Oturma Odasını Yenilemek İçin 8 Öneri

Oturma odası dekorasyon önerileri

Oturma odanızın eski görünümünden sıkıldınız mı? Yaşadığınız mekana daha yeni bir görünüm vermek için birkaç değişiklik yapmak iyi bir fikir. Tek yapmanız gereken, bunun doğru yapılmasını sağlamaktır. Sade ancak son derece etkili stratejiler kullanarak oturma odası dekorasyonunuza yenilik getirmenin 8 basit yolu ile sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1. Pencerelerinizi odak noktasına dönüştürün.

Sandalyeleri yalnızca masanın etrafında tutmak yerine, mekana biraz Paris tarzı katmak için, onlardan bazılarını pencerenin önüne konumlandırabilirsiniz. Bu, oturma odanızın konforunda açık hava manzarasının keyfini çıkarmanızı sağlar.

2. Kütüphanenize bir miktar renk katın.

Kitaplığın içini boyamaya ne dersiniz? Yapacağınız bu yenilik, mekana parlaklık ve sıcaklık getirir. Bunun için popüler bir renk seçeneği olarak pembeyi tercih edebilirsiniz. Pembe, kitaplığınıza neşeli bir görünüm ve canlı bir his katar.

3. Koltukları yastıklarla yenileyin.

Yastıklar, biraz renk ve çeşitlilik getirerek oturma odası dekorasyonunu değiştirmek için ekonomik bir seçenek sunar. Büyük yastıklar, bu işi küçüklerden daha iyi yapar. Ayrıca birkaç yumuşak dokulu ve soft renkli koltuk örtüsü kullanmak da mekana renk katmak için iyi bir fikir olacak.

4. Çekmecelerin kulplarını değiştirin.

Oturma odanızda bulunan televizyon sehpasının ya da şifonyerin görünümünden sıkıldıysanız, onu yenilemek için oldukça ekonomik ve pratik bir önerimiz var; çekmece kulpları. Bunun için yapı marketlere bir göz atın ve pahalı görünümlü kulplar tercih edin. Altın ya da gümüş kaplamalı olanları tercih edebilirsiniz. Bu küçük değişim bile, oturma odası dekorasyonuna yenilik katmanıza çok faydalı olacak!

5. Çiçekli bir dokunuş ekleyin.

Oturma odasına yeni bir hava katmak için evin mekana biraz çiçek katın. Sehpanın üzerine renkli bir saksıda beyaz çiçekler yerleştirebilir, duvarda çiçek temalı bir tablo kullanabilir ya da çiçek desenli minderler kullanabilirsiniz.

6. Aydınlatmayı değiştirin.

Oturma odanızda daha şık bir görünüm yaratmak için standart lambaları, birer tasarım ürünü olan aydınlatma seçenekleri ile değiştirin. Oturma odanızda daha zarif bir his yaratmak için zemin lambaları ve masa lambalarını kullanmayı da bir düşünün.

7. Mekana anılarınızı yerleştirin.

Salonda, oturma odasında ya da yatak odasında anılardan oluşan bir galeri duvarı yaratmak yeni moda olmadı; aslında modası çok eskilere dayanıyor. Oturma odanızın duvarlarında favori aile fotoğraflarınızı ya da gittiğiniz, o unutulmaz konserin biletlerini, seyahat biletlerinizi gibi anıları kullanmak, mekana yaşanmışlık katmak için harika bir yoldur. Tutarlı bir görünüm yaratmak için aynı renkte çerçeveler seçin ya da belirli renk ve boyutlarda çerçevelerle karıştırın.

8. Doğanın dokunuşunu ekleyin.

Oturma odanıza küçük bir dokunuş eklemek bile, mekanı daha canlı hissettirir. Saksı bitkileri, çiçek desenli bir tablo, kütük sehpa, yeşil ve mavi renkli mobilya ve aksesuarlar, oturma odası dekorasyonuna doğanın detaylarını eklemenin harika bir yoludur.

1. Çok büyük bir oturma odam yok, o yüzden duvarlara fotoğraf asmak istesem de biraz düşünüyorum acaba alanı iyice kısıtlar mı diye. Siz ne önerirsiniz, boş mu bırakayım yoksa ne şekilde asabilirim?