Yemek Odası ve Koltuk Takımları

Bugün yemek odası ve koltuk uyumu nasıl olmalı bunun üzerine konuşacağız ve  birlikte sizler için seçtiğimiz yemek odası ve koltuk takımlarını inceleyerek tartışacağız. Yemek odasına uygun koltuk takımı yada koltuk takımına uygun yemek odası modelleri göstererek ev dekorasyonunda sizlere alternatif fikirler oluşturmaya çalışacağız.

Mavi Yemek Odası ve Koltuk Takımı

yemek-odasi-ve-koltuk-takimlari

Mavi yemek masası, koyu mavi köşe koltuk ve retro sandalyelerden oluşan yemek odası. Bu tonlarda yemek odanıza uygun değilse koltuklarınız yemek odasında kullandığınız mavi tonlarından daha açık tonlar tercih ederek koltuk örtüsü kullanabilirsiniz. Duvarlarda boya olarak turuncu renk kullanabilir, oturma bölümünde halı olarak ise sarı, pembe, beyaz ve mavi karelerden oluşan renkli bir halı tercih edebilirsiniz. Koltuklarınızı karşılıklı yerleştirerek arasına ahşap tekerlekli bir sehpa koyabilirsiniz. Yemek odası aydınlatması için renkli ışıklar tercih edebilir salon için merkezi bir aydınlatma kullanabilirsiniz. Yemek odası ve salon arasında ahşap raf uygulaması yaptırarak kitap ve aksesuarları koyabilirsiniz.

Bej, Koyu Gri Koltuklar ve Yemek Odası

yemek-odasi-ve-koltuk-takimlari-1

Bej ve koyu gri koltuklardan oluşan koltuk takımınızı, ahşap yemek masası ve fıstık yeşili sandalyelerden oluşan yemek odasıyla tamamlayabilirsiniz. Duvara monteli beyaz raf sistemleri tercih ederek aksesuar ve kitaplarınızı koyabilirsiniz. Yemek alanı kısmında beyaz bir aydınlatma ürünü seçebilir oturma alanında ise beyaz abajurdan oluşan ortam aydınlatmasına yer verebilirsiniz.

Kahverengi Yemek Odası ve Krem Koltuklar

yemek-odasi-ve-koltuk-takimlari-2

Koyu kahverengi yemek masası, sandalyeler ve sıcak tonlarda büfeden oluşan yemek odası krem koltuklarla kombine edilmiş. Hem yemek odası için hem de oturma alanı için açık renk halı tercih edilirken sehpa ve yastıklarda kahverengi tonları tercih edilmiş. Yemek odası ve salonunuzda bütünlük yakalamak istiyorsanız yemek odası mobilyalarında kullandığınız renk tonlarını salonda aksesuar olarak yer verebilirsiniz. Yemek odası için siyah bir aydınlatma ürünü tercih edebilir salon içinde duvara gömülü lambalar ve abajurlar tercih edebilirsiniz.

Modern Yemek Odası ve Koltuk Takımı

yemek-odasi-ve-koltuk-takimlari-3

Kare yemek masası ve krem sandalyelerden oluşan modern yemek odasıBeyaz ikili koltuk ve gri tekli koltuklardan oluşan koltuk takımı. Bu şekilde güzel bir kombinasyon elde edebilirsiniz. Yemek odası için ince, zarif aydınlatma tercih edebilirsiniz. Oturma alanında beyaz halı kullanabilirsiniz. Duvarlarda ise renk olarak krem tonlarını tercih edebilirsiniz.

Klasik Yemek Odası ve Koltuk Takımı

yemek-odasi-ve-koltuk-takimlari-4

Klasik yemek odası ve klasik koltuk takımından oluşan güzel bir kombinasyon. Perde olarak pudra tonları tercih edebilirsiniz. Salon için metal yuvarlak çerçeveden oluşan bir ayna kullanabilir, yemek masanızda ise çiçeklere yer verebilirsiniz. Salon için aydınlatmada yine duvara gömülü led lambaları, yemek odasında ise 3 katmanlı davul ışık tercih edilmiş. Hem yemek alanı hemde oturma alanı için beyaz tavan ve bej duvar rengi tercih edebilirsiniz.

Lüks Yemek Odası ve Koltuk Takımı

yemek-odasi-ve-koltuk-takimlari-5

Ahşap yemek masası, siyah sandalyeler ve beyaz aydınlatma ürünlerinden oluşan lüks yemek odası takımı. Oturma alanında ise lacivert ve bordo koltuklardan oluşan bir takıma yer verilmiş. Koltuklarda kontrast yastıklar tercih edilirken halı olarak borda ve mavi tonlarından oluşan yöresel bir halı kullanılmış. Yemek odasında toprak tonlarında tablolar tercih edilirken salon kısmında canlı renklerden oluşan bir tablo tercih edilmiş.

Geleneksel Yemek Odası ve Koltuk Takımı

yemek-odasi-ve-koltuk-takimlari-6

Nötr renklerden oluşan yemek odası ve koltuk takımınız varsa duvarlarda boya rengi olarak açık mavi tonları tavanda ise keten beyazı tercih edebilirsiniz. Yemek odası kısmında aplikler, salon kısmında ise abajurlar kullanabilirsiniz. Merkez aydınlatması olarak gömülü ledler tercih edebilir perde olarak ise toprak tonlarını kullanabilirsiniz.

Beyaz Yemek Odası ve Koltuk Takımı

yemek-odasi-ve-koltuk-takimlari-7

Kare, siyah yemek masası ve tam ortasında bulunan oval cam ekiyle şık bir yemek masası. Beyaz ve siyah ahşaptan oluşan sandalyelerle tamamlanan modern yemek odası. Salon kısmında ise beyaz koltuklar ve perde olarak beyaz ince bir perde tercih edilmiş. Salon duvarlarında taş duvar dekorasyonu ve ahşap panel birlikte kullanılmış. Salonda sıcak bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız şömineye yer verebilirsiniz.