Yemek Odası Tasarımınızı Kusursuz Kılacak Detaylar

Siz de yemek odası takımı arıyorsanız, hayalinizdeki tasarımı onlarca model arasından İder Mobilya’da bulabilirsiniz. Doğru seçimi yaptıktan sonra uygun dekorasyon önerilerini dikkate alarak ideal yemek odalarına sahip olabilirsiniz. Yemek odası takımlarınızı mükemmel kılacak ayrıntılar sizleri bekliyor. Siz de sofralarınızı unutulmaz hale getirecek dekorasyon önerilerini dikkate alabilir, evinizi daha kullanışlı ve estetik bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Yemek Odası Salondan Ayrılmalı

Yemek odası mobilyaları seçerken en sık yapılan hatalardan biri oturma ve yemek alanlarını iç içe tasarlamaktır. Hem boğucu ve kalabalık bir görünüme neden olan hem de kullanışsız alanlar yaratan bu seçimi unutmalısınız. Yemek masası ve oturma takımlarının olduğu yerleri seperatörler kullanarak veya büfe, kitaplık ve koltukları doğru yerleştirerek rahatlıkla ayırabilirsiniz. Yemek kısmını seperatörler ile sınırlandırmak hem estetik görünüm oluşturur hem de iki alana sınır çizer. Evinizin daha gösterişli bir iç tasarıma sahip olması için ahşaptan, camdan veya metalden yapılan seperatörleri tercih edebilirsiniz. Hatta seperatörleri LED aydınlatma ile desteklemeniz de mümkün. Eğer seperatör yerine kitaplık kullanacaksanız, önü de arkası da estetik görünen kitaplıklardan tercih etmelisiniz. Büfe ile salon koltuğunu sırt sırta koyarak alanlara sınır çizebilir veya bitkiler, heykeller ile iki kısım için ayırma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Detaylarda Gizli Şıklık: Aydınlatma ve Tekstil Seçimi

Yemek odası için aydınlatma seçerken salonun diğer kısımlarından daha gösterişli bir seçim yapabilirsiniz. Ancak avizenin diğer parçalarla uyumlu olmasına da dikkat etmelisiniz. Büyük ve sarkıt modeller yerine modern ve yatay olarak geniş seçenekleri dikkate alabilirsiniz. Romantik yemekler için çok aydınlık alanlar tercih edilmeyeceğinden, ışığın derecesinin ayarlanabilir olmasına önem verebilirsiniz. Yemek odasında sıcak renkler kullandıysanız, beyaz; soğuk renklere dekorasyonda yer verdiyseniz, sarı renk ampul kullanabilirsiniz. Elbette salonun diğer kısmı ile ışığın aynı renk olmasına dikkat etmelisiniz. Sıradan ampuller yerine son moda desenli ampuller ve buzlu camdan yapılan modelleri seçebilirsiniz. Spot ışıklarla yemek kısmının üzerindeki asma tavanı tamamlayabilir veya tavan içine renkli camlardan tasarımlar yerleştirebilirsiniz. Alçı tavan veya panel kullanımı hem görsel şölen sağlar hem de seperatör olarak görev alır. Yemek odasının tekstil seçimlerinde perdelerden halılara, peçete ve masa örtülerinden runner’lara tüm ürünlerin uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Seçim kriterinizde şıklığın yanı sıra rahatlığı da dikkate almalısınız. Yemek masası takımı kullanıcı tarafından farklı parçaların bir araya getirilmesi ile oluşuyorsa sandalyelerin kumaşının yanında boylarına da dikkat edilmelidir. Masa ve sandalyeler her zaman standart boylarda olmayabilir.

İlgini Çekebilir:   Şömineli Yatak Odası Dekorasyonu Fikirleri

Temizlik Şık Bir Dekorasyonun Ayrılmaz Parçasıdır

Olası kazalara karşı kolay temizlenebilir kumaşlar seçmelisiniz. Sandalyelerin silinebilir veya yıkanabilir olmasına da önem vermelisiniz. Yemek odası için şıklık temizlikle eş değerdir. Yemeklerin yendiği, küçük kazalara açık olan, kaza olmasa dahi sürekli temizlenmesi gereken bu alanlar için toz tutmayı geciktirici spreyler kullanabilirsiniz. Evcil hayvanınız varsa dekorasyonda onların bu alana girmekte zorlanacağı detaylara yer verebilirsiniz. Kedi veya köpek uzaklaştırıcı spreyler veya hayvanların sevmediği lavanta gibi bitkiler yemek odanızda yer alabilir. Ayrıca gıdaların bulunduğu bu alandan sinekleri uzak tutacak fesleğenler de özellikle sıcak yaz günlerinde dekorasyonun vazgeçilmezidir.

Yemek masası fiyatları üzerinden seçim yaparken belirtilen önerileri de dikkate alarak en doğru dekorasyona ve konfor dolu yemek alanlarına imza atabilirsiniz. Şık görünüm kadar konforlu bir yaşam da hazırlayan detaylarla evlerinize, iş yerlerinize yemek salonlarına ayrı bir tarz katabilirsiniz. İder Mobilya kalitesi, ayrıcalığı ve şıklığı ile yemek odası modelleri arasından dilediğinizi hemen sipariş verebilir, işlevsel bir takımla hayallerinizdeki yemek odasına kavuşabilirsiniz.”

Yorum yazın!