Salon Dekorasyonunda En Trend Kitaplık Modelleri

Kitap okumayı seven biri olarak kitaplık evimde kullanmaktan en çok zevk aldığım mobilya diyebilirim. Kitaplıkların ev de en uygun dekore edildiği yerin salon olduğunu düşünüyorum.Çünkü evimizde en geniş oda elbette salon. Bu yüzden kitaplığı salonda dekore etmek diğer odalara göre çok daha kolay.

Yeni bir kitaplık alacaksanız yada evinizdeki kitaplığı nasıl dekore edeceğinizi düşünüyorsanız, salon dekorasyonunda en trend kitaplık modellerini sizler için derledik. Umarım işinize yarar 🙂

Salonunuz yeterince büyük değilse Tv ünitesi kitaplık birlikte olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Fotoğraftaki dekorasyonda olduğu gibi bir kısmını kitaplık bir kısmını da aksesuarları koymak için kullanabilirsiniz.

Ağırlıklı olarak açık renk mobilyalar kullandıysanız siyah renk bir kitaplık kullanabilirsiniz. Salonda dekore etmek için şekildeki gibi köşe duvarı değerlendirebilirsiniz.

Yine salonu küçük arkadaşlar için öneri, televizyon sehpasının üst kısmında şekildeki gibi raflar kullanarak güzel bir kitaplık yapabilirsiniz.

Kitaplığınızı dekore etmek için salonunuzda oluşan ölü alanları kullanabilirsiniz. Örneğin koltuğunuz arkasına konsolu koymuşsanız üst kısmına şekildeki gibi uzunlu kısalı farklı boydaki raflar kullanarak kitaplarınızı dekore edebilirsiniz.

Kitaplığınızın kıyıda köşede durmasını istemiyorsanız en uygun koltuk arkasında bulunan duvara sabitlemeyi deneyebilirsiniz.

Ev sahibiyseniz, salonunuzda kitaplık için yeterli alan yoksa ve şekildeki gibi bir duvar varsa salonda, güzel ve kullanışlı bir dolap yaptırabilirsiniz.

Tv ünitesi ve kitaplık olayını birlilte çözebileceğiniz bir başka alternatif dekorasyon fikri.

Ben kitaplığımı kendim yaparım diyenlere 🙂 Kitaplık için fazla bir bütçem yok diyorsanız bu ahşap kasalardan kitaplık fikri tam size göre.

Salonunuzda ayrıca bir okuma alanı dekore etmek istiyorsanız salonu ikiye bölün. Televizyonun olduğu alana koltuk takımınızı yerleştirin. Pencere önüne ise kendiniz için güzel bir okuma alanı dekore edin. Kitaplığınızı bu alanda bulunan duvara sabitleyebilirsiniz.

Modern ve sade bir dekorasyon istiyorsanız beyaz bir kitaplık düşünün. Kare bir salonunuz ve tek bir duvarda pencereniz varsa kitaplığınızı Tv ünitesini koyduğunuz duvarın tam karşı duvarında dekore edebilirsiniz.

Salonda şömine tercih ettiyseniz şekildeki gibi eni dar boyu uzun 2 kitaplık kullanabilirsiniz.

Büyük bir salona sahipseniz kitaplık seçiminde elbette daha özgürsünüz. Salon dekorasyonunda özgün kitaplık modellerini tercih edebilirsiniz.

Salonunuza uygun özel bir kitaplık yaptıracaksınız şekildeki gibi dolap ve kitaplık birlikte olan güzel bir model düşünebilirsiniz. Hatta dolap kısımların kapaklarında renk seçimini koltuklarınıza paralel tercih edebilirsiniz.

Gri kanepe, siyah ve sarı tekli koltuklarla dekore ettiğiniz bir salonda siyah bir kitaplık tercih edebilir, kitağlığınızı gri kanapenin arkasındaki duvara sabitleyebilirsiniz.

Salonunuzda büyük bir kitaplığınız varsa üst raflara ulaşmak için dekorasyonunuza uygun bir merdiven kullanmayı ihmal etmeyin. Bu sayede üst raflara rahatlıkla ulaşabilir aynı zamanda salon dekorasyonuna farklı bir ambiyans katabilirsiniz. Tabi aydınlatmayı unutmayalım şekildeki gibi spot lambalar tercih edebilirsiniz.

Bu kitaplıkta en çok hoşuma giden düzensiz raflar. Salona eğlenceli bir hava katmış sizce de öyle değil mi?

Zeminde kullanılan parke rengi ve duvarları tamamlayan kitaplık raflarıyla salon dekorasyonunda hoş bir ahenk elde edilmiş. Kahve ağırlıklı dekorasyonda mor bir L koltuk oldukça güzel görünüyor.

Niş uygulamalarını beğeniyorum. Kitaplıkları dekore etmek için iyi fikir gibi görünüyor.

Bu yazıda ki en çok beğendiğim salonlardan biri. Beyaz ve sıcak ahşap renklerinin ağırlık kullanıldığı mobilyalar ve tüm duvarı kaplayan görkemli bir kitaplık! Bu tarz büyük kitaplıklarda merdiven kullanmak gerekiyor. Evde çocuk varsa açıkçası pek güvenli olamayabilir.

Pencere altındaki boşlukları doldurmanın en güzel yolu kesinlikle kitaplık eklemek.

Pencere altında bulunan duvarı kullanışlı hale getirmenin bir başka yolu. Bu tarz kitaplıkları çocuk odalarında kullanılan şu sıralar trend olan montessori kitaplıklara benzetiyorum. Bence bu tarz bir salonda oldukça iş görüyor.

Sizde benim gibi kitap okumayı çok seviyorsanız güzel bir kitaplık edinin ve sevdiklerinizi teşviklemek adına salonunuzda dekore edin. Gerçi bu sıralar benim ufaklık pek okutmuyor 🙂 Salon dekorasyonuna dair daha fazla öneri görmek isterseniz salon dekorasyonu başlıklı kategorimizdeki diğer yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

1. Salonda boydan boya kitaplık yerine belli bir kısmı olabilir. Zaten boydan boya olsa bile o kadar kitap okuyan sayısı maalesef on bin de birdir 🙂

2. 3. Görsel tam olarak beni yansıtıyor diyebilirim. Müziğin ve kitapların hayatımda ayrı bir yeri var fakat kitaplarım şu an kutularda en kısa zaman içinde bütçe ayırarak öylesine harika dekoratif bir düzen ayarlamak istiyorum.

• İnşallah içinize sinen bir kitaplık modeli elde edebilirsiniz. Kitaplığınızı yapar yapmaz tecrübelerinizi bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

3. Kitaplıklar salonları güzelleştiren mobilyalar ve rengarenk kitaplarla salona bir hareket de katıyor. Ben boydan boya olanları seviyorum ama kasalardan kitaplık yapma fikri de baya hoşuma gitti.