Yemek Odası İçin El Yapımı Mumluklar

Yemek masanız, konsol yada diğer ünitelerde kullanabileceğiniz el yapımı mumluk modelleriyle hem boş zamanlarınızı değerlendirebilir hem de el emeğiniz ile yemek odası dekorasyonuna katkı sağlayabilirsiniz. İlk mumluk modelimizde misketlerden ilham alıyoruz. Misketlerden nasıl mumluk yapılır birlikte inceleyelim isterseniz.

Misketlerden Mumluk Yapımı

yemek-odasi-icin-el-yapimi-mumluklar

İstediğiniz renklerde misketler ile yemek odanız için orijinal mumluklar yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler, aynı boyutlarda misketler, eski DVD yada CD, kuvvetli bir yapıştırıcı ve metal altlıklı küçük mum.

yemek-odasi-icin-el-yapimi-mumluklar-1

Öncelikle CD yada DVD yi temizliyoruz ve parlak yüzey yukarıya bakacak şekilde çalışma yapacağımız alana koyuyoruz. Misketleri en dıştan başlayarak sırayla yapıştırıyoruz. Yapıştırdığımız misketleri kuruyunca üstüne bir kat daha, sonra tekrar kuruması için bekleyin toplamda dört kat olana kadar bu şekilde devam ediyoruz. Yapıştırdığımız misketler kuruyunca ortasına küçük mumluğu koyarak kullanıyoruz. Dilerseniz alttaki şekildeki resimli anlatımı inceleyebilirsiniz.

yemek-odasi-icin-el-yapimi-mumluklar-2

Portakal ve Karanfilden Mumluk Yapımı

yemek-odasi-icin-el-yapimi-mumluklar-3

Portakal ve karanfilleri kullanarak mumlarınızı yaktığınızda evinize aromalı kokular yayabilirsiniz. Bildiğiniz üzere portakal kokusu duygusal dengeyi sağlarken, karanfil kokusu eklem ve kas ağrılarına iyi gelmektedir. Yani bir nevi evinizde ailenize aromaterapi kaynağı mumluklar yapabilirsiniz.

Kahve Çekirdekleri ve Mumlar

yemek-odasi-icin-el-yapimi-mumluklar-4

Kahve çekirdekleri ve metal altlıklı küçük mumları kullanarak dekoratif mumluklar yapabilirsiniz. İsterseniz küçük porselen tabakları, isterseniz de cam sos tabakları yada cam bardakları mumluk olarak kullanabilirsiniz. Etrafını kahve çekirdekleriyle süsleyerek aromaterapi yapabilir, hem depresyon septomlarını hemde mide bulantılarını azaltabilirsiniz.

Kabuklardan El Yapımı Mumluklar

yemek-odasi-icin-el-yapimi-mumluklar-5

Gıdaların kabukları ile farklı mumluk modelleri yapabilirsiniz. Yumurta kabuklarını ve yumurtalıkları kullanarak şekildeki gibi mumluklar yapabilirsiniz. Mandalina yada portakal kabuklarını kullanarak aromalı mumlar yapabilir yada bal kabağını kullanarak otantik bir mumluk yapabilirsiniz.

Şarap Bardaklarından Mumluk

yemek-odasi-icin-el-yapimi-mumluklar-6

Yemek masalarınızı evinizde bulunan malzemelerle süsleyebilirsiniz. Örneğin mumluk almak yerine şarap bardaklarını ters çevirerek mumluk olarak kullanabilirsiniz. Hatta mümkünse bardakların iç kısmına çiçekler koyarak daha güzel bir masa elde edebilirsiniz.

1. Misketten mumluk yapmak çok orjinal bir fikir. Ben şeyi düşünmüştüm, bu yeni moda ufak mıknatıslar oluyor ya çeşitli şekiller yapılıyor. Ondan mumluk ve vazo yapmayı düşünüyorum.

2. Portakallı olan fikir benim çok hoşuma gidiyor. Hem o koku vs müthiş bir aromatik ortam yaratıyor. Kahve de aynı şekilde, kahve kokusuna da bayılırım. Çok güzel öneriler, çok teşekkür ederim 🙂