Oturma Odası Nasıl Dekore Edilir?

Birçok evde oturma odası, ailenin ve misafirlerin, uzun bir günün ardından dinlenmek ve rahatlamak için kullandığı mekanlardır. Yine birçok evde oturma odası; aynı zamanda televizyon, bilgisayar ve diğer eşyaları da barındırıp boğuluyor. İçine birkaç parça mobilya koyduktan sonra az eşya ile doldurulan bir oturma odası dekorasyonu daha doğrudur. Oturma odası dekorasyonunda sadeliği ön plana çıkarmanın sırrı, sahip olduğunuz yaşam alanından yararlanmaktır. Oturma odanızda küçük mobilyalar kullanmak zorunda değilsiniz; ancak alanı dev bir kanepe ya da masa ile doldurmaya da gerek yok.

Bu, sizi ve misafirlerinizi kalabalık gibi hissettirmekten başka bir işe yaramaz. Raf bölmeler, gizli saklama alanları, vurgulu ışıklandırmalar ve doğru bir renk şeması gibi tasarım unsurları, küçük bir oturma odasını daha büyük gösterme konusunda uzun bir yol kat etmenizi sağlıyor. Bu yazımızda yer alan oturma odası dekorasyonu fikirleri, evinizde değişiklik yapmak istediğinizde size yeni fikirler verecek!

Bu küçük oturma odası dekorasyonu, bir odadaki her parçanın çılgınca farklıyken aynı anda uyumlu da olabileceğini vurguluyor. Altın deri puflardan cam sehpaya kadar görsel detayların bol olduğu bu oturma odası, evinde değişiklik yapmak isteyenlere ilham verecek. Kanepenin konumlandırıldığı duvarda böyle bir duvar kağıdı ve gümüş ya da gold çerçeveli aynalar kullanmak, abartı olmadan, oturma odasına trend bir dokunuş katmak için birlikte çalışırlar.

Bu oturma odası dekorasyonu, modern bir oturma odasına sahip olmak isteyenler için iyi bir seçimdir. Büyük, sade bir halı, geniş bir parça olarak mekanı vurguluyor. Sıradan halıların aksine bu tarz geniş kesimli halılar, oturma odanızdaki tuhaf boşlukları doldurmanızı sağlar. Ayrıca misafirleriniz farkı ilk bakışta anlamaz, böylece bu da küçük bir dekorasyon sırrınız olabilir.

Bir dekorasyon dergisi karıştırırken sizin evinizde olmasını istediğiniz bir odaya rastladınız mı? Oturma odanızı kusursuz bir şekilde yeniden düzenlemeyebilirsiniz ancak küçük bir oturma odanızı düzenlemek ve güzelleştirmek için bütçenizi aşmak zorunda da değilsiniz. Mekana uyumlu birkaç fotoğrafı yazıcıdan çıkarıp çerçeveletin ve duvara asın. Oturma odası dekorasyonu için, her parçayı eşleştirmeye çalışmakla uğraşın. Bütçenizi zorlamak istemiyorsanız, vintage dekorasyon mağazalarını da ziyaret edebilirsiniz.

Evinizdeki bir alanı yenileme konusunda eşinizle anlaşamadığınız zaman ne yapıyorsunuz? Bu, boş bir cüzdanın neden olduğu oldukça yaygın bir sorundur. Oturma odanızın tarzı konusunda kendinizi zorlamak yerine, kendi duygularınızı ve zevklerinizi yansıtacak detaylar kullanmaya çalışın. Feminen ve maskülen çizgileri ve pastel vurguların bir karışımını oturma odası dekorasyonuna uygulayarak şık bir tarz yakalayabilirsiniz.

Evinizde New York stili yaratmaya ne dersiniz? Küçük bir oturma odanız olsa bile, doğru seçimler yaparak mekanı yenileyebilirsiniz. Tuğla duvar kağıdı, ahşap zeminler, renkli koltuklar kullanarak klasik bir New York dairesi yaratabilirsiniz. İhtiyacı olan rengi de katmayı ihmal etmeyin. Zemin ve duvarların tonlarını tamamlayan kanepeler ile kontrast yaratabilirsiniz. Daha fazla oturma odası dekorasyonu örneği için galerimize de göz atabilirsiniz…

1. Oturma odası dekorasyonu hakkında çok ince tüyolar aldığımı söylemek isterim. Sizlere çok teşekkür ediyorum evimi daha güzel bir hale getirebileceğim

2. Ben oturma odasında her şeyin aynı olmasından ziyade farklı farklı şeylerin uyum oluşturmasını seviyorum. Yani uyumsuzluk içinde bir uyum 🙂 O yüzden de hep buna yönelik tasarlıyorum odalarımı 🙂