Orta Sehpa Nasıl Dekore Edilir?

Orta sehpa üstü dekorasyonu

Salon ve oturma odası dekorasyonunun vazgeçilmez detayı; orta sehpa.

Bir oturma odası dekorasyonu söz konusu olduğunda, en dikkat çeken iki ana mobilya parçası koltuk ve orta sehpadır. Özellikle küçük evlerde, mekanı mümkün olan en iyi şekilde süslemek için zaman ayırmanız oldukça önemlidir. Salonu ya da oturma odasını daha dikkat çekici ve karakter sahibi göstermenin en iyi yollarından biri de orta sehpayı doğru dekore etmektir. Yazımızın devamında, “orta sehpa nasıl dekore edilir?” sorunuzun cevabını bulabilirsiniz…

1. Sehpaya bir tepsi yerleştirin.

Tepsi, orta sehpanın temelini oluşturur ve sehpanın üzerini kolayca organize etmenize ve sehpanın üzerini daha düzgün hale getirmenize yardımcı olur. Sehpanın üzerinde dağınık duran televizyon kumandaları ve küçük parçaları toparlamak için de tepsi iyi bir seçim olacak.

2. Birkaç kitap ekleyin.

Sevdiğiniz birkaç güzel kitabı sehpanın üzerine koyun. Bunlara kahve sehpası kitapları da denir. Orta sehpa dekorasyonu için tercih edeceğiniz kitaplarda; parlak renkli kitaplar ve kapağında koyu renkli harfler olanları tercih edin.

3. En değerli parçaları sehpanın üzerine koyun.

En değerli parçanızı orta sehpanızın merkezine yerleştirebilirsiniz. Böylece sehpa, oturma odasının merkez noktası haline gelir. Bu, ilginç bir heykel ya da mekanın havasını değiştirecek güzel bir bitki olabilir.

4. Taze çiçekler kullanın.

Orta sehpanın üzerinde gerçek çiçekler olması, özellikle eğlenmeyi amaçladığınızda odanıza davetkar bir dokunuş ve zarif bir his katar.

5. Değerli metal eşyalar ekleyin.

Altın, gümüş ve pirinç gibi metal parçalar, orta sehpanızdaki alanı etkileyiciliğini hızla arttırabilecek öğelerden bazılarıdır. Ayrıca, süs eşyaları ve saatler gibi metal aksesuarlar koyduğunuz metal bir kase ekleyerek de orta sehpa dekorasyonu için şık ve etkileyici bir seçim yapmış olacaksınız. Odanın dekorasyon tarzına göre altın, gümüş ya da pirinç seçimi yapabilirsiniz.

6. Değişken yükseklikler oluşturun.

Masa üstü bilgisayarların ve tepsilerin yatay olduğunu düşünürsek, ortama farklı bir değer katmaya yardımcı olmak için farklı yükseklikte parçalar kullanabilirsiniz. Bu işlev için konik bir mum ya da uzun bir orkide gibi basit öğeleri de kullanabilirsiniz. Yatak ve dikey parçaları bir arada kullanmak, değişken yükseklikler ile şık bir ortam yaratmanızı sağlar.

7. Küçük dokunuşlar yapın.

Orta sehpanın üzerindeki tepsinin ya da kitaplarınızın üzerine mumlar veya değerli taşlar gibi ufak parıltılı detaylar ekleyin. Bunu yaparken, renkleri de birbiriyle eşleştirmeye özen gösterin. Böylece hem uyumlu, hem de gösterişli bir orta sehpa süslemesi elde edebilirsiniz.

8. Doğal nesneler ekleyin.

Evin içine açık bir dokunuş getirmek için doğal nesneler kullanmayı düşünün. Bu doğal nesneler, bir yandan da odaya harika renkler katmanıza yardımcı olurlar.

9. Depolama alanına dönüştürün.

Bu, yetersiz alana sahip daha küçük mekanlarda yaşayan insanlar için doğru bir depolama seçeneğidir. Birkaç eşyanızı saklamak için orta sehpanın altındaki alanı kullanmayı düşünebilirsiniz, ancak alanın dağınık görünmesini engellemeniz de gerekecektir.

1. merhaba çilek güneş hanımın orta sehpa örneklemelerinden gümüş ayaklı yuvarlak tepsi ve içindekileri çok beğendim ve aynısını almak istiyorum.Bu örnek bir mağazada satılıyor mu yoksa dergilerden yada internetten alınmış bir resim mi? Teşekkürler.

2. İnsanın villa ya da o tarz büyük bir evi olur o zaman orta sehpa güzel durabilir. Fakat normal büyüklükteki evlerde kesinlikle önermiyorum. Bizim evde de vardı ve odayı daraltmaktan başka bir işe yaramıyordu.

3. 7 numaralı fotoğraftaki fikri çok beğendim. Zaten mumları çok seven bir insanım, hem de uygulaması da daha ucuz ve kolay. kendi evime uygun renklerle böyle bir tepsi hazırlayacağım hemen 🙂