Kolay Duvar Dekorasyon Fikirleri

4
1708

Evinizdeki sıradanlıktan sıkıldıysanız ve bir değişikliğe ihtiyacınız varsa kolay duvar dekorasyon fikirlerini deneyebilirsiniz. Bu duvar dekorasyon fikirlerini yapmak için ucuz malzemeler ve biraz zamana ihtiyacınız var.

Süpürge ile Duvarda Sanat

kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri

Değişiklik yapmayı düşündüğünüz odanın duvarlarını, aydınlatma durumuna göre ve içerisinde bulunan mobilyalara uygun duvar rengi seçerek boyayın. Boya kurumadan süpürge ile şekildeki gibi dalgalar oluşturun ve duvarınızın kuruması için bekleyin. Kuruduktan sonra tablolar asarak süsleyebilirsiniz.

Siyah Bant ve “Artı” Desenler

kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-1kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-2

Siyah bantlarla şekildeki gibi duvarlara “artı” işaretleri yaparak odanızda farklı bir duvar dekorasyonu oluşturabilirsiniz. Siyah bantlar ve makas dışında başka bir şeye ihtiyacınız yok.

Fotoğraf Albümü ve Kalp

kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-3

Aile fotoğrafları yada kart postalları küçük kareler şeklinde keserek duvarınızda bir kalp oluşturabilirsiniz. Çocuğunuz odasına hayvanların fotoğraflarından oluşan bir kalp albüm yapabilir, eğlenceli ve eğitici bir duvar dekorasyonu oluşturabilirsiniz.

Dikdörtgen Ahşap Parçası ve Renkli Kumaşlar

kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-4

Salon, oturma odası yada yemek odası duvarları için düşünebileceğiniz bir duvar dekorasyonu. Dikdörtgen ahşap parçası yada straforu istediğiniz renklerde sevimli kumaşlara sarın. Kumaşlarınızı seçerken desen ve renk uyumuna dikkat edin. Sarma işlemini bitirdikten sonra şekildeki gibi duvara asabilirsiniz.

Altın Sarısı Raptiyeler

kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-5

Dikdörtgen ahşap parçası yada straforu altın sarısı raptiyeler ile desenler oluşturarak duvarınıza asabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler mavi yada istediğiniz renkte ahşap boya, fırça, altın sarısı raptiyeler, mavi koli bandı. Öncelikle ahşap parçasını yada straforu boyayın ve kuruması için bekleyin. Kuruduktan sonra mavi koli bandı ile şekildeki gibi raptiye yapacağınız lanı belirleyin ve bant yaptığınız alana aralıksız raptiye yapın. Tablonuz hazır istediğiniz yere asabilirsiniz.

kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-6kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-7

Renkli Desenlerden Oluşan Tuval

kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-8

Boş bir tuvali şekildeki gibi boyayarak hoş bir tablo oluşturabilir ve duvarınızda değişiklik yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler, farklı renklerde akrilik boya, fırça, tuval ve maskeleme bandı. Tuvalin üzerine maskeleme bandı ile geometrik çizgiler oluşturun ve akrilik boya ile içlerini boyayın. Boyama işlemi bittikten sonra kurumaya bırakın ve duvarınıza asın.

 

kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-9kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-10

Kalp Duvar Sanatı

kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-11

Çivi ve sarı yada istediğiniz renkte ip ile duvarda kalp deseni oluşturabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler, çiviler, çekiç, kağıt ve ip.

kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-12kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-13

Kağıdınıza kalp şeklinde desen çizin ve duvara rahat çıkarabileceğiniz şekilde yapıştırın. Kalp desenin etrafına aralıkları aynı olacak şekilde çivileri çakın.

kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-14kolay-duvar-dekorasyon-fikirleri-15

Çivileri çaktıktan sonra kağıdı yavaşça kaldırın ve sağ şekildeki gibi seçtiğiniz ipi çivilere sarın. İpleri çivilereden geçirirken gergin olmasına ve bütün çivilerden ip geçmesine dikkat edin.

4 YORUMLAR

  1. Fotoğraf albümü ve kalp fikrini kullanmayı düşünüyorum. Çocuklarım ve kocamla birlikte çekindiğimiz güzel fotoğraflardan, güzel bir dekorasyon yaratabilirim. Teşekkür ederim bu güzel fikir için.

  2. Süpürge ile duvara çizgiler oluşturma fikrinin değişik versiyonları da var mı? Çünkü baya bir hoşuma gitti ve daha farklı nasıl şeyler yapılabilir merak ettim. Paylaşabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

    • Merhaba Zehra Hanım, süpürge tellerinin aralıklarını farklı açılarda tutarak duvar dekorasyonunda farklı şekiller elde edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz