Oturma Odası İçin Kendin Yap Fikirleri

Oturma odanızın konforunu biraz daha arttırmaya ne dersiniz? Bunun için bir hafta sonunuzu ayırabilir ya da daha kısa bir sürede oturma odanızı yenileyebilirsiniz. Bu yazımızda, hemen herkesin işine yarayacak ekonomik, şık ve kullanışlı, oturma odası için kendin yap fikirleri bulabilirsiniz…

Orta Sehpa Üzerine Tepsi

Tepsiler gerçekten kullanışlı şeylerdir. Misafirler geldiğinde içeceklerini servis etmek için oldukça faydalıdır. Son dönemde orta sehpa üzerinde tepsi kullanmak çok moda. Kendi dekoratif tablanızı satıp alıp onu oturma odanızın tarzına göre kaplayarak şık bir dekorasyon yaratabilirsiniz. Tepsileri yalnızca oturma odasında değil, banyoda tezgahın üzerinde de kullanabilirsiniz.

Kitaplığınızı Boyayın

Evdeki kitaplıklar, genellikle çalışma odalarında, o da yoksa oturma odalarında durur. İyi tasarlanmış bir kitaplığın anahtarı; duvar kağıdı ya da boyayarak ilginç bir zemin oluşturmaktan geçiyor. Daha sonra çeşitli renklerde kitaplar katabilir ve en sevdiğiniz renk tonlarını karıştırabilirsiniz. Bu hafta sonunu, kitaplığınızı boyamaya ayırabilirsiniz.

Zemine Odaklanın

Birkaç kat astar ve dayanıklı bir zemin boya ile, yıpranmış zemini yenileyebilir, oturma odanızda zemini odak noktasına dönüştürebilirsiniz. Eğlenceli bir görünüm yaratmak istiyorsanız, geniş çizgiler kullanabilirsiniz. Geniş bantlar kullanarak, zeminde çizgili bir görünüm elde edebilirsiniz.

Eski Sehpanızı Yenileyin

Ahşap sehpanız çizildiyse, lekelendiyse ya da artık ömrü doldu ise, eski orta sehpanızı adım adım gizli depolamaya sahip eğlenceli bir pufa dönüştürebilirsiniz. Üzerine bir de tepsi ekleyerek, hem sehpa hem de fazladan oturma alanı olarak kullanabilirsiniz. Böylece misafirleriniz geldiğinde de ekstra oturma seçeneğiniz olacak!

Depolama Alanını Arttırın

Her ev için geniş depolama alanı gerekir. Çocukların oyuncakları, evcil hayvanınızın eşyaları ya da evdeki diğer aile üyeleri için, işlevsel bir saklama alanı yaratabilirsiniz. Açık raf üniteleri; sırt çantaları, ayakkabı, evcil hayvanların mamaları, çocuk oyuncakları için oturma odanızda tutabileceğiniz, pratik bir kullanım sağlar. Oturma odanızda güzel bir kendin yap fikri için, 3 raflı bir kitaplığı yan yatırıp üzerinde minderler kullanarak, oturma odasında altında saklama alanı bulunan bir banka dönüştürebilirsiniz.

Anı Köşesi

Oturma odasının bir duvarını anı köşesine dönüştürmek, anılarınızı misafirlerinize göstermenin harika bir yoludur. Asimetrik olarak yerleştireceğiniz çerçeveler ile süsleyeceğiniz duvarı, tüm aile bireylerinin hoşuna gidecek bir kendin yap projesine dönüştürebilirsiniz. En sevdiğiniz çerçeveler, deniz kabukları, cam süslemeler, uçak biletleri yapıştırılmış bir tablo gibi öğeleri buluşturarak, mükemmel bir anı duvarı yaratabilirsiniz.

Eski Sandıklara Yeni Hayat

Oturma odanızda daha fazla depolama alanına mı ihtiyacınız var? Bunun için eski sandıklardan yardım alabilirsiniz. Antika dükkanları, bit pazarları ya da yapı marketlerde eski tip sandıklar bulabilirsiniz. Bunları biraz renk katarak yenileyebilir ya da eskitme teknikleri ile daha klasik bir görünüm kazandırabilirsiniz. Eski bir sandığı, üzerinde abajur konumlandırabileceğiniz bir yan sehpaya dönüştürebilirsiniz.

1. Hem geri dönüşüm hem de kendin yap projesi gibi. Çok güzeller, özellikle sandıklardan sehpalar çok güzel olmuş. Anı köşesi de favorim, kendi evime de yaptım öyle bir duvar. Hem sevdiklerimi görüyorum hem de renk katıyor 🙂

• Oturma odası için kendin yap ve geri dönüşüm projelerine birlikte yer verdik. Salon ve oturma odasında anı köşeleri dekorasyona nostalji katıyor. Bende çok seviyorum ?.