Oturma Odası Nasıl Dekore Edilmeli?

Oturma Odası Nasıl Dekore Edilmeli?

Oturma odası; kimileri için günün yorgunluğunu atmak, kimileri için televizyon keyfi, kimileri için de tek başına kitap okumak gibi farklı anlamlar ifade ediyor. Salon gibi daha geniş bir alana göre daha sıcak ve daha samimi bir havası olan oturma odalarının, kendine has bir tarzı vardır. Evde, aile ile vakit geçirmek için en uygun alanlardan biridir. Burada, salon gibi dekorasyon kaygılarına da yer yok; en önemli detay rahat ve konfor olmalı. Peki, oturma odası nasıl dekore edilmeli? Nelere dikkat edilmeli?

Koltuk Seçimi

Oturma odası denince aklımıza rahat, yumuşak ve konforlu koltuklar geliyor. Genellikle küçük odalar olduklarından, seçimler köşe koltuk takımlarından yana oluyor. Büyük bir koltuk, oturma odasında alanı daraltabilir. Onun yerine köşe koltuk modelleri, çok daha akıllıca bir seçim olacaktır. Daha fazla kullanım alanı yaratacaktır. Koltuk modeline karar verdikten sonra, koltuğun rengi de bir diğer önemli detaydır. Koyu renkli bir koltuk, oturma odası gibi evin küçük alanları için çok iyi bir seçim olmayacaktır. Onun yerine canlı renkler ya da soft renklere yönelmek daha akıllıca olacaktır.

Mobilya Seçimi

Oturma odasında, en az koltuk seçimi kadar, mobilya seçimi de önemlidir. Konsol, televizyon ünitesi, sehpa gibi çeşitli mobilya ürünlerinin kullanıldığı oturma odalarında, modern ve işlevsel mobilyalar öncelikli olmalıdır. İçerisinde birçok raf bulunan bir konsol, hem üzerinde televizyona yer açar hem de birçok eşyanın depolanmasını sağlayarak, oturma odasında dağınık bir görünüm oluşmasını engeller. İşlevsellik de aynı şekilde çok önemlidir. Hem sehpa hem de puf olarak kullanabileceğiniz bir sehpa, fazladan oturma alanı sağlar. Böylece misafirleriniz geldiğinde, ekstra bir koltuğunuz olmuş olur.

Duvarların Renkleri

Oturma odası dekore ederken dikkat edilmesi gerekenlerden biri de duvarların renkleridir. Özellikle söz konusu küçük bir oturma odası olduğunda, duvarlarda kullandığınız renkler de iki kat önemli hale geliyor. Koyu renkli duvarlar, oturma odanızda basık ve dar bir his yaratabilir.

Aksesuar Ürünleri

Oturma odasını aksesuarlarla doldurmak, en çok yapılan yanlışlardan biridir. Oysa, genellikle rahatlamak ve keyifli vakit geçirmek için oturduğumuz bu odada, sadelik ve rahatlık ön planda olmalıdır. İhtiyacınız dışında, fazla aksesuar kullanmamaya özen gösterin.

Tekstil Ürünleri

Perde ve halı da oturma odasında ilk göze çarpan detaylardan biridir. Perde, çok yoğun desenli ve çok dikkat çekici renklerde olmamalı ve mutlaka güneş ışığını içeri alan bir model olmalıdır. Oturma odanızın genelinde soft renkler kullandıysanız, perde ve halıda biraz daha canlı renklere yönelebilirsiniz.

Modern Ya Da Klasik

Oturma odası denince gözümüzde genellikle modern bir tarz canlansa da, klasik dekorasyondan hoşlanıyorsanız, modern detayların dışına çıkarak, klasik bir kullanabilirsiniz. Yine de, küçük bir oturma odanız varsa, daha modern seçimler yapmanızı öneriyoruz.

1. Bunlar güzel öneriler fakat acaba halihazırda dekore edilmiş bir evi nasıl daha iyi dekore edebiliriz bununla ilgili bir öneriniz var mı? Mesela ben size salonumu atsam bana fikir verebilir misiniz?