Yaparken Eğlendiren 15 Kendin Yap Projesi

2047

Boş zamanlarınızı daha etkin kullanmaya ve keyifli hale getirmeye ne dersiniz? Cevabınız evetse doğru yerdesiniz. Bugün sizler için yaparken eğlendiren kendin yap projelerini bir araya getirdik. Hoşunuza giden projeyi seçin ve başlayın. Hatta bu projeleri çocuklarınızla birlikte yapabilir, zamanlarını daha verimli kullanmalarını sağlayabilirsiniz.

1.Şişelerle Masanızı Güzelleştirin

Boş cam şişelerin etiketlerini temizleyin ve şekildeki gibi ister canlı ister yapay çiçekler koyarak masanızda dekore edin.

2. Eski Tekerlekten Sehpa Yapın

Eski tekerlek, eski bir sehpa, yapıştırıcı ve hasır ip kullanarak eviniz için dekoratif bir sehpa yapabilirsiniz. Cam yada ahşap yuvarlak bir sehpanın üst kısmına tekerleği yapıştırın daha sonra ipi sararak yapıştırın. Dilerseniz sehpanın ayaklarını dekorasyonunuza uygun boyayarak kullanabilirsiniz.

3. Biraz Yaratıcı Olun

Saksı yapmak için saksılardan ilham alabilirsiniz. Farklı boydaki saksıları boyayıp şekildeki gibi değişik karakterler ortaya çıkartabilirsiniz. Sonrasında bahçenizin en güzel yerinde içerisine çiçekler ekerek dekore edin.

4. Paletten Çocuğunuz İçin Bir Çadır Yapın

Bahçede yada çocuk odasında çocuğunuz için eğlenceli bir çadır yapmaya ne dersiniz. Hatta bu etkinliği onunla birlikte yapmak daha keyifli olabilir.

5. Ekim Alanlarınızı Renklendirin

Bahçenizde bir ekim alanınız varsa ektiğiniz bitkilerin adlarını renkli taşlara yazabilirsiniz. Tabi ki önce güzel taşlar bulmanız gerekiyor. Sonrasında ise boyayıp kurumasını beklemeniz gerekir. Ve son adım ince uçlu keçeli kalemle bitkilerinizin adlarını yazın.

6. Çocuğunuz Yada Kendiniz İçin Bir Salıncak Yapın

Çocuklar salıncakları sever. Çocuk odasına, balkona yada bahçenize güzel bir salıncak yapabilirsiniz.

7. Ev Dekorasyonunda Sevimli Hayvanları Kullanabilirsiniz

Ev dekorasyonunda farklılık yapmaya ne dersiniz? Yeniliklere ve orijinal fikirlere açıksanız bu tarz bir kendin yap projesi tam size göre. Kalın aynı boy ahşap parçaları, ahşap boyası ile boyayın sonrasında ise sevdiğiniz hayvanları çizin ve dekore edin. Hatta renkli kumaşlarla onlara biraz mizah yükleyebilirsiniz. Bu etkinlik çocuklarla yapmak için çok uygun.

8. Bahçenizi Taşlarla Renklendirin

Taş saksı yapmak biraz zahmetli olabilir. Çünkü çimento harcı hazırlamanız gerekiyor. Bu yüzden hazır taş saksı almayı deneyebilirsiniz. Yada bu tarz saksılarınız varsa onları boyayarak şekildeki gibi bahçenizde dekore edebilirsiniz.

9. Yumurta Kabuklarından Mumluk Yapabilirsiniz

Yumurta kabuklarından mumluk yapmayı düşünüyorsanız yumurtaları kırarken biraz özen göstermeniz gerekiyor. Sonrası ise çok kolay onları boyayın. Boyanız kuruyunca ister hazır küçük mumlar isterseniz de kendinizin yaptığı mum ile yumurta kabukların içini doldurun ve dekore edebilirsiniz. Mum yapmak için evde mum yapımı başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

10. Mumluklarınızı Renkli Keçelerle Süsleyin

Renkli keçelerden farklı şekiller yaparak mumluklarınızın altında şekildeki gibi dekore edebilirsiniz.

11. Fincanlarla Bir Çılgınlık Yapın

Fincanları mutfağınızda farklı şekilde dekore ederek mutfak dekorasyonuna farklı bir hava verebilirsiniz.

12. Kediniz İçin Eğlenceli Bir Yatak Yapın

Böyle bir yatak için ihtiyacınız olan malzemeler, eski bir tişört, kare karton, makas, iki tane tel askı ve bant.

13. Kartonlardan Organizer Yapın

Dağınıklığı ortadan kaldırmak için en güzel araç organizer. Peki almak yerine kartonlardan organizer yapmaya ne dersiniz. Hem ucuz hem de oldukça pratik. Karton, renkli desenli kağıtlar, makas ve kuvvetli bir yapıştırıcı ile bu tarz organizerler yapabilirsiniz.

14. Ahşap Kasaları Oyuncak Kutusuna Dönüştürün

Ahşap kasalara tekerlek takarak çocuklarınızın oyuncak kutusuna dönüştürebilirsiniz. Hatta kitapları için portatif bir kitaplık gibi de kullanabilirsiniz.

15. Çocuk Odası İçin Renkli Organizerler Yapın

Ahşap kasaları kullanabileceğiniz gibi plastik meyve kasalarını da organizer olarak kullanabilirsiniz. Hatta şekildeki gibi duvara farklı şekillerde monte edebilirsiniz. Çocuğunuzun oyuncak ve kitaplarını koymak için güzel ve pratik bir fikir. Boş zamanlarınızı değerlendirebileceğiniz daha fazla proje görmek isterseniz kendin yap kategorimizdeki diğer yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

1. Son zamanlarda bana ne oldu bilmiyorum ama diy tarzı resim ve videolar izlemeye başladım. Öyle ki Facebook’ta diy kategorisindeki bütün sayfaları takip ediyorum 🙂
    Sizin de paylaşmış olduğunuz örnekler gayet hoş ve kaliteli…

• Sizlerden bu tarz güzel yorumlar gelince motive oluyoruz ?. Merak ettiğiniz uygulamalar sitemizde yetersizse bizlerle paylaşırsanız bu yönde yazılar düzenleyebiliriz.

2. Kendin yap tarzı şeyleri çok beğeniyorum. İnternette işim gücüm bunlara bakmak. Sayfanızı da beğenerek takip ediyorum ama video koymanızı da öneririm.

3. 4 Gün önce paletten çocuk fikrini denemiştim ve sizin ki kadar güzel olmasa da kendime ait güzel bir parça yaptım. Güzel bebeğim çok eğleniyor içinde. Sizlere nasıl ulaştırabilirim?

4. Harika şeyler yapmışlar. Ekip dikmeyi çok sevdiğim için ben de bahçem olmasa da saksılarımın dibine taşlarla isimlerini yazacağım kesinlikle. Ve sanırım saksılarıma bir de minyonlu olanlardan ekleyeceğim 😀