Yemek Odası Dekorasyonu İçin 8 Öneri

Basit ve pratik dekorasyon trendlerimize uyarak, hem aileniz hem de arkadaşlarınız için hoş bir yemek odası dekorasyonu yaratabilirsiniz. Yemek masasından duvarlara, sandalyelerden aksesuarlara kadar bir yemek odasını, evin odak noktalarından birine dönüştüren detaylar ve 8 farklı öneri ile her zaman işinize yarayacak yemek odası dekorasyonu örnekleri bu yazımızda…

1. Renk Katın

Yemek odasında gri ve maviyi bir arada kullanmak, mekana yeni renk şeritleri eklemek için iyi bir seçim. Alanda daha fazla kontrast oluşturmak ve bir renk daha eklemek için turkuaz ya da fuşya gibi daha cesur bir renk tonu tercih edebilirsiniz.

2.Duvarları Yenileyin

Yemek odanızın duvarlarında çizgili bir boya işlemi tercih edebilir ve mekana desen ekleyebilirsiniz. Bu tarz bir duvar detayı, yemek odasını sıkıcı olmaktan kurtaracak, en az salon kadar dikkat çekici bir ortama dönüştürecek. Duvarlarda çizgili bir tasarım tercih edecekseniz, siyah ve beyaz gibi sert geçişler yerine, bej ve krem gibi daha yumuşak geçişli şeritleri kullanmanızı öneriyoruz.

3. Aydınlatmayı Güncelleyin

Endüstri tarzı aydınlatmalar ile yemek odanıza daha modern bir görünüm kazandırabilirsiniz. Şık ahşap bir masa ve hasır sandalyeler gibi doğal mobilyalar ile aydınlatmayı birleştirerek, mekanda dinamik bir görünüm yaratabilirsiniz.

4. Yeni Kılıflar Kullanın

Yemek odanızda, yemek masanızın etrafını süsleyen sandalyelerden sıkıldınız mı? Onları atıp yenisini almak fazlasıyla masraflı olabilir. Onun yerine, döşemeli sandalyeleriniz varsa, kılıflarını değiştirmek, yemek odası dekorasyonunda değişiklik yapmak için kolay bir çözümdür. Yemek odanıza biraz daha sofistike bir görünüm kazandırmak istiyorsanız, odada öne çıkan rengin farklı tonunda kılıflar bulun.

5. Çarpıcı Bir Tavan Oluşturun

Tavan, bir mekandaki beşinci duvardır. Yemek odası dekorasyonunu yenilemek için, odanın tavanına mimari detaylar ekleyerek; benzersiz bir tasarım yaratabilirsiniz. Rustik kirişler ve özel resim içeren kaplamalar ile ilham verici bir tavan yaratın.

6. Fazladan Oturma Alanı Ekleyin

Yemek odanızda, farklı oturma seçeneklerini bir arada kullanarak onları eşleştirin. U şeklinde bir bank ve beraberinde tekli bir koltuğu bir arada kullanarak, hem rahat hem de konforlu bir yemek alanı yaratabilirsiniz. Bu tarz bir yemek alanı, oldukça modern görünecek.

7. Yaratıcı Olun

Yemek odanızda pembe ve yeşil gibi cesur ve tamamlayıcı renklerle yaratıcı bir görünüm yaratın. Yemek odası dekorasyonu için desenli perdeler, gösterişli abajurlar, masanın üzerinde şık vazolar kullanarak, mekandaki yaratıcı tavrı güçlendirebilirsiniz.

8. Desenleri Karıştırın

Modern bir yemek odası dekorasyonunda, sandalye kılıflarından duvar kağıtlarına kadar her detay, uyumlu bir şekilde yaşar. Mekandaki desenleri birbiriyle uyumlu tercih ederek, şık bir görünüm yaratabilirsiniz. Bu karışıma, halı ve perde gibi detayları da ekleyerek, desenlerin uyumunu yemek odanızın odak noktası haline getirebilirsiniz. Fotoğraftaki gibi, tek bir rengin farklı tonlarında desenleri karıştırmak da şık bir seçim olabilir.

1. Fazladan oturma alanı ve renkleri karıştırma fikri çok hoşuma gitti. Bir de aklıma gelmişken acaba hangi tarz salonda nasıl bir aydınlatma kullanılabilir gibi bir içerik yapabilir misiniz?