Yatak Odası Dekorasyonunda Renk Seçimi

Yatak odası dizayn ederken dikkat edilmesi gereken konulardan biri de renk seçimidir. Mobilyalar, aksesuarlar, perdeler ve duvarlar için tercih edeceğiniz renkler, yatak odası dekorasyonu için oldukça önemli. Özellikle küçük ya da dar bir yatak odanız varsa, yatak odası dekorasyonunda renk seçimi de daha önemli hale geliyor.

Yatak Odası Dekorasyonunda Renk Seçimi 1

Yatak odasının duvarlarında soft renkleri tercih etmek doğru bir seçim. Özellikle küçük bir yatak odanız varsa, duvarlarda açık renklere yönelerek mekanın basık ve küçük görünmesini engelleyebilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyonunda Renk Seçimi 1

Dekorasyon trendlerinde turkuaz son yıllarda öne çıkan bir seçim. Yatak odanızın duvarlarında modern ve şık bir görünüm yaratmak istiyorsanız tercihinizi turkuazdan yana kullanabilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyonunda Renk Seçimi 1

Yatak odası dekorasyonlarında en çok karşılaştığımız renklerden biri de mavi. Mavinin farklı tonlarını perdeler, aksesuar ve duvarlarda kullanarak uyumlu ve sakin bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyonunda Renk Seçimi 1

Siyah ve beyaz ikilisi; moda ve dekorasyon dünyasının ayrılmaz ikililerinden. Siz de yatak odanız için perde ya da nevresim takımı seçiminde tercihinizi bu ikiliden yana kullanabilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyonunda Renk Seçimi 1

Yeşil ve kahve kombinasyonu, klasik dekorasyonda sıkça kullanılıyor. Yatak odanızda klasik ve şık bir hava yaratmak için siz de bu ikiliden yararlanabilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyonunda Renk Seçimi 1

Yatak odanızda mobilya değişikliği yapmak istiyorsanız, son yılların öne çıkan rengi, moru tercih edebilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyonunda Renk Seçimi 1

Mor sizin için koyu bir seçimse, yatak odası dekorasyonunda renk seçimi için daha açık tonları; lila tonlarını da tercih edebilirsiniz.

Yatak Odası Dekorasyonunda Renk Seçimi 1

Beyaz ve nude tonları da dekorasyonda sıkça kullanılan renk kombinasyonlarından. Özellikle country ve avangart tarzda yatak odalarında bu ikili ile sıkça karşılaşıyoruz.

Yatak odası dekorasyonunda renk seçimi için şu örneklerimizi de inceleyebilirsiniz;

Please enter your comment!