Yemek Odası Ne Renk Olmalı?

Eviniz daha geniş ve ferah göstermek istiyorsanız duvar renginden tavan rengine kadar, mobilyada seçtiğiniz renklerden aksesuarlarda kullandığınız renklere kadar her şey önemlidir. Eşyalarınızı ön plana çıkartacak olan da renklerdir. Bu yüzden renkleri gelişi güzel seçemezsiniz. Bizler yemek odası sitesi olarak bugün sadece yemek odasında kullanmanız gereken renkler neler onların üzerine konuşacağız. Yemek odası ne renk olmalı? sorusunu öncelikle kendinize sorup açık tonlar mı koyu tonlar mı istediğinize karar vermelisiniz. Yani canlı bir yemek odası mı yoksa dinlendirici bir yemek odası mı istiyorsunuz.

Dinlendirici ve Ferah Bir Yemek Odası

yemek-odasi-ne-renk-olmali

• Eğer dinlendirici bir yemek odası istiyorsanız açık tonları düşünmelisiniz. Aynı zamanda açık renklerle yumuşak bir atmosfer oluşturabilirsiniz.
  • Yemek odalarında en çok önerilen renklerden biridir nötr renkler. Beyaz gibi nötr renkler kullanarak kullanacağınız diğer renkler için geri plan yaratabilirsiniz.
  • Beyaz yada nötr renkleri seçerken sarı bir vazo yada turuncu ve kırmızılardan oluşan bir tablo gibi renkli aksesuarlar kullanmaya çalışın. Çünkü yemek odanız hafif ve etkisiz durabilir.
  • Yemek odası için ayırdığınız alan küçükse beyaz ve fildişi gibi nötr renkleri duvar için öneririz. Çünkü renkler ile alanları büyütebilirsiniz.
  • Yemek odası için zemin önerimiz ise sert ahşap kaplamadır.

Canlı ve Davetkar Yemek Odası

yemek-odasi-ne-renk-olmali-1

• Yemek odası tavanında beyaz rengi duvarlarında ise kırmızı renkleri kullanarak, iştah açıcı ve davetkar bir yemek odası oluşturabilirsiniz.
  • Kırmızı yada sıcak renkler kullanarak aile bireyleri arasında sıcak ve samimi bir ortam oluşturabilirsiniz.
  • Sıcak bir atmosferde samimi sohbetler ederek yemeklerinizin keyfini çıkarmak istiyorsanız sıcak renkleri tercih etmelisiniz.
  • Mobilyalarda da yer verebilirsiniz sıcak renklere. Örneğin sandalyelerde kırmızı ve beyaz kombinasyonları yapabilir, beyaz büfe ile ortamı yumuşatabilir ve kahverengi yemek masasıyla da dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Enerji Verici Yemek Odası

yemek-odasi-ne-renk-olmali-2

• Turuncu enerji veren renklerden birisidir. Turuncu bir yemek odasına girdiğinizde enerjinizin yükseldiğini göreceksiniz.
  • Salon ve yatak odası dışında bütün odalarda kullanabilirsiniz turuncuyu.
  • Turuncuyu fıstık yeşili sandalyeler ve yemek masasında nötr renkler kullanarak tamamlayabilirsiniz.

Genel olarak özetlemek gerekirse, yemek odası için, turuncu, kırmızı, koyu yeşil tonları, pembeler ve bütün nötral renkleri kullanabilirsiniz. Yemek odası için önermediğimiz renk tonu ise mavidir. Çünkü mavinin iştah kesici bir özelliği olduğundan yemek odalarında pek tavsiye dilmez. Mavi tonlarından vazgeçemiyorsanız maviyi, masa örtüsü, peçete yada aksesuarlarda kullanabilirsiniz. Yemek odanızı olduğundan daha büyük göstermek için açık renkler, daha küçük hissettirerek göz yanılgısı yaratmak içinde koyu renkler tercih edebilirsiniz. Özellikle de tavanı duvar renginden iki ton daha koyuya boyarsanız yemek odanızı daha küçük ve daha sıcak hissedeceksiniz. İlla duvarlarda tek renk tercih etmek zorunda değilseniz. Zıt renkler tercih ederek kontrast yakalayabilir aynı rengin farklı tonlarını bir arada kullanarak renkli yemek odaları elde edebilirsiniz.

1. Ben yeşil kullanıyorum ama çok sıkıldım. Krem kahve mobilyalarım var, sizce başka hangi renklerle uyum sağlayabilirim? Kırmızı çok hoşuma gitti ama mobilya renklerimle uyar mı bilemedim fikir almak isterim