Teneke Kutularından Geri Dönüşüm Projeleri

Geri dönüşüm projeleri

Geri dönüşüme önem veren bir site olarak yeni bir proje ile karşınızdayız. Bugün boş teneke kutularını nasıl değerlendirebileceğimizi göstereceğiz. Boş konserve kutularını temizleyip onları boyayarak birer ev eşyasına dönüştüreceğiz. Kimisini makyaj malzemelerimizi koymak için, kimisini de evlerimizi süsleyen birer dekorasyon aracı olarak kullanacağız. Sizler için seçtiğimiz boş teneke kutularından geri dönüşüm projelerini yapmak oldukça kolay. Bu geri dönüşüm fikirlerini denemeniz için çok yetenekli olmanıza gerek yok.

Teneke Kutudan Makyaj Organizeri

Teneke Kutusundan Organizer

Boş konserve kutusunu temizleyip istediğiniz renge boyadıktan sonra makyaj malzemelerini sakladığınız bir kutu olarak yatak odanızda kullanabilirsiniz.

Konserve Kutusundan Masa Aksesuarı

Konserve kutularından geri dönüşüm fikirleri

Boş konserve kutularından yemek masanız için masa aksesuarı yapabilirsiniz. Örneğin oları yemek odası dekorasyonuna uygun boyayıp içerisine çiçekler koyarak masanızda dekore edebilirsiniz.

Teneke Kutudan Vintage Süslemeler

Konserve kutusunu süsleme

Boş teneke kutuları boyayıp eski yada artan dantel parçalarını üzerine yapıştırarak ev dekorasyonunda vintage süslemeler yapabilirsiniz.

Teneke Kutulardan Şişe Organizeri

Teneke kutudan organizer

Şarap şişelerinizi saklamak için teneke kutularını kullanabilirsiniz. Hem yapmak oldukça da kolay. Kutuları şekildeki gibi birbirlerine tutkal ile yapıştırmanız yeterli.

Teneke Kutuları Artık Banyonuz İçin Düzenleyici

Geri dönüşüm projeleri

Boş teneke kutularını boyayıp dekupaj tekniği uygulayarak banyonuzda havlularınızı koymak için birer düzenleyici olarak kullanabilirsiniz.

Teneke Kutularından Dikiş-Nakış Düzenleyicileri

Teneke kutudan saklama kutusu

Konserve kutularını zevkinize uygun boyayıp süsleyerek malzemelerinizi saklamak için kullanabilirsiniz. Örneğin dikiş malzemelerinizi sakladığınız bir kutuya dönüştüreceksiniz kutunun dışına şekildeki gibi düğmeler yapıştırarak süsleyebilirsiniz.

Teneke Kutularından Renkli Kalemlikler

Teneke kutudan masa kalemliği

Teneke kutularından çalışma masanız için renkli kalemlikler yapabilirsiniz.

Konserve Kutularından Vintage Düzenleyiciler

konserve kutusundan organizer

Konserve kutularını, farklı şekillerde süsleyerek vintage organizerler elde edebilirsiniz. Kimisini boya malzemelerinizi koyduğunuz düzenleyici olarak kullanırken kimine de dikiş malzemelerinizi koyabilirsiniz.

Teneke Kutularından Renkli Saksılar

Teneke kutularından saksı

Teneke kutularını boyayarak bahçenizde, balkonunuzda saksı olarak kullanabilirsiniz. Örneğin, bahçenizde boş bir duvarınız varsa saksıları şekildeki gibi asarak bahçe dekorasyonunda farklılık yaratabilirsiniz.

Teneke Kutularıyla Eğlenceli Süslemeler

teneke kutu süsleme

Teneke kutularını farklı şekillerde boyayıp, uçlarına boncuklar, çatal, bıçak ve kaşıklar asarak eğlenceli birer dekorasyon aracına dönüştürebilirsiniz. Bahçesinde, balkonunda çılgın aksesuarlara yer vermek isteyenler için güzel bir geri dönüşüm projesi.

Konserve Kutularından Çim Saksılar

konserve kutusundan saksı

Konserve kutularının dışını boyamak yerine şekildeki gibi yapay çimlerle süsleyerek saksılara dönüştürebilirsiniz.

Teneke Kutulardan Mutfak Düzenleyicileri

Konserve kutusundan organizer

Teneke kutularının dışına sudan etkilenmeyen desenli yağlı kağıtlar yapıştırarak mutfak düzenleyici olarak kullanabilirsiniz.

Konserve Kutularından Lavabo Düzenleyicileri

geri dönüşüm projesi

Teneke kutularının dışına artan kumaş parçalarınızı tutkal ile yapıştırarak lavabonuzda tuvalet kağıtlarınızı koymak için birer düzenleyici yapabilirsiniz.

Boş Teneke Kutularından Mumluk

teneke kutudan mumluk

Boş teneke kutularını çivi le farklı şekillerde delerek mumluk yapabilirsiniz. Hatta bu kutuları sevdiğiniz renklere boyayarak daha dekoratif hale getirebilirsiniz.

Konserve Kutularından Çocuk Odası İçin Düzenleyici

geri dönüşüm fikirleri

Boş konserve kutularını çocuklarınızın hayal dünyasına özgü karakterlere boyayarak çocuk odasında kullanabileceğiniz düzenleyicilere dönüştürebilirsiniz.

Teneke Çim Adamlar

geri dönüşüm projeleri

Teneke kutularından çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz güzel bir etkinlik. Bu kutulardan teneke çim adamlar yapabilirsiniz. Bir çok eşyanızı değerlendirebileceğiniz farklı geri dönüşüm fikirleri görmek isterseniz geri dönüşüm projeleri başlıklı kategorimizdeki yazıları inceleyebilirsiniz.

1. Salça kutularından kumbara yapmıştım. Fakat kes, zımparala olarak düşünmeyin. Neredeyse 2 gün uğraşmıştım ama muazzam bir şey ortaya çıkmıştı.

2. Dikiş, nakış işiyle fazlasıyla ilgileniyorum. Çok fazla boş zamanım var sanırım bugünümü sizin sayenizde teneke kutulardan dikiş, nakış düzenleyici ile harcayacağım.

3. Ben hepsini atıyordum, artık atmam. İçlerine çiçek ekerim saksı yaparım, çok güzel gözüküyor saksılar. Rengarenk de boyamışlar, muhteşem. Geri dönüşüm projeleri her zaman eğlenceli oluyor, tebrik ederim düşünenleri 🙂