Yemek Odası Nasıl Yerleştirilir

Yemek odasına tarzınızı yansıtmak ve farklı bir konsept oluşturarak evinize yeni bir atmosfer katmak istiyorsanız sizin için seçtiğimiz tasarımları inceleyebilirsiniz. Sizler dekorasyon örneklerimizi incelerken bizler de sizin için faydalı olabilecek soruları cevaplayalım isterseniz.

Dekorasyonda Mobilyalar Nasıl Yerleştirilmelidir?

yemek-odasi-nasil-yerleştirilir

• Yemek odasında kullanacağınız mobilyaları yerleştirmeden önce yemek odası için ayırdığınız alanın kaç metre olduğunu ölçün ve bir kağıda kaba taslak çizin.
  • Yemek masası, sandalyeler, konsol, büfe ve diğer yerleştirmek istediğiniz eşyalarınızın ölçülerini alın.
  • Mobilyaların ölçülerine bakarak taslak olarak çizdiğiniz kağıda yerleştirin ve hangi mobilyanın nereye sığdığını hesaplayın.
  • Ölçülerin tam orta noktasına yemek masanızı yerleştirin ve etrafına üniteleri yerleştirin.
  • Yemek masanızın tavanına lambader yada avize kullanarak aydınlatın.
  • Eşyalarınızı yerleştirirken önceliğinizi büyük mobilyalara verin ve daha sonra konsol aynası, tablolar ve aksesuarlar gibi küçük eşyalarınızı yerleştirin.

yemek-odasi-nasil-yerleştirilir-1

• Konsol, büfe, vitrin ve gümüşlük gibi eşyalarınızı duvara paralel değil, hafif açılı ve birbirine bakacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde dizayn ortamın daha ferah olmasını sağlayacaktır.
  • Mobilyalarınızın görünmesini engelleyecek eşyalar yemek odasında bulunmamalıdır. Çünkü bu şekilde bir dekorasyon ortamı dağınık ve kalabalık gösterir.

yemek-odasi-nasil-yerleştirilir-2

• Aynaları yemek masanızın tam karşısına veya yemek odasının en dar olan yerine koymalısınız. Çünkü ayna yemek odasını hem daha büyük hem de daha ferah gösterecektir.
  • Cam aksesuarlar kullanarak camın yansıtma özelliğinden faydalanın.

yemek-odasi-nasil-yerleştirilir-3

Bu maddelere dikkat ettiğiniz takdirde yemek odasını yerleştirmek sandığınız kadar zor değil. Sadece üzerine birazcık düşünmek gerekiyor. Sizler için faydalı olabilecek ve fikir oluşturacak yemek odası tasarımlarıyla devam edelim isterseniz.

Yemek Odası Yerleştirme Örnekleri

yemek-odasi-nasil-yerleştirilir-4

Ferah bir yemek odanız varsa ve aydınlatma problemi yaşamıyorsanız yemek masanızı pencerenizin önüne koyabilir ve yemek yerken manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

yemek-odasi-nasil-yerleştirilir-5

Duvarda ledler ve tavanda şık bir avize kullanarak yemek odasında aydınlatmayı sağlayabilirsiniz. Yemek odası için ayrılan alan dar ve uzunsa dikdörtgen yemek masası tercih ederek fotoğraftaki yemek odası dizaynı gibi yerleştirebilirsiniz.

yemek-odasi-nasil-yerleştirilir-6

Büfe konsolu karşılıklı koyabilir ve ortasına yemek masanızı yerleştirebilirsiniz. Açık renk perdeler tercih ederek ortamın daha ferah görünmesini sağlayabilirsiniz.

yemek-odasi-nasil-yerleştirilir-7

Yemek masanızın karşısına konsolu koyabilir ve üzerine ayna tercik ederek yemek odanızda derinlik yaratabilirsiniz. Maddelerimizde belirttiğimiz gibi cam aksesuarlar kullanarak camın güneş ışığını yemek odasına yansıtmasını sağlayabilirsiniz. Küçük pencereleriniz varsa perde yerine jaluzi tercih ederek yemek odasının daha ferah görünmesini sağlayabilirsiniz. Seçtiğiniz tabloyu hemen konsolun üstüne ve duvarın ortasına değil, uyumlu olan hatlara ve bütünlük sağlayacak eşya ile asabilirsiniz.

yemek-odasi-nasil-yerleştirilir-8

Bank koltuğunuzu salon ile yemek odasının arasına koyarak yemek odasını salondan ayırabilirsiniz. Konsolu duvara sabitlerken koltuk takımınızla yemek masasını birbirlerine bakacak şekilde yerleştirebilirsiniz. Aslına bakarsanız püf noktalar, eşyalarınız arasında sağlıklı geçiş aralıkları bırakmak ve gereksiz eşyalardan uzaklaşmak.

yemek-odasi-nasil-yerleştirilir-9

L koltuğunuzun arkasına yemek masanızı koyabilirsiniz. Böylelikle yukarıdaki yemek odası dekorasyonunda olduğu gibi salon ile yemek odasını ayırabilirsiniz.

yemek-odasi-nasil-yerleştirilir-10

Yada bu yemek odası tasarımında olduğu gibi mobilyalara uygun bir perdeyle salon ve yemek odasını birbirinden ayırabilirsiniz. Yemek odasını duvara sabitlerken konsol ve büfeyi iki yanına koyabilirsiniz. Halınızı dikdörtgen olacak şekilde sererek tamamen yemek masanızın altında kalmasını sağlayabilirsiniz. Yalnız böyle bir dekorasyon yaptığınızda pencerelerde perde kullanmayınız. Çünkü yemek odası ile salonu ayırmak için kullandınız ve tekrar kullanırsanız ortamı çok karanlık ve basık gösterecektir.

yemek-odasi-nasil-yerleştirilir-11

Konsolu yemek odası ile salonu arasına koyarak yemek odasını salondan ayırabilirsiniz. Yemek masanızı konsolun karşısına köşe koltuğunuzu ise duvara sabitleyebilirsiniz. Seçtiğiniz tabloyu yemek masasının karşısına asarak bütünlük yakalayabilirsiniz ve son olarak da şık bir avize ile hoş bir yemek odası dekorasyonu oluşturabilirsiniz.

1. “Açık renk perdeler tercih ederek ortamın daha ferah görünmesini sağlayabilirsiniz.” bunu daha efektif sağlayabilmem için ne tarz bir perde kullanmalıyım? Yemek odam için ne tür bir perde kullansam daha şık gösterir? Ama aynı zaman da yemek odam birazcık dar. Ferah da gözükmesi çok önemli. Şimdiden teşekkürler.

• Yemek odanızın daha ferah görünmesini istiyorsanız, beyaz ve krem gibi açık renk perde tonlarını tercih etmelisiniz. Yemek odanız dar ise perde de fon kullanmanızı önermem. Çünkü fon alanı daraltacaktır.

2. Çok güzel bir yazı olmuş. Maalesef bir çoğumuz hatalı yerleşimler yaparak, güzelim takımları çok kötü bir şekilde sergiliyoruz. Verdiğiniz örnekler çok başarılı…

3. Gerçekten çok haklısınız, yemek odasında mobilya yerleşimi çok önemli. Önerilerinizden yola çıkarak ben de yanlışlarım var mı diye bakacağım. Keşke odam büyük olsaydı ben de camın önünü o şekilde kullanabilseydim ama olsun böyle de seviyorum 🙂