Şömineli Yatak Odası Dekorasyonu Fikirleri

Kimse itiraz etmesin, yatak odası dekorasyonunda, şirin bir tasarıma sahip bir şömine kadar sevimli, sıcak ve rahatlatıcı bir şey yok. Yatak odasında romantik atmosferi doruk noktasına ulaştırmaya yeterli olan şömine; sonuç olarak lüks ve klasik zarafet duygularını uyandırır. Okulda ya da iş yerinde geçen telaşlı bir günün ardından kendinize harika bir kaçış alanı arıyorsanız, şömineli yatak odası dekorasyonu iyi bir seçim olacak!

Şöminenin yatak odaları, oturma odaları ve mutfaklar için şık bir tamamlayıcı olması çok eski değil. Şimdilerde yatak odası dekorasyonuna iyi konumlandırılmış bir şömine eklemek oldukça şık ve zevkli bir seçim. Bununla birlikte bir şöminenin, özellikle önünde sarılıp uyumak için cazip bir ortam yaratması kadar, doğru tamamlanması da önemli. Neyse ki şöminenin üzerinde kullanacağınız doğru süslemeler ile bu boşluğu doldurabilirsiniz.

Klasik tarzda mumlar, bir Afrikalı ya da Hintli resim gibi bir sanat eseri; şöminenin genel görünümünü dekore etmek için hangisini seçerseniz seçin, şömineli yatak odası dekorasyonu tarzınızı yansıtmak için iyi bir seçim olacak. Alternatif olarak; özellikle kadınlar için aynanın öne çıkmasını isteyenler için şömineyi, aynanın ya da televizyonun altına konumlandırabilirsiniz. Bunun dışında, porselen vazodaki taze çiçekler de minimalist ve trend havayı ortaya çıkarmak için kullanılabilir.

Şömine İle Yatak Odası Dekorasyonu

Bir şömine, çiftlerin odalarında romantik bir ortam yaratmak, genç odalarında da trend havaya daha klasik ve şık bir hava katmak için iyi bir seçimdir. Yatağın karşısına, televizyonun altına konumlandıracağınız şöminenin önünde şık bir kilim kullanarak, dilediğiniz zaman şöminenin önünde kitap okumak ya da dinlenmek için vakit geçirebilirsiniz.

Şömineler, yalnızca klasik dekorasyonda değil, modern dekorasyonda da artık sıkça kullanılıyor. Yatak odasında duvar dekorasyonunu tamamlamak için kullanabileceğiniz bir elektrikli şömine, her zaman şık ve zarif bir görünüm yaratır.

Yatak odasında kullanacağınız şöminenin hangi detaylar ile tamamlanacağı da önemlidir. Rustik bir dekorasyona sahipseniz, şöminenin üzerinde ahşap bir tabla ve üzerinde ahşap çerçeveli bir ayna ve şık dekoratif saksılar kullanmak iyi bir fikirdir.

Şömine kullanımı, genç odaları için de iyi bir seçimdir. Özellikle genç kız odalarında, hem rustik hem de göz alıcı bir görünüm yaratmak için, şömineli yatak odası dekorasyonu tercih edebilirsiniz.

Büyük bir yatak odanız varsa, yatak odanızda büyük bir şömine kullanabilirsiniz. Önüne konumlandıracağınız şık bir berjer, şömine önünde kahve yudumlarken bir yandan da kitap okumak için iyi bir seçenek sunuyor.

Şömineler, lüks yatak odası dekorasyonunda da karşımıza çıkıyor. Ahşap zeminler ve yüksek tavanlara ek olarak, şöminenin olduğu duvarda da doğal taş kaplamalarından yardım alarak, hem lüks hem de göz alıcı bir yatak odası dekorasyonu elde edebilirsiniz. Şömineli yatak odası dekorasyonu için dilerseniz galerimize de göz atabilirsiniz…

1. Allah aşkına bu nasıl paylaşım böyle… Belki de tek hayalim gerçek şömineli bir evde oturmak ama siz bir de şömineyi yatak odasına getirerek beni can evimden vurdunuz 🙂 İnş bir gün hayalim gerçekleşir demekten başka elimden bir şey gelmiyor.

2. Nerede bizde böyle şömineli odalar. Salonda bile yok, yatak odasında nasıl olsun 🙁 Cansu hanımın da dediği gibi oldu mu gerçek şömine olsun, sahtesini istemeyiz 😀

• Demi olacaksa madem en doğalı olsun 🙂 Odunumuzu atalım, ayaklarımızı uzatalım ohhh sıcacık 🙂 Gerçi bahar geldi hayalleri seneye kışa bırakalım 🙂

3. gerçekten romantik yatak odası tasarımları benim merak ettiğim bu şömine için önceden evin buna müsait mi olması gerekiyor yoksa sonradan da eklenebiliyor mu ya da aynı görünüme benzer bir şey elde etmek için ne kullanmalıyım