

once-ve-sonra-bufe-donusumleri-9

Boya kuruduktan sonra kapağı büfeye monte edelim.

once-ve-sonra-bufe-donusumleri-10

Cam kapaklı bölüme güzelce yemek takımlarımızı koyduktan sonra büfemiz hazır.

once-ve-sonra-bufe-donusumleri-11

Büfenin son hali, konulması için yemek odanızdaki yerini bekliyor. Sizlerde değiştirmek istediğiniz mobilyalarınızı bizlerle paylaşın hep birlikte bir çözüm arayalım.

1. slm büfe dekorasyon işini kime yaptırabilirim marangozlar yapar mı bunu. benim büfe dekorasyon için istediğim şey aslında oyma gibi, en üst tarafında bir oyuk yapılacak kalp resmi olacak.

• Merhaba Sevinç Hanım, işin ehli bir ustaya çalışsanız yaptırabilirsiniz. Yalnız nasıl bir büfe istediğinizi en ince ayrıntısına kadar resimlerin. Çünkü bazı noktaları marangoza bırakırsanız o işçilik yönünden kolay olanı tercih edecektir. Bu yüzden de istediğiniz sonuç ortaya çıkmayabilir. Büfenizi yaptırmadan önce https://www.yemekodasi.com/category/mobilyalar/bufeler/ kategorisindeki yazılarımızı incelemenizi tavsiye ederim.

2. Bayıldım tek kelimeyle. Hele o mavi ve yeşil olanlar nasıl güzel. İnsanlar bu işi çok güzel beceriyor gerçekten. Ben pek yapamıyorum, üşeniyorum sanırım biraz da. Yapana sonsuz saygım var ama. Tebrik ediyorum gerçekten.