Rustik Dekorasyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Rustik, dekorasyon dünyasında birçok farklı anlama gelebilir ve bunların çoğu iyi olarak algılanmaz. Rustik dekorasyon, kendi evinizde sahip olmak istediğiniz son tarz olabilir. Ancak rustik ev dekorasyonunu, yaşadığınız mekana şık ve güzel bir şekilde getirmenin yolları da vardır. İster orman içinde bir ev, ister şehir merkezinde modern bir eviniz olsun, evinizde mutlu olmanızı sağlayan rustik bir stil yaratabilirsiniz. Nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, salon ve oturma odası için bu yazımızda 9 farklı rustik dekorasyon fikirlerine göz atabilirsiniz…

Mekanda rustik bir tarz yaratmaya gelince, renk düzeninin, alanın duygusu üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Kahve, yeşil ve gri gibi doğada bulunan renkleri seçmek, tüm mobilya seçenekleriniz teknik olarak “rustik” olmasa bile, doğayı yansıtmak için etkili bir yoldur.

Ahşap zemin, rustik ev dekorasyonu için tercih edilen seçeneklerin başında gelir; ancak bazen de bu tek seçenek değildir. Sahip olduğunuz zemini doğal dokulu bir halı ile örtülerek alanınıza rustik bir renk ve doku kazandırabilirsiniz.

Perde, kattığı sıcaklık ve samimiyet hissi eklediği için evdeki her oda için ev dekorasyonunda önemli bir rol oynar. Oturma odanızda rustik bir tarz yaratmak için, uzun ve desenli perdeler tercih edebilirsiniz. Böylece başka bir şey asmak zorunda kalmadan ilgi uyandırabilirsiniz.

Desenlerden bahsetmişken, klasiklerin biraz dışına çıkmayı deneyebilirsiniz. Doğayı yansıtan mavi ve yeşil renk tonlarını, koltukların üzerindeki yastıklarda tercih edebilirsiniz. Bu yastıklar dekorasyonda rustik tonlar yaymanızı sağlar.

Yakından baktığınızda rustik dekorasyon, daha az mobilya yerine daha fazla mobilyanız olduğunda olur. Mümkün olduğu kadar oturma alanı eklemek, mekanda rahatlığı arttırır ve ailenizi ve tüm arkadaşlarınızı ağırlamanızı kolaylaştırır.

Rustik ev dekorasyonu yaparken, bazı klasik parçaları da oturma odanıza eklemekten korkmayın. Sehpa ya da sandalye seçiminde, klasikleri tercih edebilirsiniz.

Rustik oturma odası dekorasyonu yaratmak istiyorsanız, tercihinizi böyle bir koltuktan yana kullanabilirsiniz. Bu tarz bir tasarım, biraz çiftlik evini anımsatsa da, bu kumaşlar kullanıldığı alana rahat bir his kazandırır. Ayrıca evinizde çocuk ya da kedi köpeğiniz varsa, izlerini temizlemesi de daha kolay olacaktır. Beyazın sadeliğini, doğal tonlarla buluşturmak iyi bir fikir olacak.

Salonunuzda rustik bir sanata yer vermek, dekorasyonun tamamlayıcısı olaca. Bunun için, doğadan çıkıp gelmiş gibi görünen bir ayının resmi olabilir. Orman hayvanlarının resmi ya da arka planda bir geyiğe yer veren peyzaj resimlerini de tercih edebilirsiniz. Daha yumuşak bir seçim olacak ama bu rustik sonuçtan memnun kalacaksınız.

Oturma odanızda aile fotoğraflarınıza yer verdiğiniz bir anı duvarı oluşturmak istiyorsanız, aralara biraz da doğayı ve hayvanları serpiştirebilirsiniz. Böylece daha rustik bir hava yaratacaksınız. Bu dağınık görünüm, oturma odanızdaki diğer doğal tonlar ile iyi bir uyum yakalar. Sonuçtan memnun kalacaksınız!

1. Rustik rustik diyorlardı da nasıl oluyor demiyorlardı 😀 Doğal görünüyormuş, ben beğendim. Evimde uygulamam zor olabilir şu an için, kökten değiştirmem gerekir ama belki bir dönem yapılabilir güzel bir tarz

• Rustik dekorasyon için komple değişiklik yapmadan da küçük aksesuarlarda, sehpa gibi mobilya gruplarında kullanabilirsiniz.